Przepis

Kochani, dajcie jakieś przepisy na ludzkie jedzenie, takie swojskie nasze. Wszędzie pełno jakigoś tutufrutu, frutituti a ja maam ochotę na nasze polskie, nie promowane przez ogłupiaczy master, top i inne rewolucje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

to gdzie Ty mieszkasz Graszka....? ;):D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Jejku,przekonałyście mnie.Zrobie,ale za kilka dni,bo jutro robię gołąbki.
Część zrobie z mięsem i ryżem,a część z kaszą gryczaną.Do tego obowiązkowo sos pomidorowy:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Tak jest!podstawowa zasada musi być dobrze doprawione:)ja jeszcze biorę chlebek posmarowany masełkiem i się zajadam:)mniam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Graszka zrób troszeczkę i posmakuj :) warto :) świerzutkie surowe mięso nic Ci nie zrobi, umyj je tylko pod bieżącą wodą. A jajko zanim rozbijesz sparz mu skorupkę - na wszelki wypadek;):)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Ja właśnie bije się w myślach czy zrobić tatar, bo nigdy nie jadłam. Jakoś nie mam przekonania do surowego mięsa. Zobaczę co reszta rodziny na to, bo dla samej siebie nie chce mi się robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

nie lubię tatara;(
ale takie oszukane flaczki wg przepisu @majranka może spróbuję zrobić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Sos sojowy wydaje się dobrym wyborem,nie próbowałam ale następnym razem zrobię z sosem sojowym:)dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

u nas zamiast maggi daje się sos sojowy ;) + ogórek konserwowy i czerwona cebula (pokrojone w drobną kosteczkę)

żółtko sobie odpuszczamy - nie mam "zaufania" do surowych jajek :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Przepis

Dzieki za przepis;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Hmmm....należy zmielić mięsko maszynką jak najdrobniej ,doprawić solą,pieprzem dość dobrze,ja lubię pikantnie,faktycznie dodaję też maggi ale niekoniecznie,bardzo dobrze wymieszać,uformować zgrabne porcyjki i do tego na osobnych miseczkach drobno pokrojone korniszonki i cebulka,niech sobie każdy dodaje ile chce i trochę "popracuje" nad jedzonkiem mieszając to wszystko razem:)oddzielnie daję same żółtka bo nie każdy lubi:)tak to się robi u mnie:)smacznego!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Kupiłam wołowinę Inko.Teraz dawaj przepis na tatar
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

U mnie tradycyjnie schab i zupa pomidorowa.Czasem robię coś mało tradycyjnego,bo lubię urozmaicone posiłki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

naleśnik kupiony. Z kurczakiem będzie , do tego fasola, pomidory, cebula i kukurydza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Z mielonym mięsem i czerwoną fasolą? Naleśnik robisz czy kupujesz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Tyle rozmów o polskiej kuchnia, a u mnie jutro na obiad Burrito... :D)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Graszka i chęci, i cierpliwości :D ja jako dziecko też króliki jadłam:) i ogród z warzywami był :) ale teraz jakoś siebie nie widzę między grządkami... chyba, ze buszującą! ;):D)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

No tak K.a,trzeba z umiarem do wszystkiego podchodzić.
Pamiętam jak moi rodzice mieli kiedyś bażanty-dobre były:-D
Pasztet z jelenia i zająca jadłam,dostałam kiedyś.
Ogólnie warzywa i owoce uprawiam w swoim ogródku,tylko czasu trzeba dużo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Kaszana....wszystko z umiarem a będzie ok:D;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

zdziwiłabyś się Graszka ile w tej chudej jest cholesterolu?:) też byłam zdziwiona, fakt, nie tyle co w wieprzowinie, ale to w końcu czerwone mieso.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Przepis

Miażdżyca od chudej wołowinki to nie bardzo.Prędzej od krokietów;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Najtańsze sushi w Gdańsku (27 odpowiedzi)

Gdzie?