Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Starajmy sie uzywac w dyskujsji i wyrazaniu pogladow bardziej polskiego jezyka! Wiecej kultury to nie jest parlament ! Nikt nokogo nie zmusza do mieszkania w Kosakowie !
Do tego bagna przyjbywa setki wczasowiczow co roku.
Bardziej wybrednym polecam riviere.

JK
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: SKĄD TEN ENTUZJAZM??

to forum to porazka Ludziki z firmy fourplez maja chyba placone za trolowanie i klikanie lubie to na wlasne posty, jedyne prawdziwe opinie to chyba te sceptyczne bo rzeczywiscie nie ma sie czym podniecac Cena, lokalizacja, rozklad pomieszczen, materialy nie zrywaja kasku a nawet dołuja. Posty Ann zostawie bez komentarza:/
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 25

czy jest na forum ktos z drugiego domu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super!!!
Kupujcie w fourplexie. Lotnisko na pewno nie będzie uciążliwe, będzie tylko słychać szum fal i czuć zapach sosnowego igliwia. Piękne bardzo przestronne mieszkanka z ogromnym ogrodem, idealny dojazd do centrum. Do tego bardzo atrakcyjna cena, taniej na pewno nie znajdziecie. Tylko się śpieszcie bo mieszkanka schodzą na pniu!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 23

wypowiem się tylko na temat lotniska, ponieważ służyłem tam. Podstawowe podejście do lądowania jest od strony morza. Tylko przy niesprzyjających wiatrach może być inaczej. I na pewno zabudowa, nie leży na linii podejścia. Mam znajomego w pracy, który mieszka między Rębiechowem, a Baninem. To nie jest hałas, który powoduje drżenie szyb, o wiele gorzej jest na fikakowie przy obwodnicy, albo głównej ulicy i to niekoniecznie z linią tramwajową. Wracając do Banina, aby ludzie nie protestowali, dostają od lotniska bonus-płacą za wodę i kanalizę....
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 11

Czytania ze zrozumieniem uczą już w szkole podstawowej.....
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 14

No to gratuluję, znalazłaś dom swoich marzeń, idealny i bez wad i do tego w nieprawdopodobnej cenie!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 34

Kaśka...
Ad.1
Lotnisko może być uciążliwe - przyznaję. Natomiast nie mam pojęcia co ma do tego sąsiedztwo cmentarza? Umrzyki latają po nocach?
Ja widzę w lokalizacji dużo zalet: blisko morze, lasy, i przepiękny rezerwat Beka z ujściem Redy - świetne miejsc na wycieczki zarówno rowerowe, jak i piesze.
Ad.2
Żaden z domów nie leży na linii pasa startowego.
Ad.3
Dojazd taki sam jak z Pogórza, Obłuża, czy Oksywia. Alternatywą jest ulica Czernikowskiego tzw. serpentyny, więc ten argument jest bez sensu.
Ad.4
Życie na 3 poziomach dla mnie osobiście jest atutem. Dół ogólnodostępny, piętro dla dwójki dzieci i całe poddasze dla nas (a jest spore i stwarza mnóstwo możliwości aranżacyjnych). Więc weź może pod uwagę, że coś, co dla Ciebie jest wadą dla kogoś innego może być zaletą.
Ad. 5
Jeśli ktoś chce takiej prywatności, to kupi sobie kilka hektarów i na środku wybuduje dom. Uważasz, że we wspomnianej w jednym z Twoich wcześniejszych postów zabudowie szeregowej w Mostach taką prywatność będziesz mieć? Myślę, że każdy z potencjalnych klientów zdaje sobie z tego doskonale sprawę. To ma być alternatywa dla mieszkania, nie dla wolnostojącego domu, prawda?
Ad. 6
Wiesz co będzie u mnie w ogrodzie? To bardzo ciekawe, bo ja jeszcze nie zdecydowałam się na nic konkretnego. I z całą pewnością nie będzie to wiata, tylko całkiem spory domek gospodarczy.
Ad. 7
Już na ten temat się wypowiadałam w poprzednim poście.
Ad. 8
Mieszkam obecnie 3 km od Kosakowa. Pamiętam czasy, gdy latały tu odrzutowce. Wystartował i poleciał. Chwila hałasu, owszem. Można się przyzwyczaić. Dużo bardziej uciążliwe są śmigłowce, które potrafią latać godzinami nad domami w okolicy, lub obecność np. ruchliwej ulicy.

Reasumując.... mimo, że jak już wspomniałam nie jest to dom moich marzeń, to nadal uważam, że za taką cenę i w takim standardzie warto tam zamieszkać. Co absolutnie nie znaczy, że każdy się inwestycją musi zachwycać.

