Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: WITAM

Sa jeszcze w Trojmiescie podobne inwestycje, takie czwórniaki?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

pytam z czystej ciekawości... ile płaciliście za swoje mieszkania?

Re: Na temat budowy

Witam, proszę sprawdzać drzwi które są w domach, gdyż mają prześwity między progiem a drzwiami i mimo, że to Gerda nie są dobrej jakości... gdy zgłosiłem do poprawki to aby zamaskować prześwity wpuszczono silikon pod uszczelkę (wyglądało tragicznie), a drugą uszczelkę lekko wyciągnięto aby nie było widać przelotu światła... teraz czekam na rozpatrzenie reklamacji, bo takie drzwi ani nie chronią od włamania, ani tym bardziej nie trzymają ciepła... oczywiście "fachowcy" gerdy nie widzą, żeby coś było źle, pozdrawiam

Osiedle położone jest przy Gdyni.

Nie każdemu pasuje Gdańsk. Lokalizacja chyba ma tu decydujący głos.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Na temat budowy

Bardzo dziękujemy za te cenne informacje. My również niebawem będziemy odbierać tam nasze mieszkanko i od razu zwrócimy na to uwagę. Ciekawią nas bardzo opłaty osób tam już mieszkających czy faktycznie jest tak jak nas zapewniano że będą niskie w szczególności ogrzewanie gazowe. Chętnie wysłuchamy rad innych mieszkańców :)

Na temat budowy

Witam, jestem jedną z osób która kupiła jedno z mieszkań i jestem w trakcie odbioru...
Osoby które kupiły mieszkania - proszę zwracać szczególną uwagę na wykończenia firmy budowlanej, bo jest wiele do życzenia... gdybym nie sprawdzał cały czas na postępy prac to bym się nieźle przejechał, po prostu tym ludziom trzeba patrzeć na ręce. Zaczynając od dachu, braku delatacji, przemoczonych wełnach(zaczęło by wszystko gnić z czasem i nie trzymało by ciepła), krzywych sufitach podwieszanych, olewaniu przez hydraulików pokazanych planów jak ma być położona "podłogówka" i robienie jej po swojemu... dodając krzywe parapety, krzywo wyłożony taras(woda z rynny spływa w stronę domu), drzwi są nawet źle wmontowane(prześwity w dolnej części), a kończąc na guanianej jakości zasianej trawie, a raczej jakimś zielsku(dodam, że pierwszy dom pokazowy ma ładną rozkładana trawę). Jedyne do czego nie mam nic do zarzucenia to elektryka, która została dobrze położona, także na elektryków nie mam złego słowa.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wątek stary i pewnie już domki zamieszkane.
Możecie powiedzieć z perspektywy czasu jak tam sie mieszka?
Już kilka miesiecy mieszkacie także możecie powiedzieć coś więcej.
Inwestycja jest już całkowicie zakończona?
Proszę o odpowiedź.

Dziękuję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie tak jak pisze as

prawdopodobnie tylko Pekao daje kredyt na ta inwestycje ale jesli dzialka jest przepisana na DS Investment bo tak sa problemy z uzyskanie kredytu

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

" problem z postawieniem domku narzedziowego bo inwestor ma zastrzezenia ,muszą byc jednakowe skrzynki na listy oswietlenie nad drzwiami itp ,robi sie nieciekawie" - BRAK SŁÓW, jak się nie podoba jednakowa architektura co właśnie jest urokiem takich miejsc to radzę wybrać się na stare osiedla gdzie "każdy sobie rzepkę skrobie" można zobaczyć "uroki" dowolnej aranżacji efekt jak u Cyganów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak bez problemu dostaliśmy kredyt w Pekao Sa.

Czy jest ktoś, kto uzyskał kredyt na tą nieruchomość w banku Pekao Sa? Podobno nie wszystkie banki chcą kredytować tego dewelopera?

pozdrawiam

Tak znajomi tam mieszkają i okazało sie ze są problemy z ociepleniem i izolacją dachu a konkretnie brak tego ocieplenia .tez problem z postawieniem domku narzedziowego bo inwestor ma zastrzezenia ,muszą byc jednakowe skrzynki na listy oswietlenie nad drzwiami itp ,robi sie nieciekawie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bylem jakis czas temu na fourplexie ogolnie domki, osiedle podobaja mi sie ale chcialem napisac o rzeczach ,ktore mi sie nie pasuja
-zbyt mala odleglosc miedzy domkami chyba jakies 15m. pol biedy jak kupisz w tym domku gdzie przebiega droga osiedlowa tam odleglosc jest wieksza.
-ogrodek a raczej jego ogrodzenie za niskie zero prywatnosci praktycznie bez uzyteczny nie mozna wyjsc na przyslowiowych gaciach od razu wszyscy sasiedzi cie widza.Teraz wlasnie mieszkam w takim mieszkaniu gdzie plot w ogrodku jest wyzszy a i tak nie ma prywatnosci a fajnie by bylo latem usiasc przy piwku na ogrodku na pelnym luzie
A jeszcze do lotniska mieszkam niedaleko i nie jest tak zle z tymi samolotami sam lubie popatrzec na nie, halas mi nie przeszkadza pod warunkiem gdy loty nie odbywaja sie przed 7 rano w dni wolne
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: SKĄD TEN ENTUZJAZM??

