Jaki tani i dobry deweloper?

Witam,

Jaki stosunkowo tani i dobry deweloper działa na rynku Trójmiejskim?

Mam na myśli nowe mieszkania, w dobrej cenie z dala od wysypisk, ale poza centrum....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Jaki tani i dobry deweloper ?

Dziwne jest to, że mieszkania są 200-300 % droższe niż kilka lat temu, a kolejki do mieszkań po kilka osób...

Można być 6-7 w kolejce do apartamentu 1 km od wysypiska, 50 m2, stan deweloperka, gołe ściany i GWE na parkingach....

;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobry raport, ale szkoda, że nie ma w nim 2010 roku...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://tiny.pl/h7t4m

http://www.nbp.pl

wszystko na temat cen
bardzo dobry raport

http://www.nbp.pl

kazdy ma inne preferencje.

Dla mnie najlepsze lokalizacje to Redłowo, Orłowo, Oliwa, ale za to te dzielnice sa w miare głośne.

Wole mniejsze mieszkanie ale w tych lokalizacjach niż wieksze np. w Chwarznie czy nawet na Oksywiu (Komandorskie Wzgorze) gdzie będzie na pewno ciszej, za to bedzie gorzej z komunikacją.

Niestety ceny w tych dzielnicach to jakas masakra. Za nowe mieszkanie ciężko znaleźć poniżej 7500pln/m

Ja wole Gdynie od Gdańska. Jest mniejsza, łatwiej/szybciej można załatwić sprawę w urzędzie. No i nie ma tak dużo ludzi jak w Gdańsku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba najlepszy rejon to Osiedle Leśne w Gdyni, ew. ul. Parkowa. Dobry dojazd wszędzie,niedaleko Centrum,do Sopotu blisko,obwodnica niedaleko,nowe mieszkania,strzeżone osiedla zamknięte i nie na zadnym wygwizdowie-ale niestety ceny barrrrdzo wysokie:(

tak bywałem kilka razy bylem na osiedlu hanzy.I zakorkowane jest nie tylko Swietokrzyska.Bez urazy,ale jesli to nie jest tzw "zadupie" w Gdansku to co nim jest???Wierze ,ze moze sie tam mieszkac calkiem milo,cisza,spokoj ale moim zdaniem to jednak zadupie:).
Gdzie ja napisalem o garazu?Napisalem o miejscu postojowym,klania sie czytanie ze zrozumieniem.
Tak pewnie 70 m za 280 tys mozna dostac bez problemow.Tylko gdzie?:)))Na czterech porach roku,osiedlu poludniowym czy osiedlach z widokiem z widokiem na Szadólki?
Uwielbiam tych pseudoekspertow ktorych zadna teoria sie nie sprawdza.Czekajcie dalej na spadki,napewno nastapia:)

faktycznie twoja wypowiedz bardzo zaniża średnią wartość wypowiedzi na forum.

1) na pewno hossa nie daje garaży gratis na inwestycjach zblizonych do 4000/m2
2) tak mozna za tyle kupic bez problemu
3) ceny sa ciagle nizsze niz przed LB, jesli dobrze pamietam przed chcieli w hossie >5000 przy obwodnicy

W tedy kiedy sprzedaż siada :)))

Jest dość spora to oczywiste.
Po pierwsze lepiej jest dostać kasę od razu na początku inwestycji, i nie być uzależnionym od tego co się wydarzyć możne w przyszłości (wydarzenia losowe) - bank przelewa kasę w transzach i uzależnione jest to od postępów.
Po drugie jeżeli deweloper stara się o kredyt, musi wykazać się kilkunastoma procentami podpisanych umów - i wtedy każda umowa podpisana i już spłacona jest dużym atutem.

A kasa najczęściej jest zarobiona, trzeba mieć trochę zaufania...

a byłeś tu kiedyś? wcale niejest dziurawa..a zakorkowana jest główna ulica która prowadzi na wszystkie osiedla gdańska południe gdybys niewiedział...a sklepów w okolicy wbrew pozorom jest wiele...

hanza jest tania bo nikt nie chce mieszkac na zadupiu z jedyna dziurawa i zakorkowana droga prowadzacaca na osiedle,do tego brak sklepow i wszedzie daleko:)

pierwsze pietro hanza

Pytanie za 100 punktów:

w jakich miesiącach deweloperzy robią największe promocje?

wakacje, Boże Narodzenie/Nowy Rok... czy nie ma reguły ?

np os południowe ekolanu

Jaki deweloper? Jakie osiedle ?

Parter ?

i tu sie mylisz....kupilam mieszkanie 69 m2 za 280tyś.więc jak niewiesz to niepisz,,,

A jest jakaś różnica dla dewelopera czy dostaje gotówkę czy kasę z kredytu?

Czytałem kiedyś artykuł, że deweloperowi wszystko jedno, nawet ze wskazaniem na kredyt, bo bezpieczniejszy od niewiadomo skąd wziętej kasy...

W hossie rzeczywiście płacąc gotówką można wynegocjować upust. za moich czasów było to chyba 200zł na metrze - dawało to jakieś 4300zł za metr kwadrat

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

W co inwestować w XXI wieku? (28 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...