Pozdrawiam:)
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 17

Co do lotów śmigłowców to nawet mieszkając w Janowie są one głośne bo chłopaki latają nad dachami, taki sport czy co?
Kuchnia niestety nie należy do małych co stwierdziłem w momencie kiedy pani przedstawiła projekt, koszt zakupu i wykonania mebli!!!
I wcale nie była to najwyższa półka materiału i sprzętu!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 12

podpisaliśmy umowę kredytową w euro

wczoraj podpisałam umowę kredytową na zakup i wykończenie na dodatek w Euro

nie tylko Getin jest bank który daje także na wykończenie i w PLN i Euro

wczoraj podpisałam umowę kredytowa -są nieliczne banki które dają kredyty na zakup + wykończenie w PLN i Euro

PODSUMOWUJĄC WADY - to co nie zdołałam wymienić, a o co prosiła koleżanka z forum:
0. Pomijając cały środek....
1. Lokalizacja między cmentarzem a lotniskiem
2. Centalnie w ścieżce startu salomotów - 100 m
3. Fatalny dojazd do centum - wiecznie zakorkowa estakada Kwiatkowskiego
4. Życie w 3 poziomach po 35 metrów
5. Pierwszy domek jest ok, jesli chodzi o ogródek. Ale pozostałe budowane są ściana w ścianę, więc nie liczcie na prywatność w ogródkach i wogóle.
6. Brak pomieszczenia godpodarczego - to co będzie w ogrodzie (wiata czy jakoś tam) starczy jedynie na drewno i kosiarkę.
7. W zasadzie to brak KUCHNI :) - no dobra czepiam się :) ale i tak nie wiem gdzie pomieścić wszystkie garnki, talerze, miseczki, półmiski, przyprawy, kubki, szklaneczki, tostery i inne urządzenia godpodarcze. IKEA nie pomoże, to ją przerośnie... :)
8. A jeśli chodzi o lotnisko w Kosakowie, to radzę zagłębić się w temacie, bo o ile sie nie mylę, to ma odciążyć te w Rębiechowie (nie zaprzeczam, mieszkam w okolicy (tej dalszej, nawet bardzo dalszej... :)) i jak na RAZIE nawet podoba mi się, może inaczej, PRZYZWYCZAIŁAM się do odgłosu helikopterów w wieczorem i w nocy :)

ZALETY:
1. Bardzo ładne elewacje - duuuuży PLUS
2. Dobra cena
3. Blisko Auchan w Rumi - dla zakupoholiczek :)
4. Blisko na samolot lub na cmentarz

Wnioski wyciągnijcie sami
Pozdrawiam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 37

Nie wspomniałam o pomieszczeniu gospodarczym. Ogródek jest na tyle duży, że bez problemu można tam postawić całkiem spore. I choinka też się pewnie zmieści, jeśli ktoś preferuje sztuczne paskudztwa:)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

Kaśka, a ja bym chętnie poczytała o reszcie tych negatywnych stron.

Dla mnie powierzchnia jest wystarczająca, choć z całą pewnością nie jest moją wymarzoną. Owszem, jedna z łazienek mogłaby być zdecydowanie większa, z tym się zgodzę. Salon nie jest duży, ale zapewniam, że sensownie usytuowany, oczywiście niezbyt wielki, kominek nie będzie 20 cm od kanapy. Przed chwilą natomiast oglądałam wizualizację mojej kuchni i projekt mi się podoba. Gonić się po niej wprawdzie nie będzie można, ale bez problemu np. wstawiłam dużą lodówkę typu side by side.

A tak na marginesie...byłaś w tych mieszkaniach, czy oparłaś się jedynie na informacjach z internetu?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 15

TE FORUM TO CHYBA KÓŁKO WZAJEMNEJ ADORACJI :) :) :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 14

witam nie tylko getin jesli jest to nadal aktualne prosze o kontakt

Nie zawołał, nie zawołał - bo rozumiem , że o mnie mowa :) cieszę się bardzo.
Pamiętajcie:
Ja nie krytykuję WAS, że kupiliście lub zamierzacie kupić te mieszkania... Ja krytykuję tę inwestycję i próbuję wyłożyć kawę na ławę...
A co zrobicie, to mnie nie obchodzi...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 15

Proszę się skontaktować z firmą MUSKAT NIERUCHOMOŚCI. Dostałam od nich ostatnio ofertę z Mostów. Kobieta buduje dom i również go dzieli (sensownie i z głową) z tą różnicą że ma się 10 metrową piwnicę i duży ogród. Kwota jeśli dobrze pamiętam to 320 tyś.
Nie wnikałam już w szczegóły bo napaliłam się na coś innego ale w Gdańsku.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 18

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...