Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Czesc dziewczyny, chcialam sie zorientowac co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka, wiem ze planuje oswiadczyny, ale wiem tez ze nie chce zgodzic sie na jkis pierscionek za 300 zlotych.Czy np wiecie za ile macie swoj pierscinek mniej wiecej???
P.S. Powalajaca cena - jeden z pierscionkow Cartiera z bialego zlota z brylantami kosztuje 32 000 euro!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Wiesz, to zależy od tego, kogo na co stać. Wydaje mi się, że każdy pierścionek zaręczynowy jest powodem do dumy. Koleżanka dostała srebrny pierścionek z cyrkonią i też się z niego ucieszyła.

Nie chcę być złośliwa, ale to naprawdę nie jest istotne, za ile masz pierścionek :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bezwzgledna_modliszka napisał(a):

> dziewczyny, tylko te, ktore maja wymarzone pierscionki jakos
> sie nie czepiaja...

a ską ty wiesz o czym marzą kobiety, których w życiu na oczy niw widziałaś?

mas zrację modliszko, ja zawsze oceniam pierścionki innych kobiet, co więcej, prosze je by pierścionek zdjeły, sprawdzam próbę złota i zadgryzam kamień, by sprawdzić czy to aby nie szkiełko i nie pęknie ... jeśli ta próba wyjdzi epomyślnie, a kolezanka jest mi bliższa prosze o pokazanie certyfikatu kamienia .... jeśli okaże się, że to drogie cacko idę do mojego mężczyzny i robbię mu dziką awanturę, że Kryśka ma a ja nie ... zawsze pomaga, mam juz pierścionków w brylantów całą szafę ... ale co rusz zaręczają się koeljne koleżanki, i co rusz któraś ma droższy pierścionek niż ja ... więc biedaczek idzie i kupuje ... trzeba mieć priorytety ... a co?

zdecydowanie lepszy wątek niż kozaczki:))))

mnie nie zdenerwował - mnie rozśmieszył... bo mi Ciebie trochę żal... i Twoja psychoanaliza nie zgadza się w moim przypadku...

raczej zdenerwował te które są bezinteresowne,
tak na to patrzę

Nie wiem czemu odnioslam wrazenie, ze moj watek zdenerwowal dziewczyny, tylko te, ktore maja wymarzone pierscionki jakos sie nie czepiaja...no i walsnie dlaczego kloca sie te , ktore obdarowano czyms, co nie kosztowalo wiecej niz 500 pln?
Wkurzacie sie, bo was cos gryzie?
Ja wlasnie nie chce dolaczyc do tej grupy dlategos ie pytam, jaki pierscionek jest ze tak sie wyraze ' powodem do dumy'.Mowiac inaczej, wiemy ze facet sie wykazal.......
P.s.Prosze sie nie czepiac zwrotow.

Modliszka.... Ty naprawdę jesteś bezwględna...
Ja bym nie chciala, aby mój narzeczony brał kredyt na piersionek zareczynowy.
Powinien kupić taki na jaki go stać i tyle!!!!!!

No juz wrocilam z lunchu i nie jestem sprzataczka, jak tu ktos zlosliwie napisal i nie mam 17 lat.
A tak na marginesie po co obrazac sprzataczki, tylko swiadczy to o kulturze tej osoby, ktora obraza.
Mozna sie burzyc lub nie,ale jak tu kilka dziewczyn slusznie zauwazylo to my, kobiety patrzymy, oceniamy, porownujemy.
Niech mi ktoras z was powie, ze nigdy nie oceniala sama w duchu pierscionka kolezanki, albo ze sie was nie pytaja, czy z brylantem, czy z czyms innym, i nie powiecie mi moze ze jest wam srednio jak mowicie ze z cyrkonia albo krysztalem gorskim-przez co nie chce powiedziec ze te kamienie sa badziewiaste czy cos.Po prostu nie na zareczyny.I nie patrze na pieniadze,ale w ten jeden raz w zyciu, kiedy czlowiek sie zarecza mezczyzna powinien dac nam odczuc, ze nam ufa i kocha( bo przeciez zareczyny mozna zerwac, co sie ludziom zdarza i potem taka ex narzeczona odchodzi z pierscionkiem za 10 000 pln!?) a jak odejdzie z pierscieniem za 350 pln to malo ryzykuje gosciu.Jesli facet kupuje cos taniego pytanie jest dlaczego? Ok srednio mlodzi mezczyzni zarabiaja powiedzmy 2800 pln netto.Jakby wzial maly kredyt, taki po 200 pln miesiecznie co sie stanie?Nic.Ale moze dla niego gra jest nie warta swieczki....??

