Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Czesc dziewczyny, chcialam sie zorientowac co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka, wiem ze planuje oswiadczyny, ale wiem tez ze nie chce zgodzic sie na jkis pierscionek za 300 zlotych.Czy np wiecie za ile macie swoj pierscinek mniej wiecej???
P.S. Powalajaca cena - jeden z pierscionkow Cartiera z bialego zlota z brylantami kosztuje 32 000 euro!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

jak pisze , że pierścionek to symbol zaręczyn, to nie znaczy, że nie cieszyłabym się z pierścionka ... że wolałabym kapsel od tymbarka ... ale gdybym faktycznie dostała ten kapsel to byłbym równie wzruszona ... bo tu o symbol chodzi ... i tyle ..

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie dałam rady przeczytać wszystkiego ...strasznie dajecie się dziewczyny prowokować.

Pytanie było jaki i z czym jest pierścionek - mój jest z białego złota z brylancikiem. Kosztował 450 zeta - wiem, bo musiałam zmniejszyć pierścionek a to tego niezbędny był paragon.

Mój brat dla odmiany jak kupował pierścionek dla swojej narzeczonej to nie patrzył na cenę tylko wybrał to co mu się podobało i to co myśłał że psodoba się jej. Ostatecznie skończyło się na 8 stówkach i brat się cieszył że tak mało.

Zrozumcie, że są ludzie których stać na kupowanie pierścionka nawet za 10 tysi i nikt nie ma w tym problemu. Branie kredytu tylko po to żeby obdarować ukochaną czymś cennym jest bez sesnu - ale są i tacy dla których to nie problem.

I nie wierzę w to że te co tak pisza o pierścionkach z tymbarka nie ciceszłyby się z wielkiego błyszczącego kamienia gdyby tylko przeciętnych ludzi było na to stać. Na sukienke ślubną, którą zakłąda się raz średnio wydaje się 2 tyś i to jest ok, a wydanie takiej samej kwoty na pierścionek który nosi się całe życie jest nie na miejscu, jest złe i generalnie bez sensu bo liczy sie miłość.

hehe,
paskudztwo :)

a tak ogóle to nie wierzę, że ten niedorzeczny wątek tak się rozwinął :)

no cóż, zanim sie ludzie zaręczają to wypadałoby sie troschę poznać ... mój kochany zna mój gust ... i w życiu nie kupiłby mi na przykład czegoś takiego:

image

Ja ma pierścionek z moich marzeń - zawsze taki chciałam i taki dostałam.
A co byście zrobiły jakbyście dostały pierścionek kompletnie nie trafiony w wasz gust? NIe iwem czy byscie sie tak cieszyły z kapsla po tymbarku :)
Jest taka książka pt" Przedślubnik" i tam opisana jest historia babki, która dostała pierścionek ze swoich koszmarów i mąż nie mógł zrozumieć dlaczego ona go nie chce nosić. Na którąś tam rocznicę ślubu mąż przetopił pierścionek zgodnie z gustem swojej żony i sprawił jej tym największą radość.
Licza się uczucia - bezwzględnie. Ale czy nosiłybyście z dumą na palcu coś co kompletnie wam się nie podoba? Ja jak patrzę na swój pierścionek to aż się sama do siebie uśmiecham, ale jakbym zamiast swojego pierścionka miała coś z zółtego złota to chyba teraz leżałoby w szyfladzie.

izulucha: ooo to my chętnie! zimą, jak pogoda nie dopisuje mój mąż organizuje spotkania z ludźmi którzy mają ciekawą podróż do opowiedzenia. Słuchaczami jest zwykle grono znajomych, ale na ostatnie spotkanie (w świetlicy na zaspie) przyszło ok 10 nieznanych nam osób. Do dyspozycji opowiadającego jest laptop z rzutnikiem, w razie potrzeby mikrofon, wieża - jeśli posiadasz muzykę z danego zakątka świata. Interesuje nas wszystko co NIE jest związane z turystyką zorganizowaną.

