Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Przede wszystkim nas interesowała wilgotność tynków u nas były jeszcze mokre. Nierówna wylewka, brak zaślepek w oknach, bąble na ścianach od wody oraz uszkodzone parapety. Ogólnie w każdym domu można było znaleźć pewnie coś innego ale warto na te sprawy zwrócić uwagę. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poprosze wiecej informacji od ludzi ktorzy sa juz po odbiorze drugiego etapu. Jakie zastrzezenia. Ja odbieram domek numer 18 15tego stycznia I chcialbym podzielic sie wiedza z sasiadami.

Pozdrawiam Karol

witam,
dołączam jako kolejny odbierający lokal z II etapu ... przeczytane wypowiedzi przeczytałam i jak zwykle ile ludzi tyle opinii, ale o gustach się nie dyskutuje.

1. osiedle urocze...super okolica, blisko centrum (choć słowo blisko też ma rożne tutaj definicje)
2. lotnisko... - całe życie mieszkałam w pobliżu lotniska wojskowego na Babich - Dołach - da się żyć, ale jesli ktoś lubi ciszę radzę mieszkać na odludziu.
3. 98 m na 3 kondygnacjach to rzeczywiście nie jest pałac, ale za tą cenę dla ludzi, którzy pracują - wystarczy.
4. developer - elastyczny, można sie dogadać

To co najbardziej mnie cieszy to optymiści wśród przyszłych sąsiadów.

pozdrawiam wszystkich,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieliśmy podobny problem w naszym segmencie ale kierownik budowy poinformował nas, że nie ma innej możliwości. Chcieliśmy tamtą część zabudować, ale teraz z kaloryferami nie bardzo będzie to możliwe...

Ja już prawie odebrałam klucze i jeżeli macie domy z poddaszem użytkowym to nie dajcie sie naciągnąć na kaloryfery na środku pokoju bo to jakaś porażka...

ehhh...zazdroszczę;) my czekamy na swoje mieszkanko w twin parku;)

Witam ja również odbieram tam mieszkanie w przyszłym tygodniu i również wezmę pod uwagę wszelkie porady :)

witam. w przyszłym tygodniu dostalem zaproszenie do odbior mojej cwiartki domku. Jezeli mozecie podzielcie sie swoimi uwagami, spostrzezeniami, zdradzcie na co nalezaloby zwrocic uwage lub z czym mieliscie problem.

Daniel napisz prosze nowy adres przeniesionego forum jak mozesz !

Re: SKĄD TEN ENTUZJAZM??

Słuchaj,to może masz jakiś problem z użytkowaniem mózgu,Ja wraz z żoną rozplanowaliśmy kuchnię tak że bez problemu mieści się w niej lodówka w zabudowie,zmywarka,piekarnik mikrofalówka,pochłaniacz,płyta indukcyjna,zlew, kran,szafki użytkowe i szuflady,dodatkowo powiem że wszystko się pomieści,fakt brak szafek wiszących początkowo wydawał się uciążliwy ale obeszliśmy ten "problem".Kominek mieści się idealnie,kupujemy taki z szybą narożną.
Kupiliśmy mniejszy segment dlatego też wszelkiego rodzaju bombki,choinki,namioty i inne pierdoły bez problemu zmieścimy na poddaszu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hej Ann, no to będziemy bliższymi lub dalszymi ale sąsiadami :) a odebrałaś już swój budynek?

bardzow wazna uwaga

fourplex - dobre sobie. Po polsku pisze się: czworaki.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam, ja na szczęście tą fuszerkę zauważyłem w porę i musieli ściągać cały dach od wewnątrz... zresztą podwieszane sufity też miały wiele do życzenia. A jak wygląda kwestia drzwi u Państwa??

Re: Na temat budowy

Czy u Państwa także występuje problem z drzwiami tzn. są prześwity, ościeżnice nie równe itp.?? Ja miałem już kilka poprawek drzwi... gdzieś się zgubiłem ile ich było, a problem pozostał... pytam się Państwa gdyż prawdopodobnie sprawę będę musiał wnieść do sądu i się zastanawiam czy jestem z tym problemem sam jeden. Należy także dodać, że jest problem z ubezpieczeniem domu z takimi drzwiami wejściowymi.
Pozdrawiam

Re: WITAM

powiem Ci tak poczekam jeszcze troche doloze jeszcze troche i zaczne budowac swoj domek...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie to rzecz gustu, choć przyznam, że pierwszy raz spotkałam się z negatywną opinią. Według mnie standard i cena jaką oferuje deweloper jest bardzo korzystna dla potencjalnych klientów. Poza tym moim zdaniem dużo ładniej prezentuje się to osiedle domków jako całość aniżeli standardowe "blokowiska" typu osiedle morskie itp. Ale każdy ma prawo do własnej opinii :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

powiem Ci tak... szalu nie ma i z cena i z wygladem tych budynkow ,okolica no ale to wszystko rzecz gustu kazdy ma inny ja rezygnuje z zakupu.

to nie jest osiedle "angielskie"! To są czterorodzinne osobne domki! a że ładne i za przystępną cenę to się zgodzę;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Deweloper, który wybudował osiedle FOURPLEX obok inwestycji buduje kolejne osiedle tzw "angielskie", całkiem ładnie się to prezentuje i ceny są również przystępne.

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...