LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
31.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

heh a i u mnie też ruchy są w określonych porach dnia. Na pewno nie jest to 10 na h. Jak się zacznie wyginać to jest szaleństwo a później cisza.....

Byłam też w Akpolu i torby brzydkie a na dodatek drogie! Tygrysek chyba jest najtańszy jednak. Będę szukać dalej. Śpiworki w Akpolu też drogie.

W Textil Markecie nawet fajne są niektóre ciuszki i jakość czasem nie gorsza od tych z Akpolu.

3 oko no właśnie miałaś dziś rodzić czy jutro?:)

Ja wróciłam od gina. Zbadał przepływy, łożysko ma zwapnienia ale niewiele. Potwierdził w sumie to co ta babka z EviMedu. Jest ok. Dzidz waży 2 600 g niby więc nadal nie gigant ale rośnie:) Krew i mocz super. Zobaczymy co z paciorkowcem bo dziś mi pobrał wymaz.

Ja 10 kg na plusie i nie chce już więcej!! Wszystko przez słodycze, które wcinam codziennie!!!!!!!!

Olcia jak samopoczucie?:) Na SR ciekawie?
Lece na obiadek z koleżanką:D heh

co do ruchów to moja jest strasznie ruchliwa, bardziej niz we wczesniejszych tygodniach, no i te ruchy nieraz sprawiają mi ból (ale przyjemny:) ), najbardziej kopie od 20 do północy a w dzien od 12 do 14, ma juz swoje stałe pory zabawy :)

No Fiffi i Basieniak juz pewnie sie rozsypały, teraz czas na mnie :)

mamy zagadkę hehe :)

:) hehe śmiesznie tak wychodzić i zastanawiać się która to Ty :)

zaczynamy zaraz po was i przeważnie kończymy o 19:40 +/- pare minut

no to rzeczywiście lipa :( w sumie zostały ostatnie zajęcia teorii i myślę, żę ćwiczenia nie będą się przeciągały bo sama mówiła że zaczynać będzie punktualnie, a wiadomo zawsze pełno pytań itp przynajmniej u nas no i się przeciąga...a ile trwają wasze zajęcia? 1h czy 1,5 h

No niby cos wyskakuje, ale nie moge znalezc:) ciaz ami na mózg padła:P)

niestety, mam tylko nr do naszej babeczki od SR, a w internecie nie ma?

ja znalazłam jakiś nr KLINIKA POŁOŻNICTWA
tel. (58) 349 34 14
tel. (58) 349 34 33

nr na IP niestety nie mam, ale zapewne jak wpiszesz szpital kliniczna to jakiś nr wyskoczy i tam podadzą.

olcia już jej mówiłyśmy żeby na 18:30 przychodzić ale się nie zgodziła. no trudno trzeba stać i czekać. mogli by chociaż jakieś krzesła pozałatwiać aby usiąść na tym korytarzu.

olcia, Ty też chodzisz na sr na kliniczną? Może Ty masz nr na IP?

Anioł ja wam współczuje na tej SR, jak widzę jak my kończymy zajęcia o 18:30, wy teoretycznie powinnyscie zaczac o 18.. biedne, zmęczone czekaniem stoicie na tych schodkach, może pogadajcie że na 18:30 będziecie przychodziły? :)

Anioł, a masz może nr na IP na kliniczna?

Ja poczekam do poniedziałku, jak nic się nie zadzieje do tego czasu , to pojadę tam i zapytam co i jak.Nie spieszy mi się teraz jakoś;) może jeszcze ten weekend z synkiem i mężem na spokojnie spędze;)

mamomikolaja co do cesarki na klinicznej to podobno czekaja az akcja porodowa się zacznie, koleżanka miała skierowanie na cc i takie informacje dostała ze szpitala, pojechala na zaspe bez akcji tylko ze skierowaniem, podłaczyli do ktg i nastepnego dnia kazali jej przyjechać na cc. ale zawsze warto zadzwonić i się upewnić.

co do ruchów to miałam taki okres że prawie przez 2 dni nic nie czułam, ale zwaliłam na to że wtedy cały czas coś robiłam, gdzieś jeździłam albo chodziłam. teraz najczęściej ruchy czuje w późnych godzinach ale za to są bardzo intensywne.

jeśli chodzi o problemy z karmieniem, na SR na klinicznej pani tak ładnie o wszystkim mówi i wydaje się być aniołem, więc mam nadzieję że będą również miłe i pomocne potem na oddziale w razie problemów.

Agusia, u mnie zależy od pory dnia.teraz akurat jest mega ruchliwa, zaraz mi pępkiem wyskoczy:) Sa tez chwile, ok 16-18 żxe zero ruchu.ja nie licze, z Mikim tez nie liczyłam.Jak mnie cos niepokoi , to wtedy zaczynam sprawdzac, ale to rzadko.

Wojtkowa, pomagają. Jest pani regina od laktacji i po porodzie , jak już byłam na pooperacyjnej do mnie przyszła żeby pomóc.Mały był juz przystawiony, bo mąz wcześniej go przyniósł, dlatego nie było potrzeby interwencji.Sprawdziła czy wszystko ok, czy zassał prawidłowo i poszła. Potem lezałam 3 dni i jej więcej nie było, ale przychodziły do mojej koleżanki z pokoju inne położne i walczyły o każdą kroplę mleka.Jedna to chyba 2 h siedziała i małego jej po palcu uczyła ssac.

Ja też oglądałam porodówkę na TLC ale jakoś mi nie podpasowało takie nierealne wszystkie na znieczuleniach a u nas nie ma takiej możliwości i musimy się tak męczyć i ta małolata pisząca smsy haha ciekawe czy nam jak będziemy rodzić przyjdzie czas i ochota na pogranie na komórcę haha a ja za sesję płaciłam 300 zł miłego dnia!

Witam Was!

Ja juz mam mega mieszane uczucia. Z jednej strony chyba bym chciala miec porod z glowy a z drugiej sie boje. Chcialam Was jeszcze zapytac jak u Was z ruchliwoscia dzieciaczkow? U mnie naprawde roznie. Niby dziecko powinno miec ok 10 ruchow w ciagu godziny lub dwoch ale u mnie czasem kilka godzin cisza (np dzis) a mlody sie rozkreca po poludniu...
Do tego dochodza jeszcze moje opuchniete stopy - czuje sie jakbym chodzila na poduszkach:)

Inne tematy z forum

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...