Może jeszcze jakaś forumka ma ciekawe wspomnienia z podróży i chciałaby się swoimi opowieściami podzielić?
Chętnie posłuchamy ajka(małpa)poczta.gdynia.pl :)

Przepraszam że nnt, ale warto wszędzie wyłapywać takie perełki ;)

Do DIMY,
hmmm
napisals kilkanascie postow wyzej o podrozy poslubnych, nowa zelandia i am.pld.
akurat pisalas o mnie. przykro mi zrobilo sie, bo nie wiedze zw.z tym watkiem, ale jest dlugi, a polowe omijam...
niektorzy naprawde zwiedzaja swiat i jezdza w dalekie zakatki. nie chce dawac relacji z mojej podrozy poslubnej, bo niestety sa osoby, ktore myla materializm z checia poznania swiata.
kazdy wybiera to , co chce. a jak bedzie wysoka ochota zobaczenia choc troche zdjec ze mna w tle to moge umiescic razem z relacja i kosztorysem.

jejejej dzięki Dziewczyny za te miłe słowa :)

fajnie, że jest nas tu więcej podobnie myślących :)))

ajeczka a jednak napisalas :) widze, ze podobnie myslimy... napisalam wyzej, ze "przeswiecilabym" mojego gdyby przeznaczyl na ta "blaszke" za duzo pieniazkow.

ja-dwisia: pięknie napisane. Zgadzam sie w 100%

Skoro się już tu wcześniej odezwałam to odpowiem na pytanie modliszki. Pierścionek mam ze złota - tradycyjnie. Wiem, że moje Szczęście latał za nim po różnych salonach, bo ja lubię drobną i dyskretną biżuterię, a wybierał sam. Oczko białe, nie wiem czy brylant czy cyrkonia, pierścionek jest na tyle elegancki, że mógłby być bardzo drogi, a jednocześnie na tyle drobny, że może jest tani. Nie interesuje mnie w ogóle jego wartość materialna. Nie zdziwiłabym się gdyby był drogi, mój mąż lubi dobre rzeczy i nie oszczędza na ważnych dla niego zakupach. Choć szczerze: wolałabym, żeby nie był drogi. Jestem osobą bardzo praktyczną i wolałabym te pieniądze spożytkować w inny sposób, niż wydawać na świecidełka.

ja-dwisiu ja za to przeczytałam twój post i myślę że NIC DODAT NIC UJĄĆ a bezwzględna modliszka chyba nie ma na Twój post żadnych argumentów, dlatego nie odpisuje, mogę dodać jeszcze jedno biedy ten jej przyszły mąż, bo wiadomo że nikt kto kocha nie stawia warunków i daleko mu do materializmu. Przecież nie kocha się za coś tylko pomimo wszystko.

Jeszcze dodam, że mój kochany zrobił mój pierścionek zaręczynowy z kwiatków polnych (zasuszyłam go i trzymam na pamiątkę). Później pojechaliśmy wybrać taki pierścionek jaki sobie wymarzyłam.

ok, jak będziesz miała czas i ochotę, znajdź i odpisz :)

Przepraszam juz nie mam sily szukac kto i co dokladnie powiedzial, w kazdym razie napisalam ze nie wszystkie dziewczyny zachowuja sie tak, jak to okreslilam powyzej.

Nie przypuszczalam ze moja rozterka sprawi takie zamieszanie, nawet myslalam ze malo kto odpisze.

Nie jestem 'dobrze usytuowana' jak pisze buninka, ciekawe w ktorym zdaniu tak stwierdzilam......ze jestem.
Sama sobie pierscionka nie kupie, bo to zalosne, w koncu to facet sie oswiadcza czy ja kupuje i go zmuszam do oswiadczyn???

modliszko, ja nie obrzuciłam Cię błotem ani nie wyzłośliwiałam się na Tobie, odpowiedziałam Ci na Twoje pytanie, a potem ustosunkowałam do Twojej wizji "zdobywania" kobiety pierścionkiem. mi jednak nie odpisałaś...

