Jaki tani i dobry deweloper?

Witam,

Jaki stosunkowo tani i dobry deweloper działa na rynku Trójmiejskim?

Mam na myśli nowe mieszkania, w dobrej cenie z dala od wysypisk, ale poza centrum....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Jaki tani i dobry deweloper ?

Mysle ze niema sie o co sprzeczac! padło pytanie -jaki stosunkowo tani i dobry deweloper- to piszemy ,podajemy itd. dla jednego tanio to 7000 tys za m2, dla innego 5000 tys za m2, jeszcze innego interesuje cena całosciowa ,innego lokalizacja itp. na cene ma wplyw wiele czynników , co z tego ze znajdziemy super lokalizacje i promocje na 120 m2 za 400000 tys , jezeli kogos stac na wydanie tylko 200000 tys to szuka dalej i znajdzie np. 40 m2 za 200000 i to tez jest rozwiazanie. Kazda sytuacja wymaga indywidualnego podejscia, ale jezeli ktos chce aktualnie cos dla siebie znalezc to warto przegladac promocje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie powiem żeby rynek stał, jesteśmy w trakcie ożywienia ale podstawy są kruche i przyszłość niepewna. Ciepłe bułeczki to bzdura, chyba że mowa o inwestycji taniej, do której na rynku czuć dobry sentyment.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tu na prawdę nie ma jednoznacznej odpowiedzi, nie ma mieszkania idealnego, każde ma jakąś wadę albo cenę z 6 zerami. Dla jednej osoby wadą będzie smród raz w miesiącu, dla trasa szybkiego ruchu, oszczędne budownictwo, pas startowy samolotów a jeszcze innej odległość od centrum. Gdańsk jest tak fatalnie zaplanowanym miastem że wszędzie praktycznie jest coś.

Nie mam wszystkiego zjechanego ale może coś podpowiem. Moje pytanie jest na czym Ci zależy, a jakie wady jesteś w stanie zaakceptować ?

jasne a jak wytłumaczysz np. to

http://www.pbgorski.pl/oferta/ceny/osiedle-piastow-vi.html

?????????????

jeśli coś idzie jak świeże bułeczki to tylko najtańsze inwestycje/mieszkanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

xXx a mógłbyś wymienić w coś byś celował w Gdańsku i Gdyni?

W jakich deweloperów i konkretne osiedla ?

Objeżdżałeś je, porównywałeś ??

Pisałeś, że chcesz kupić w Gdańsku, ale oprócz Gdańska Południe (czyt. Szadółki) nie ma chyba zbyt dużego wyboru w dobrej cenie ...

Możesz się swoją wiedzą podzielić choćby mailem/priv ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

tanio już było i na to ze bedzie taniej juz niema co liczyc ,wielu spadki cen wróżyło i sie pomyliło ! teraz warto poszukac promocji i w miare szybko podjąć decyzje żeby mieć gdzie mieszkać bo mieszkania wbrew pozorom idą jak świeże bułki . Semeko ma ciekawą oferte i kilka ciekawych promocji blisko trojmiasta np . aquasfera w Redzie! Rumia , Gdynia . Reda robi bardzo pozytywne wrażenie , nowe zadbane budynki , ład i porządek a to wszystko w otoczeniu pieknego lasu. Warto szukać promocji!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

akurat wiem że ceny cennikowe jednego dev. z jabłoniowej mają się nijak do transakcyjnych, google wszystkiego nie wiedzą. gotowe mieszkania stoją na jabłoniowa.pl muralopolu, stać będą na kolejnych tam inwestycjach 5mostach, robygu (3000mieszkań) i potęgowskiej, inpro planowane w pobliżu są jeszcze jeszcze kolejne (nie pamiętam już nazw). rynek tego wszystkiego nie wchłonie. nie oszukujmy się jeśli ktoś się przeprowadza na południe to nie dlatego że jest lepsze od oliwy, przymorza czy niedźwiednika ale dlatego że jest tańsze i bardziej dostępne (developerzy wykupywali najtańszą ziemię)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

No skoro pół Polski głosowała na Kaczuna, to się nie dziwię, że równie chętnie ludzie (może nawet Ci sami) kupują apartamenty z widokiem na szczurze i humanodialne g*wna & śmietnisko...

