Kochane Mamy, jakie pieluszki polecacie? Takie, żeby były dobre, nie uczulały i nie zabiły kieszeni? Chciałabym pomóc koleżance, jako mama chrzestna jej małej..
Do czasu, kiedy mój synek skończył 3 miesiące używałam tylko Pampersów - bo niby najlepsze, sprawdzone. Niestety są dość drogie. Dlatego zaczęłam próbować innych pieluszek. Z tych mniejszych tzn w rozmiarach 2 lub 3 dobre są Dada z Biedronki - są naprawdę cienkie ale chłonne. Wypróbowałam też rozmiar 3 z Babydream z rossmana - niestety są sztywne jak karton :/ Ale już rozmiar 4 z Rossmana jest super. Także polecam Dadę i w przypadku większych Babydream.
Ja osobiście poleciłabym Ci pieluszki produkowane dla kauflandu. Są naprawdę super, bo sama używałam. Jakość i chłonność super.Porównywalne do pampersów, ale duużo tańsze.
przy córce tylko pampers i huggis (huggisów nie polecam-są okropne, rolują się, nie chłoną).
przy synku dada z biedry i tj z lidla (szkoda mi kasy na pampersa,tym bardziej że nie zauważyłam różnicy).
z jedynek używaliśmy happy bella i też super.
Pampers, bardzo czesto uczulaja! my po 9 m. (tylko trwalo moje przekonanie ze pampers najlepsze, z inna pielusza na pewno bedzie jeszcze gorzej) kupilam dada z biedronki i wszystko jest dobrze :)
Pampers -guano w kolorowym woreczku......no ale reklamowane i markowe to pewno najlepsze.
Ja przeszłam wiele marek ( w tym to gó. którym jest pampers) i najlepsze okazały się BabyDream z Rossmana .
z 1 polecam Pampers i Bella Happy - dla mnie były najlepsze, z 2 - najlepsze i rozsądne cenowo były Babydream z Rossmana, papmersy miałam i białe i zielone i tych pierwszych nie polecam, zielone ok
Dady też są niezłe - moja mała miała kilka paczek (zarówno 1 jak i 2) i nie narzekam ale szału też nie było, są moim zdaniem mniej chłonne i częściej je zmieniałam więc w sumie żadna oszczędność
z 3 to jeszcze nie wiem bo dopiero "dorosłyśmy" do tego rozmiaru :)
najlepiej podpytaj czy Twoja chrześnica nie ma uczulenia na któreś bo mojej żadne nie uczuliły i mogłyśmy eksperymentować :)
czyli dada wychodzi 53gr,a ja pampersy w makro kupuje jak jest promocja za 63gr,zabójczej różnicy nie ma,a z pampków jestem zadowolona,mały ma roczek prawie i nigdy w życiu nie miał nawet zaczerwienionej pupci,dodam że nigdy go niczym nie smarowałam ochronnie,czyli pampki są ok.
Kropka-ile dziecięcych pup tyle opinii,moje dziecko miało uczulenie tylko na hagisy nr 1.
Pampki wychodzą tanio sprzedawane w kartonie na promocjach(nie tylko w makro)
Ja używałam głównie Pampersa ale mam koleżankę, której kupowałam ostatnio w Tesco pieluchy Bambino, bo mnie o to poprosiła i myślałam że to raczej nie za dobre pieluszki ale jak zobaczyłam je w środku to byłam zaskoczona. Fajnie wyglądają, nie są już tak sztywne i grube jak kiedyś i ogólnie jakies takie wygodniejsze sie wydają:) Nie wiem jak tam chłonnośc itp bo to pierwsza paczka była, ale może któraś z tutejszych mam ich używała?
po jednym siku w dada - powierzchnia ktora styka sie z cialem jest po prostu mokra, nie przepuszcza na zewnatrz ale dziecko ma styk z mokrym. W pampersie tego nie ma. Nasika ale mocz jest wchloniety tak, ze dziecko ma nadal sucho. Poza tym Dada maja dzwinie smierdzacy zapach ktory troche mnie przeraził.
Dziewczyny a czy nie słyszałyście o pieluszkach bambino baby love? Używam ich przy dwójce dzieci, są naprawdę fajne. Chłonne, nic nie przemakają, bokiem również nic nie wylatuje :D grubością jak dla mnie idealne, nie ograniczają ruchów. Kupuje je w tesco tylko za 26 zł ,więc przy innych mają na prawdę atrakcyjną cenę.