Widać jestem tu bardzo popularną istotką, skoro śledzi się każdy mój post! Tylko się cieszyć z takiego zainteresowania!

Rany, żadnego poczucia humoru ta dziewczyna nie ma. Normalnie żałuję że się odezwałam.

Wyobraź sobie modliszko, że ja też bardzo zwracam uwagę na finanse i ludzie z mojego otoczenia często nazywają mnie skąpą materialistką (woda dla meneli i inne takie) ale trzeba wiedzieć w którym momencie materializm jest jak najbardziej pożądany (konkretne ale realne wymagania stawiane męzowi co do pracy i płacy), a w którym jest śmieszny. Jeśli jesteś tak dobrze sytuowaną osobą jak piszesz, to dziwne, że w ogóle zwracasz uwagę na wartość pierścionka zaręczynowego. Jeśli podoba ci się jakiś dlaczego sobie go po prostu nie kupisz? A może ty po prostu jesteś marzycielką i uważasz że jesteś bogata? A może jeszcze gorzej - jesteś biedną łowczynią posagów??? Ha ha ha! Mój ojciec zadał się po śmierci mojej mamy z taką kreaturą. Znam ten typ. Trzeba przyznać, takie kobiety nie ugną się przed niczym ... ale bardzo szybko można je zdemaskować i wygnać niczym Jagnę z "Chłopów".

a ty dalej swoje ... dziewczyno odpuśc z tym pierścionkiem, przedwczoraj wątek spadł już dawno na 3 strone a ty go znów podniosłaś i te swoje mądrości wygłaszasz, a potem się obrażasz, że beka z ciebie po całości ... odpuść ... i żyj ... z pierścionkiem czy bez ... życzę ci szczęścia i prawdziwej miłości ... bo to najważniejsze w życiu

Buninka - kolejna zlosliwa istotka, ktora trudni sie obrzucaniem blotem.

Jak tam woda w butelkach po wodce rozdawana na bramach pod kosciolem w ramach oszustwa wg pomyslu twojego malzonka?
Czytalam ten post, buninka - skapiec do potegi, jakbys drogi pierscionek dostala to bys go sprzedala a pieniadze ulokowala w banku, zeby sie mnozyly.......i mnozyly i mnozyly, woda w butelkach zamiast wodki, uuuuu La La !!!!!!!!

To ja może wyjaśnię dlaczego koleżanka modliszka ma taki pogląd na życie. Pogląd ten pochodzi z Bliskiego Wschodu. W kulturze arabskiej jest tak, że gdy Arab bierze sobie żonę (nie poślubia, tylko bierze) którąś z kolei na przykład (może mieć ich cztery) to każdej z nich powinien kupować prezenty. Żony powinny być obdarowywane sprawiedliwie po równo (jak któraś nabroi prezentu nie dostaje, ale przeważnie są grzeczne) Zazwyczaj takimi prezentami są klejnoty, niekiedy wyglądające jak ubranie (tak że cartier się chowa) Żony noszą te skarby cały czas na sobie, ponieważ w kulturze arabskiej majątkiem żony jest tylko to co ma na sobie (i nikt nie poważy jej tego ściągnąć) Czasem się zdarzy że mąż jest z żony niezadowolony i wygania ją z domu na zawsze. Wtedy taka kobieta choć we wstydzie ale za to w miarę dostatnio radzi sobie sama (bo do domu rodzinnego wrócić nie może) Może koleżanka modliszka (skoro taka światowa, i zna różne kultury) postanowiła wziąc przykład z Arabek? Zawsze lepiej być porzuconą i bogatą niż porzuconą i biedną! ;)

przeprosiny przyjęte :)

Faktycznie, przepraszam 'kolezanke', nie pisalas tutaj zle, wogole tu nie pisalas, tak wiec nie powinnam byla cie cytowac.
Bylo tyle wypowiedzi,ze mi sie zdawalo,ze ty takze sie udzielalas.

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...