Re: SKĄD TEN ENTUZJAZM??
Kaśka...
Ad.1
Lotnisko może być uciążliwe - przyznaję. Natomiast nie mam pojęcia co ma do tego sąsiedztwo cmentarza? Umrzyki latają po nocach?
Ja widzę w lokalizacji dużo zalet: blisko morze, lasy, i przepiękny rezerwat Beka z ujściem Redy - świetne miejsc na wycieczki zarówno rowerowe, jak i piesze.
Ad.2
Żaden z domów nie leży na linii pasa startowego.
Ad.3
Dojazd taki sam jak z Pogórza, Obłuża, czy Oksywia. Alternatywą jest ulica Czernikowskiego tzw. serpentyny, więc ten argument jest bez sensu.
Ad.4
Życie na 3 poziomach dla mnie osobiście jest atutem. Dół ogólnodostępny, piętro dla dwójki dzieci i całe poddasze dla nas (a jest spore i stwarza mnóstwo możliwości aranżacyjnych). Więc weź może pod uwagę, że coś, co dla Ciebie jest wadą dla kogoś innego może być zaletą.
Ad. 5
Jeśli ktoś chce takiej prywatności, to kupi sobie kilka hektarów i na środku wybuduje dom. Uważasz, że we wspomnianej w jednym z Twoich wcześniejszych postów zabudowie szeregowej w Mostach taką prywatność będziesz mieć? Myślę, że każdy z potencjalnych klientów zdaje sobie z tego doskonale sprawę. To ma być alternatywa dla mieszkania, nie dla wolnostojącego domu, prawda?
Ad. 6
Wiesz co będzie u mnie w ogrodzie? To bardzo ciekawe, bo ja jeszcze nie zdecydowałam się na nic konkretnego. I z całą pewnością nie będzie to wiata, tylko całkiem spory domek gospodarczy.
Ad. 7
Już na ten temat się wypowiadałam w poprzednim poście.
Ad. 8
Mieszkam obecnie 3 km od Kosakowa. Pamiętam czasy, gdy latały tu odrzutowce. Wystartował i poleciał. Chwila hałasu, owszem. Można się przyzwyczaić. Dużo bardziej uciążliwe są śmigłowce, które potrafią latać godzinami nad domami w okolicy, lub obecność np. ruchliwej ulicy.
Reasumując.... mimo, że jak już wspomniałam nie jest to dom moich marzeń, to nadal uważam, że za taką cenę i w takim standardzie warto tam zamieszkać. Co absolutnie nie znaczy, że każdy się inwestycją musi zachwycać.
Pozdrawiam:)
36
17