Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

Witam,

co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Kredyt - Banki

Mam pozytywną odpowiedź z PKO SA. Po Nowym Roku podpisujemy umowę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WITAM

myślę, że jest to podobna oferta do Słonecznych Tarasów w Pępowie, ale ST mieszkanie jest tańsze, większe, z garażem i bliżej do gdańska
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 30

DZIEKUJE WSZ.ZA ODP....MYSLE,ZE DA SIE W TAKIM RAZIE ZROBIC TAM MALA SYPIALENKE NP.DLA GOSCI.TO W ZUPELNOSCI MI WYSTARCZY....POZDRAWIAM WSZ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

pracownik firmy pokazywał nam wnętrze domu(98m2),byliśmy również na poddaszu . Mieli narysowaną linię na ścianie wskazującą wysokość poddasza w mniejszym domku(75m2)ciężko określić czy będzie można zrobić tam sypialnię zależy jak duży będzie spad dachu. Na pewno nie będzie schodów, należy wykonać je we własnym zakresie. Przyznam, że sama zastanawiałam się nad zagospodarowaniem tego pomieszczenia.....ocieplenie ma leżeć ponoć na podłodze ;-( trzeba byłoby zrobić co najmniej 2 okna dachowe...
Dobrze byłoby otrzymać informację od osób, które kupiły mniejszy segment....jak one to widzą....
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

No właśnie mniejszy domek nie ma poddasza.
Na parterze jest pokój z otwartą kuchnią i łazienka, a na piętrze dwa pokoje - jeden z garderobą i większa łazienka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

WITAM

WITAM WSZ.CZY MOZE KTOS Z PANSTWA MI NAPISAC JAK WYGLADA PODDASZE W TYM MNIEJSZYM DOMKU 75M2 ....TZN CZY JEST TAM SZANSA NA ZROBIENIE POKOJU ,SYPIALNI,CZY TYLKO MALA KLITKA NA JAKIES ROZNE RZECZY DO PRZECHOWANIA...Z GORY DZIEKUJE ZA ODP.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę, że nie tylko my mamy pod górkę. Kredyt bank również nam odmówił. Kontaktowaliscie się w tej sprawie z deweloperem? My spełniamy wszystkie warunki do kredytu, ale niestety deweloper nie... Czekamy aktualnie jeszcze na odpowiedź z innego banku, ale sądzę że sytuacja będzie podobna, tym bardziej że nasz domek ma niski stan zaawansowania budowy. Jak otrzymacie decyzje pozytywne to piszcie, moze to byc pomocne. Pozdrawiam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziś z mężem podpisaliśmy umowe kredytową w Getin Bank.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

my także już byliśmy przy finiszu, ale przed nami odrzucili komuś innemu wniosek właśnie z powodu developera a nie klienta i od razu pani od kredytu z KB napisała nam że decyzją banku jest wstrzymanie kredytowanie tej inwestycji

A to ciekawe co piszecie, nam akurat DnB Nord odmówił, a z Kredyt banku dostaliśmy pozytywa i na dniach mamy nadzieje podpisać umowę. Liczymy, że już nic w tej kwestii się nie zmieni, ale ciekawe skąd taka decyzja Kredyt banku.
Rozważaliśmy jeszcze Pekao sa i wstępnie powiedziano nam, że już kredytowali tą inwestycję, wiec nie powinno być problemu - może jeszcze tam warto spróbować.

Kredyt - Banki

Z bankami jest różnie nam my dostaliśmy odpowiedź od kredyt bank że wycofują się z kredytowania tego dewelopera, więc także przychylam się do pytanie które banki na pewno dały już kredyty?

Re: SKĄD TEN ENTUZJAZM??

Otrzymałem kredyt w DnB Nord Czas oczekiwania ok 1m-ca od złożenia dokumentów. Fakt że trafiłem na konkretnego doradcę. Składałem jeszcze wnioski w Nordei i DB, ale wymagali wpłaty ok 20%

Jakie banki na pewno udzielają kredytu na tą inwestycję? Proszę o wypowiedź osoby, które otrzymały już pozytywnie rozpatrzone wnioski. Ile czasu czekaliście?
Pozdrawiam

Myslacych inaczej...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 19

Ok...PAS!

Widzę konkurencja nie śpi. Gratulacje.

Tym oto postem kończę moją bytność na tym forum, bo zrobiło się bagno, a ja nie mam najmniejszego zamiaru w tym uczestniczyć.
Dziękuję. Pozdrawiam myślących:)
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re:

w pe

tyle ze weszlam na to forum zeby sie czegos dowiedziec. jak bym chciala posluchac naganiaczy i reklam to bym foldery firmy fourplex poprzegladala. jak mnie interesuja te domy to chciala bym podyskutowac z realnymi klientami o wadach zeby rozwiac watpliowsci a takie naganianie jak w wykonaniu Ann to obelga dla czytajacych. jak ktos kupil juz mieszkanie to tez nie siedzialby i nie trolowal bez przerwy. widze ze tu sie niczego nie dowiem. ale to co wyczyniaja naganiacze swiadczy tylko o tym ze duzo jest do ukrycia w sprawie tych domkow lotniska itd. widze ze nie ma innego wyjscia jak czekac na pierwszych lokatorow i z nimi szukac kontaktu. mam nadzieje ze pojawia sie w koncu realni klienci bo ciezko znalezc jakies prawdziwe opinie w internecie o tych domkach
pozdrawiam wszystkich zainteresowanych (tylko tych prawdziwych)
PS
Ann moglabys sie nie pograzac tymi swoimi tlumaczeniami
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 25

Dokładnie tak jak pisze Ann, jak kogoś nie interesuje kupno tego mieszkania to niech się nie wypowiada na tym forum. Każdy zainteresowany sam doskonale wie jakie są wady i zalety tego miejsca. We wszystkim można wynaleźć wady, więc ta dyskusja jest zupełnie nie potrzebna... zamiast tracić czas na wymyślanie kolejnych negatywów radzę poszukać sobie swojego wymarzonego lokum i tyle.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ależ nie kupujcie!
Znajdźcie sobie mieszkanie, które wam odpowiada. Załóżcie forum i piszcie na nim co macie ochotę.

Nie bardzo tylko rozumiem sens wchodzenia na forum inwestycji, która wam się nie podoba, tylko po to by krytykować... Forum jest, jak rozumiem dla ludzi, którzy są zainteresowani mieszkaniami. Służyć ma wymianie poglądów, spostrzeżeń itd, itp. Przynajmniej mam wrażenie, że takie było założenie autorki.
Naprawdę zupełnie mnie nie interesuje komu się tam podoba, a komu nie. Ja mam swój segment, który jest już ogrzewany, schnie i mam nadzieję w ciągu tygodnia dostać klucze. Całą resztę (wybaczcie kolokwializm) mam głęboko w nosie:)
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex

W porownaniu z typowym blokiem to dla mnie luksus. Za podobne pieniadze mozna ew kupic blisko Gdyni max 2 pokoje w domu wielomieszkaniowym, bez stalego miejsca parkingowego.
Nie wspomne juz o malym przydomowym ogrodku.
Oczywiscie dla bardziej zamoznych osob byc moze nie jest to czego mogla oczekiwac.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...