Witam, mam pytanie co do wczorajszego wyłączenia prądu na cały dzień - czy gdzieś była o tym wcześniejsza informacja mam małe dziecko i zostałam totalnie zaskoczona.
Super studiuję tę stronę codzienne sprawdzając czy aby przypadkiem nie postanowią wyłączyć prądu. I nie każdy dysponuje internetem albo możliwościami obsługi komputera.
prądu nie było od 8.00 do 18.45 myślę że to wystarczająco długo i nie narzekam tylko sie grzecznie pytam czy była gdzieś informacja. Wraz z prądem nie ma ogrzewania oraz możliwości podgrzania czegokolwiek przy małym dziecku jest to duży problem wolałabym sie przygotować wcześniej na taką ewentualność. Nie jest problemem brak prądu tylko brak informacji o takim długim wyłączeniu.
U mnie nie było prądu do 19.05 i też mam małe dziecko. Tak samo jak dla Ciebie jest to dla mnie duży problem. Ale tak jak napisał pyo możesz być zła na Energie i do nich pisać skargi, a nie do kogoś kto podrzuca pomysł, gdzie w razie ponownej takiej sytuacji możesz znaleźć informacje. Kiedyś takie info były też rozwieszane w okolicznych sklepach lub na tablicach informacyjnych. Może teraz też, nie wiem bo ostatnio mało wychodzę z domu i też nie wiedziałam o wyłączeniu :). Można też jak wyłączą dzwonić do Energii i dowiedzieć się czy jest to jakaś poważna awaria, planowe wyłączenie czy też chwilowa przerwa w dostawie. A tak swoją drogą to pomysł z smsem baaaaardzo mi się podoba :)!
Uzupełniając Twoję (~pyo) informację - można zadzwonić na numer pogotowia energetycznego (991) i wysłuchać informacji o aktualnych wyłączeniach i awariach.
Ludzie - ogarnijcie się. Do skrzynki mają Wam każdorazowo wrzucać kartkę z informacją? XXI wiek mamy.
Ludzie opamiętujcie się płacimy za prąd koszmarne pieniądze czy nie powinniśmy oczekiwać że oprócz informacji o naszych zobowiązaniach - w postaci faktury prześlą nam informację o planowanym wyłączeni prądu na cały dzień. Tym bardziej że zdarza sie to bardzo rzadko. To my jesteśmy ich klientem a o klienta trzeba dbać. Nawet jeśli zachowuje się ciągle jak monopolista.
oj jaki nastrój był :)
ww strona podaje:
"Gmina Żukowo
Pępowo Jagodowa, Pępowo Lamel, Pępowo 3, Małkowo Gdyńska, Małkowo Wybudowanie 2, Miszewo NESTE, Miszewo Sady.
W dniu 05.12.2013r. w godz. 10:00 - 13:00" - ostatnio jak takie wyłączenie było dotyczyło również części Banina położonej od strony Pępowa.
Trochę podbijam - czy w okolicach Wichrowej/Halnej macie prąd ? bo nie wiem czy to coś u mnie czy w sieci a dodzwonić się na pogotowie energetyczne jest praktycznie niemożliwe...