Rapunzel również je znam. Kiedyś kupowałam tylko pampersa, ale gdy zorientowałam się, że są równie dobre pieluszki na rynku, a dużo tańsze postanowiłam spróbować. Kupiłam 2pack w żabce za 2 złote :d i od tego czasu kupuję je na bieżąco w tesco za 26 zł. Wszystko ładnie chłoną, więc śmiało możesz próbować :D
polecam bella happy, w niektórych aptekach można kopić je w naprawdę promocyjnej cenie bądź przy większej ilości polecam sklep internetowy Bliżej Ciebie
Zalezy jaka to ma byc pomoc. Jednorazowy gest, czy takie wieksze zaangazowanie. Jesli dziecko jest b. male to pampers premium care, najlepiej z promocji. Czasem na allegro mozna kupic (sama sprzedawalam). Kiedys nie chcialam kupowac np otwartych opakowan, ale dzis nie mialabym juz z tym problemu.
Jesli dziecko jest wieksze, powiedzmy 4 mce, to polecam dada. 2 opakowania sa nieco drozsze od 1 opak pampersow.
Chusteczki kupuje w carrefourze i netto :]
Bambino baby love są super, koszt około 26 zł, ja kupuje w tesco.
U nas się świetnie sprawdzają, nie uczulają, nie podrażniają, dobrze chłoną. Jeśli chciałabyś wypróbować, a nie kupować od razu dużej paczki to w żabce są dwupacki za 1,99
co pupka to inne upodobania :) My podobnie jak As na poczatku jako noworodek na Pampers Premium Care, a później do teraz na DADZIE albo Babydream. Na noc zakładamy Pampersy zielone i nie mamy odparzen :)
No co Ty... moim zdaniem w ogóle sztywne nie są, nie pamietam które, ale huggies, albo happy były strasznie sztywne moim zdaniem, w ogóle nie przylegały do ciała i bokami wypływała zawartość, ale te bambino baby love u nas się sprawdzają. No ale co dziecko to inna skóra.
Ja też stosuje bambino baby love i jestem zadowolona. Córka nie miała jeszcze żadnych problemów ze skórą od czasu gdy ich używamy. Więc będę ich używać pewnie do końca, że tak powiem jej okresu pieluszkowego. he ;p
A czy ta biała linia Pampersów Premium Care jest lepsza od linii Sleep&Play i Active Baby?
Jakie są istotne różnice?
Też zamierzam zrobić prezent koleżance i kupić jej wyprawkę (kosmetyki i pieluszki).
Zdecydowałam się na oryginalne Pampersy, tylko nie wiem z której serii.
Jedną paczkę 78 szt już kupiłam Premium Care New Born, ale zapewne maluch szybko z nich wyrośnie...
Ja je kupiłam najpierw w dwupaku w żabce. chciałam wypróbować bo cena w tesco mnie zaskoczyła, w sensie że taka niska. chciałam sprawdzić jakość aby potem nie żałować. No i od tamtej pory jedziemy na Bambino :D
No a czasami można znaleźć te pieluszki na promocjach i są jeszcze tańsze..
teraz jest np. taka promocja https://www.facebook.com/photo.php?fbid=345847695515311&set=a.296815393751875.51309.294560440644037&type=1&theater
wlidlu są pampersy w promocji,ja osobiście nie kupowalam zielonych,miałam kilka razy Sleep&Play ale to żart jakiś,cienkie,słabo chłonące.........
Polecam Dada i Bella Happy,dziękuję Bogu,że pieluszki już za nami i synek pilnuje potrzeb........hehe
Ja pampersy miałam jako pierwsze bo niby najlepsze ale mi nie pod pasowały no i bardzo dobrze bo najdroższe :P używamy Bambino tanie i fajne nam przynajmniej odpowiadają :) widzę teraz sklep założyli super oferty mają te 3% co się odkłada na konto skarbonka świetna sprawa na pewno skorzystam :)
Wypróbuj koniecznie chusteczki tego samego producenta. Są naprawdę dobre. Ostatnio dostały nawet nagrodę konsumentów jako Produkt Roku Wybór Konsumentów. To na pewno świadczy o dużym zaufaniu rodziców.
mnie pozytywnie zaskoczyły Baby Essentials z Tesco. Fajne, elastyczne boczki, chłonne i dość miękkie. Wg mnie lepsze od Pampersów Active Baby po liftingu, które notorycznie nam przeciekają:/ Wcześniejsza wersja była dużo lepsza.
cóż ja radziłabym poczytać jakie pieluchy dla dziecka będą idealne... Tutaj dokładniej macie nawet ranking jakie pieluchy wybrac etc https://www.codladziecka.pl/pieluchy/ Jak dla mnie to naprawde super alternatywa, jak nie macie pojęcia co kupić dokladniej.