Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

zakładam nowy, bo tamten już jest nieco przydługi,mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :) może teraz się troszkę ożywi ;)

u mnie oczekiwanie na @....jestem po odstawieniu anty więc nawet nie wiem,kiedy się teraz jej spodziewać :) przytulaliśmy się, ale jakoś nie liczę na cud...choć..kto wie ;) byloby miło ;)

a jak u Was?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Kto się teraz stara o dzidzię? cz.4

akurat mamy to szczęście że nie musieliśmy się starać za bardzo :) wystarczyła decyzja, jeden cykl i wyszło :) za pierwszym razem też tak było :) jutro wyniki bety, a okresu nadal nie mam, więc jest cicha nadzieja :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gratulacje Rahhel, a długo się staraliście??:)

ja sama dla siebie zbadałam wpierw tarczycę, skoro wyszły wyniki w normie, zaczęliśmy się starać i drugie dzieciątko. Jutro data okresu, dziś zrobiony test i niby jest blada kreseczka :) jutro kolejny test, a w sobotę, jak mąż będzie w pracy na badanie krwi się przejdę by mieś pewność :)

Pozdrawiam i życzę wszystkim wymarzonych dwóch kreseczek :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Drogie Panie jak się przygotowujecie do ciąży, mam na myśli badania, które wykonałyście lub te które trzeba wykonać według Waszych lekarzy??ja dzisiaj byłam na USG, i lekarz polecił mi zbadanie tarczycy i prolaktyny jak to u Was wygląda??ja mam niedoczynność tarczycy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

aaaaa, to ja pisałam o łyżeczkowaniu

Dzięki :)
Dodam, ze to nie jest zabieg ginekologiczny, po prostu chodzi mi o narkoze, substancje w organizmie i jaki ma wplyw na plodność, dziecko...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

My się staraliśmy w tym cyklu. Jest już prawie tydzień po i jestem ciekawa jak to się rozwinie. Przedwczoraj i wczoraj miałam spadek temperatury (prowadzę samoobserwację ;)) i wczoraj pobolewało mnie trochę podbrzusze - myślę, że to w sumie dobry znak :)

ALe na test chyba jeszcze za wcześnie, bo w sumie miesiączka dopiero ma być za tydzień :)

A jak u Was dziewczyny?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

kropka - mi lekarz kazał odczekać 3 m-ce i do roboty ;)

Mi po zabiegu zalecono 6 tyg bez przytulania z mezusiem,starac moglismy sie po pol roku,ale ja bylam zdeterminowana i wywalczylam u ginekologa zielone swiatlo po 3 miesiacach(dr powiedzial ze 3 miesiace to minimum mimo ze mialam owu juz po miesiacu).W kwietniu mialam lyzeczkowanie a w sierpniu zaszlam w ciaze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziewczyny, ile czasu po zabiegu pod narkozą można sie starac o dziecko?A moze to nie ma az takiego znaczenia ?
Może któraś byla w takiej sytuacji i może cos podpowiedzieć...

Dziękuję za odp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie, ja byłam prywatnie, mam wykupiony pakiet medyczny z pracy.wszystko miałam za darmo, jak sprawdzałam ceny to za same badania musiałabym płacić około 1000zł plus wizyta, a z tego co wiem to niestety na NFZ długo się czeka i nie chcą robić tych badań za bardzo.

Hania- u hematologa bylas na nfz? Tez mam skierowanie i chetnie sie dowiem gdzie przyjmuje na fundusz :)

Dziewczyny,
Oczywiście życzenia świąteczne, wiadomo czego wam życzę, niech się wkoncu uda i żeby kolejne świeta były już spędzane z małymi słodkimi dzieciatkami: )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja się nie odczuwalna, bo się u mnie troszkę pokomplikowalo. KTydzień temu moja ginekolog wysłała mnie do hematologia, już dwa dni później byłam u niego, a pan doktor zdziwiony co ja u niego robię, ale wywiad przeprowadził, na badania wysłał i zgodę na staranie się o dzidzie wyraził: ). To ja dnia następnego poleciała na pobranie krwi i zaczęliśmy nasze starania, bo zaczął się okres plodny.. dwa dni później wyniki i komentarz, ze mam się pojawić na wizycie u hematologa. Niestety mam mutacje którą powoduje trombofilie i tym samym mogło to być powodem poprzednich dwóch poronien. Z jednej strony cieszę się ze przynajmniej wiem co mi dolega, ale boję się co będzie dalej:(. Po świętach wizyta u hematologa i zobaczymy co powie. No i może to złe zabrzmi ale cieszę się ze miesiąc temu się nie udało, bo może teraz przezywalabym kolejna tragedie.

Jak tam dziewczyny?? czy są tu jeszcze jakieś staraczki?? Hania?? ja ogólnie mam regularne cykle 32 dniowe a ostatni miałam 28 dni i teraz nie wiem czy zwariowałam ale owulację poczułam już 12 dnia i teraz zgłupiałam czy to była owulacja(zawsze mnie jajniki kłują i piersi puchną)czy nie. A na dodatek nie przytulaliśmy się bo mąż chory:(A czas mega szybko leci od jednego okresu do drugiego.

U mnie objawem ciazy zanim zrobilam test bylo 2 dniowe plamienie myslalam ze to @ tylko jakas jaka slabiutka a okazalo sie plamieniem implantacyjnym,dzis jestem w 35 tc

Dziewczyny co tak u Was ucichło byłam u ginekologa 25 marca potwierdziła ciążę choć jeszcze zarodka nie było widać. Teraz mam u nie 22 kwietnia wizytę ale prywatnie idę 10 żeby zobaczyć jak tam fasolka i serduszko. Od razu na wizycie dostałam zwolnienie do tego 22 ze wzdlędu na rodzaj pracy. Powodzenia. Wesołych Świąt Wam życzę i wszystkiego dobrego.

Zgadza się ja miałam objawy jak na okres . Tydzień temu miałam dostać i nawet na noc założyłam podpaskę bo w nocy ostatnio dostawałam. I tak bolał przez jakieś 2 dni jak podczas miesiączki.

Hej!
Mam pytanie do dziewczyn którym się udało. Miałyście jakieś objawy zanim zrobiłyście test? Często mówi się, że ma się objawy jak na okres. Jak było u Was?

Inne tematy z forum

Jaki najlepszy i najtańszy blender? (13 odpowiedzi)

Chciałabym zacząć robić sama papki małemu,jednak słoiki są za drogie.On zjada cały taki mały...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (97 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Co na wypadające włosy? (48 odpowiedzi)

Macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadające włosy? Mam już dość, bo moje włosy są dosłownie...