"bez pieniedzy kazdy romans traci blask...
ale najwyrazniej wiekszosc tutaj forumek juz nie romansuje, tylko zyje w dojrzalej milosci:)
pozdro."

Kiłaaaa, na szczęście nasze nie tracą blasku bez pieniędzy. Oby Twój partner nie poznał kobiety, która więcej zarabia niż Ty.

moja siostra się zaręczyła w jakiś spartańskich warunkach i nie było przy tej okazji pierścionka więc dostała scyzoryk z "Muratora" i też żyje :) pierścionek wybierali potem razem. wybrała raczej taki w normalnej cenie , nie było to 32tyś euro .
mój zaręczynowy nie mam pojęcia ile kosztował i generalnie guzik mnie to obchodzi.
A jeszcze podsumowując - to jednak chyba jest prowokacja - ale przynajmniej sobie odpisałam na kolejny kretyński wątek. nie tyle może kretyński co dość płytki.
Pozdrawiam,

nie, az tyle, to nieeeeee, i dobrze:-)
brylanty nie sa duze, sa dookola szafiru, to tez nie jest tak, ze wszystkie brylanty takie same, to zalezy od ilosci karatow, kosztowal 4500PLN. a swoja droga, to ja nie wiem, czy bym rozpoznala brylanty od cyrkonii, ale dostalam certyfikat autentycznosci, wiec wierze, ze moje to szlachetne :-)

12 brynantów i szafir????????? To ile on kosztował??????????? 20 000???

Ej, czy tajac ten watek, poczulam straszny niesmak. Modliszka, jesli sie kochacie z twoim chlopakiem, to co ma za znaczneie jaki pierscionek Ci da, a jesli jemu na tobie zalezy, to powinien sam postarac sie zeby cos ladnego dostac.
oczywiscie zawsze mio jest dostac cos piekneg i blyszczacego ja dostalam przepiekny z 12 brylantami i szfirem, jest piekny, ale jak rzez przypadek zobaczylam u jubilera ile takie cos kosztuje, to wrecz bylam zla na narzeczonego. Bo za takie pieniadze moznaby kupic wazniejsze rzeczy, czy chocby na mieszkanie i wesele zaoszczedzic. Kurcze w konuc ten pierscionek to nie jest najwazniejsza rzecz na swiecie, warto sie zastanowic, czy konieczne jest wydawanie tak duzych funcuszy

albo desperatką ;)

nie przyznawaj się, bo zaraz cię okrzykną czołowa hipokrytką tego forum (zołza już jest zajęta :PPP )

bo pewnie dostała jakąś "taniochę" i woreczek żółciowy za mocno jej pracuje :P

U nas długo się zanosiło na zaręczyny właśnie ze względów finansowych. Ale ja zawsze powtarzałam, że może być nawet pierścionek z gumy do żucia

U nas długo się zanosiło na zaręczyny właśnie ze względów finansowych. Ale ja zawsze powtarzałam, że może być nawet pierścionek z gumy do żucia

bo akurat po pierscionek w tym momencie nie szlismy...tak jakos wypadło ze weszlismy do jubilera-skad w Tobie dziewczyno tyle złośliwości?

Inne tematy z forum

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...