Odnośnie cen- pytanie czy ceny, które widzimy w cennikach są tożsame z transakcyjnymi....

PS. Ceny Madryco-Brukselskie....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19

kochani zamiast pisac bzdury polecam google.pl Prześledzcie ceny nowych mieszkan w Hossie,Ekolanie,Inpro czy Polnordzie(a sa to firmy ze scislej czołowki) np z marca czy kwietnia tego roku i porownajcie z cenami obecnymi(lipiec)Jesli to zrobicie to zauwazycie niewilkie wzrosty a nie spadki.
Powstajace osiedla na Jabloniowej,Warszawskiej czy Guderskeigo sprzedaja sie jak cieple buleczki.Pisanie o bliskości Szadólek nie zniechęca potencjalnych kupców i chyba świadczy o jakiejs zawiści piszących.A ceny tych mieszkan nie sa wcale małe.Trend przynajmniej w Gdańsku jest jednoznaczny-ludzie wyprowadzaja sie na tzw Gdańsk poludnie.Oczywiscie sa korki,nie ma drog itp,ale taki jest trend i to ciagle narasta
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja teraz nie kupuję, wstrzymałem się z innych przyczyn niż ceny, więc co do promocji nie jestem na bieżąco. Wiem tylko że trzeba iść do developera i pytać bo się nie chwalą promocjami.
Co do spadku, spadek będzie raczej powolny, scenariusze są różne trzeba aktualizować prognozę jak sytuacja się rozwija. Stawiał bym jednak że rosnąca konkurencja na trójmiejskim rynku developerskim, rekomendacja T i przedłużający się kryzys (może będzie drógie dno) raczej spowoduja dalszy spadek ale to będzie działać powoli.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

A kiedy kupujecie ?

Chyba jak zlikwidują program Deweloper na Swoim to będzie taniej....

xXx w jakich cenach za m2 oglądasz mieszkania? Widziałeś jakieś promocje, napiszesz coś więcej ?

jeśli jest coś co odgradza np. las to nie ma problemu. w Gdańsku buduje się 0,5km od szadułek bez żadnej naturalnej bariery i to jest hardcore.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

dlatego że eko dolina będzie raczej szła w kierunku pozytywnego rozwoju, nie będzie się chyba cofać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie na forum się dopytują z ciekawości... a nie z zazdrości, zawiści...

Też jestem zainteresowany kwestią eko doliny...

Jest bardzo blisko osiedli Hossy. Tylko kilka km.

Na Pustkach Cisowskich śmierdzi czasami wieczorami...

Skąd wiadomo że za rok, 5 czy 10 nie będzie tak samo lub gorzej na Wiczlinie, Chwarznie itp. ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale ja mieszkam dokładnie przy sokółce i nigdy nie czułam smrodu z wysypiska, dlatego wiem że mówią to osoby które nie są z chwarzna i wiczlina, smrodek jest ale jak rolnicy naważą pola :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka km od wysypiska to mała odległość...

moim zdaniem...

Może stąd te pseudo atrakcyjne ceny?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

xXx możesz dać do siebie jakiś kontak ?

t... mail, gg itp

Widzę, że zorientowany jesteś w temacie....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

swoją drogą chwarzno, wilczyno itd są urokliwie położone, wszędzie do okoła lasy, to będzie jedeno z najpiękniejszych osiedli trójmiasta. Ja bym tam kupił ale szukam w Gdańsku.

Zobacz jeszcze Wroński, wiem że budował na Dąbrowie - świetna dzielnica. ale za ile nie wiem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

4-5Km to ja bym się w ogóle śmietniskiem nie przejmował, to jest duża odległość..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

oszczędne budownictwo mają i ciasnota na osiedlu straszna
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Hanza Grupa Inwestycyjna deweloper (3 odpowiedzi)

W 100% stanowczo odradzam, lepiej szukać innego dewelopera- ten, stanowczo nie. Jeśli pojawią sie...

dom: kupić od dewelopera czy samemu się budować? (21 odpowiedzi)

Tak się zastanawiam - jaka opcja lepsza? Dodam, że nie mamy działki więc najpierw trzebaby było...