Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

Czesc dziewczyny, chcialam sie zorientowac co powinnam a co nie powinnam przyjac od mojego chlopaka, wiem ze planuje oswiadczyny, ale wiem tez ze nie chce zgodzic sie na jkis pierscionek za 300 zlotych.Czy np wiecie za ile macie swoj pierscinek mniej wiecej???
P.S. Powalajaca cena - jeden z pierscionkow Cartiera z bialego zlota z brylantami kosztuje 32 000 euro!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Jaki macie peirscionek, z czym i z czego??

głupich nie sieją, sami rosną ...

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no i nigdy nie dowiesz się na czym polega związek partnerski. Moim zdaniem (to moje zdanie) ślub bez zaręczyn, jest doskonałym przykładem związku partnerskiego - w którym nie tylko facet decyduje na co jest właśnie czas czy miejsce...

DZIEWCZYNO!!!!!!!!! Chciałaś wiedzieć, jaki pierścionek nosi się z dumą i WSZYSTKIE forumki odpisały Ci, że KAŻDY!!!

No nie mogę no!! Nic nie dociera! Nie zdarzyło mi się jeszcze zirytować na tym forum, ale Tobie się udało.

Dwie pensje??? To taki wyznacznik?? A jak wyda 1,5 , to nie przyjmiesz??
Odrzucisz zaręczyny, jak da CI pierścionek za 300 zł i poszukasz bogatszego faceta??

Zastanów,się na czym Ci bardziej zależy, na człowieku, za którego chcesz (albo i nie chcesz) wyjśc, czy na pierścionku za kilka tysięcy!!

Chociaż.. Po co ja się produkuję, i tak nic do Ciebie nie dociera.

Współczuję Twojemu chłopakowi.

No ja wiem ze jak niektorzy zaczynaja zycie od konca, tj dziecko, mieszkanie potem slub a potem zareczyny to juz sie nawet nie mysli o pierscionku bo sa inne rzeczy na glowie, no i facet juz i tak wie ze nie musi pytac czy chcesz czy nie........

No wlasnie, o to chodzi....2 pensje miesieczne, to juz chociaz swiadczy za pierscionek ma jakas wartosc, ciekaw kto w Polsce tyle by wydal i pragne przy tym dodac,ze zalezy jaka kto ma pensje, ale niezaleznie od jej wysokosci pozbywa sie facet 2ch pensji, czy jest to 2 razy po 1000 pln czy 2 razy po 4000 pln......Zareczynowy pierscionek powienien byc unikatowy, takie jest moje zdanie.

piękna puenta ...

a wtedy bez pierścionka to już nie będzie z czego być dumnym..

strach założyć coś takiego, bo można palec stracić jak złodziejowi w oko wpadnie ;)

Nie wiem ile one kosztuja ale sa wlasnie od Cartiera.Ale jak bylam w Wenecji to weszlam do sklepu Cartiera i sie zapytalam o jeden z pierscienie i wlasnie jak na poczatku wspomnialam kosztowal 32 000 euro, tak wiec nawet takiego bym nie chciala, bo mozna za to w Polsce miec male mieszkanie......

a ja mam drobniutki pierścionek ale i tak go nosze z dumą, pnieważ liczy się miłość a nie to co mam na palcu. A jak ty masz takie podejście to daleko nie zajdziesz... Zapamiętaj że miłości się nie kupuje...

to ja ci odpowiem na pytanie ja mam biale zloto z brylantem, pol karata, wybieralam sama bo moj tak chcial. ile kosztowal nie wiem ale zeby nie bylo nieporozumien jak poszlismy do sklepu to on powiedzial pani jaki przedzial cenowy go interesuje a ja jaki ksztalt. mi sie podobaja prostokatne. a te pierscionki sa bardzo ladne. tu w anglii jest zwyczaj (nie wiem czy go wszyscy przestrzegaja) ze sie na pierscionek wydaje 2 pensje miesieczne. moze zeby panom ulatwic zycie.

Pierścionki są śliczne, każdy lubi coś innego mi mój się bardzo podoba, szkoda by mi było gdyby mój facet wydał tyle kasy na pierścionek.
miłego dnia.

Tokio, ja to widzę trochę inaczej... dziewczyna dostaje pierścionek, z kieszeni wyciąga szkło powiększające - i śledzi refleksy...

a tak już na serio... jeśli chłopak ma sporo kasy, którą wydaje namiętne, otrzymując pierścionek za 100 pln, może poczuć się niedowartościowana... wiem, też że czasem chłopcy lubią sprawdzać, zależy jej na mnie czy na mojej kasie - właśnie w taki głupi sposób... (wczułam się jak mogłam)

Poprawka.. U Kruka już już 0,5 karata kosztuje 7400 do 25 000, zależnie od czystości i innych parametrów.

a mój pierścionek jest drobniutki ale i tak go nosze z dumą ponieważ liczy się to że mam kogoś kogo kocham. A ty się zastanów czy kochasz jego czy ten pierścionek. A miłości się nie kupuje... Zapamiętaj tak na przyszłość...

OK, te są bardzo ładne, ale jeśli to są diamenty i białe złoto, to to jest jakiś 1 ct, czyli pewnie z 6 - 8 tys zł... Nie wiem, ile ten Twój zarabia, ale chyba przesada...

śliczne te pierścionki, naprawdę. Nie wiem który ładniejszy, oba zwalają z nóg.
Ja mam taki "za 300 złotych" jak to określiłaś, ale uważam że jest najpiękniejszy na świecie ;-)

Mój chłopak gdy mi sie oświadczył nie pracował uczył się... Więc jak mogę wymagać że dostane brylnty.. Dostałam złoty pierścionek z cyrkoniami a ta największa cyrkonia jest w kształcie serduszka... Może dla innych koszt jaki wydał Mój narzeczony na pierścionek to mało ale wiem że dla niego to było dużo i trochę musiał na niego oszczędzać.... Pieniądze rzecz nabyta jak mówia... A miłość ???? - musi być szczeria i wtedy nic sie nie liczy...

uwielbiam sączyć jad :D

ile to cudo kosztuje ??

bardzo ładne ....

Inne tematy z forum

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?