Byłem tam w weekend no i muszę stwierdzić, że wszystkie strony mają rację.
1. Lotnisko nawet jak się rozbuduje niemiłosiernie, to i tak poziomu hałasu MIGów z lat 80tych nie przebije. Ludzie mieszkający wzdłuż trasy SKM na pewno mają tak samo głośno, a duże samoloty na pewno nie będą lądować co 15 minut.
2. Obok dużo sklepów, jest Polomarket, niedługo będzie Biedrona.
3. Za rogiem stacja benzynowa i myjnia.
4. Większość spraw załatwia się w Urzędzie Gminy, nie w Pucku, który jest 300m od osiedla.
5. W najbliższym czasie droga krajowa nr 100 idąca od Pogórza do Kosakowa będzie przesunięta na pola - w miejscu idącej dziś gruntówki - i będzie miała 2 pasy. Jak ktoś ma SUVa lub terenówkę może z niej korzystać już dziś - wyjedzie z tyłu Szperku.
Domy są w odpowiedniej odległości od siebie aby zachować prywatność, jednak dróżki między nimi będą raczej wąskie.
Z tego powodu musicie zrezygnować z posiadania 2 samochodów oraz prosić gości o przyjazd autobusem - tam nie będzie gdzie parkować.
6. Oszustwem jest mówienie, że dom ma 98m. Ma tyle ale w podłodze. Naprawdę nie wyobrażam sobie abym miał na górze sypialnię - powiem tyle, że podczas oględzin nie zszedłem ze schodów bo jedynie do jednego okan mógłbym podejśc normalnie trzymając się ściany. Reszta pomieszczenia tylko na kolanach - a przecież tam jest tylko wylewka, więc wysokość się zmniejszy. Są dwa ustawione pod kątem prostym spady od wejścia do krawędzi z belką podtrzymującą na środku (nie ma jej w folderze). Nadaje się to jako strych na szpargały, ale po co wtedy okna i kaloryfery? Można oczywiście zrobić z tego sypialnię, ale komfort żaden.
7. Dwa pokoje i garderoba na pietrze bardzo OK. Łazienka malutka jak w bloku - albo wanna albo prysznic - nie widzę miejsca dla pralki (chyba, że minimini).
8 Parter - jak się wchodzi pierwszy raz to WOW! Ale za chwilę jak uruchomisz wyobraźnię, to salon jest ciasny - zestaw wypoczynkowy zajmie go całego. Kominka bym nie montował, bo bałbym się poparzenia stóp - salon ma jakieś niecałe 4 metry patrząc od kuchni. Kuchnia nie wiadomo jaka - 2 duże okna, więc gdzie szafy? trzeba by dobudować ściankę od wejścia bo tak jak jest to wchodzisz od razu do kuchni. Ubikacja na dole to klitka na sedes jedynie. Może na upartego tam zmieścisz pralkę - ale pralka w salonie?

Reasumując- alternatywa dla mieszkania - jak najbardziej tak. Osobiście wolałbym zachować te 50 tysi na wykończenie (stan jest developerski i zrobione naprawdę OK) i kupić te 75m - przynajmniej nie jest to oszukany metraż ze świadomością że mam 2 pokoje i salon a nie udawać, że góra to romantyczna sypialnia.
Pranie zimą pewnie w salonie lub wieszane na kolanach na poddaszu. Rowery wiszą stylowo w salonie - albo zajmują cały schowek pod schodami na parterze.
całkowity brak pomieszczenia gospodarczego - dlatego poddasze musi być strychem.
Skutera albo motoru nigdzie nie schowasz.
fajny ogródek - wystarczający.

To tyle - jestem bezstronny mieszkania tam nie kupuję, ale jak ktoś zda sobie sprawę z ograniczeń - na pewno lepiej niż w mieszkaniu (takim 50metrowym)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wlasnie tez jestem ciekawa bo inwestycja bardzo interesuja.Tez proponowano nam ta inwestycje ale zdecydowalismy sie szybciej na podobna w Gdansku

Czy już ktoś odebrał tam mieszkanko? Jesteście zadowoleni ??

Witam
te mieszkanka ciesza sie naprawde duza popularnoscia i szybko sie sprzedaja.Wiem to od ludzi z bankow. Ja kupilam podobne ale blizej innego lotniska.Mieszkanka sa w szeregu a tena troszke nizsza ,wszytskie zeszly jak swieze bulki podobnie ja te w Kosakowie

witam. czy juz odebali państwo swoj segment. pytam, bo powaznie mysle o zakupie. tylko teraz chicialabym zweryfikowac rzeczywistosc z projektem. czy wykonanie, ustawnosc domku jest zadowalajaca.
prosze o jak najwiecej informacji

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...