LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-26-t282164,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.kaasiak - 7.11
2.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
3.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
4.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
5.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
6.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
7.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
8.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
9.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
12.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
13.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
14.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
27.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
28.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
29.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Wielkie gratulacje dla rozpakowanych dziewczyn!:) W sumie to Wam zazdroszcze, ze macie juz porod za soba ale tez zaczelam sie bardziej stresowac:) Teraz to juz naprawde poleci, jedna za druga!:)

Fifi i Basieniak ogromne gratulacje:)
Zaglądam tu a tu takie wspaniałe wieści. Coraz mniej nas tu na forum:)
Zazdroszczę Wam dziewczyny, że macie to za sobą. Fifi nie pocieszyłas mnie z tym porodem:(
To mój drugi poród i byłam tak optymistycznie nastawiona, że pewnie będzie taki jak pierwszy ale Twój opis wbił mnie w glebę. Dosłownie:(
No ale zobaczymy.

3oko to teraz kolej na nas? Która pierwsza?Obstawiam, że Ty. Ja pewnie się tak doturlam do 9.11 i wtedy dopiero skieruja mnie do Redłowa. Fajnie by było jakbyśmy sie spotkały w szpitalu. Daj znać jak będziesz jechać:)
Dzięki za info o kocyku. Wiedziałam, że kiedyś w Urzędzie Miasta dawali ale nie wiedziałam, że robia to nadal. Fajny drobiazg.
3oko a wiesz jak to jest z ubrankami po porodzie?Czy trzeba dac swoje, czy ubierają w szpitalne. Mam przygotowane ubranko dla położnej i pampersa ale nie wiem czy to sie porzyda, czy ubieraja w szpitalne?

Ja do szpitala zabieram cienki kocyk i rożek. Gruby kocyk mam przygotowany w domu na wyjście. No ale zobaczymy jaka będzie pogoda bo może sam kombinezon starczy i cienki kocyk. Narazie jest na tyle ciepło,że i ten cienki starczy na wyjście ze szpitala.

Rzeczy mam spakowane w walizkę i oprócz tego w reklamówki, żeby było mi łatwiej wszystko znaleźć.

Dziewczyny pakować mi się na porodówkę, już czas szczególnie listopadówki:):):):):):)
Ja jestem spakowana już od skończonego 34 tyg.

Dzięki za przepis na Leniwca. Spróbuję upiec w poniedziałek, jeśli do tego czasu nie urodzę:)

Dzięki wielkie:)
Ja już nie pamiętam czasów kiedy małej nie było z nami, szok jak wszystko szybko się przestawiło:)

Kejtig nie bój się;) jak mąż innej dziewczyny z nami rozmawiał i się dowiedział, że ja bez znieczulenia rodziłam to stwierdził, że mam jaja hahaha bo jego żona ze znieczuleniem i on już więcej dzieci nie chce mieć:D a najlepsze to najwięcej podczas tej rozmowy 100% aktywni byli panowie co i ile miała ich właśnie pociecha, hehe fajnie to wyglądało

Bez problemu dostajesz gaz, jak również epidural - o ile na ten ten drugi nie jest za późno, bo tylko możesz zdecydować do pewnego rozwarcia... gaz dostałam jak tylko weszłam na porodówkę - dostajesz taką tubę i jak czujesz, że zbliża się fala bólu to robisz wdechy i wydechy wciągając gaz - ból staje się mniejszy, bo przez chwilę jesteś otumaniona - heh nawalona bez % haha więc odpowiedź na Twoje pytanie - gaz mi pomógł, ale przy partych już bez wód stwierdziłam, że to placebo i mnie oszukali;)...ale to już końcówka była...

Wczoraj o 22 jechaliśmy jeszcze do szpitala! Oczywiście ze mną - zawsze coś...położna mnie nastraszyła, że jeżeli "wyleci" ze mnie coś dużego to muszę im to przywieźć na sprawdzenie - oczywiście tak się musiało zdarzyć, do tego zaczęłam trochę odlatywać, robiłam się blada itp. - ale w szpitalu krew mam ok, dostałam kroplówę na wzmocnienie i na szczęście to nie była część łożyska ani nic takiego - choć jak usłyszałam, że może zatrzymają mnie na obserwację na noc to się o mało nie popłakałam, ale jesteśmy w domu i ja muszę odpocząć więc dziś wegetacja w trójeczkę:D

Witam wszystkie dziewczynki sobotnio:)
Ogromne gratulacje dla nowych mamuś i ich pociech: Fiffi i Basieniak, byłyście baaaardzo dzielne! Pewnie jesteście super szczęśliwe, że maluszki już z wami. Wszystkiego dobrego!
Ja też już chcę Asię mieć przy sobie! Dziś idę na spotkanie Klubu Kangura do Pana Dinka, na 11. Czy ktoś się wybiera??

pozdr:)

Zuch dziewczyny!!
Gratuluje! Super, że już macie swoje kruszynki. Zdrówka Wam życzę!

Śliczności malusie!
Dobrej nocki Kochane

Dobrej nocy wszystkim mamusiom:)

Zanetucha tak z Lidla mam tą piłke, na pewno po porodzie tez sie przyda bo jest super do cwiczenia miesni brzucha i do zabawy dla dzieciaka

Fiffi, Basieniak moje wielkie gratulacje. Niech dzieciaczki zdrowo sie chowaja :).

Fiffi, Basieniak gratulacje!!!

Weronika slicznosci malenkie!!!

Basieniak teraz to sie boje!!! Ja nie mam pojecia o tych znieczuleniach w Irl. Jejku ja chyba wezme to co mi zaproponuja, a gaz cos Ci pomogl?? Bez niego byloby gorzej??

Ja od 3 dni czuje sie fatalnie, chodze po scianach. Dzis mialam cisnienie 80/40, teraz mam 100/60 Czytalam ze to normalne ale boje sie zeby malej nic nie bylo.

3oko, masz tąz Lidla, ostatnio ją reklamowali też się nad nią zastanawiałam. Tylko też tak myślę czy po porodzie się przyda...

A aaa , faktycznie, zapomniałam. No to skacz kobito :) może coś wyskaczesz. ja odkurzyłam mieszkanie i wymopowałam część i nic. Też już chciałabym mieć to z głowy. I tak mnie nie ominie... Chociaż ,ostatni , na spokojnie weekend w domku, z chłopakami dobrze mi zrobi.

MamoMikolaja bo ja mialam 2 ewentualne daty poczęcia i jedna własnie wychodziła 23.10, no i od połowy ciąży na kazdym usg taki wlasnie termin wyskakiwał.

Zanetucha - przepis idealny dla mnie:) tylko musze isc po rodzynki i kakao, ale ze mnie leniwiec....

Wczoraj kupiłam piłke do skakania i wlasnie na niej siedze, pisze i skacze, moze wyskacze poród ;)

No zgodze się z Tobą, wojtkowa, zmienia taki widok zdecydowanie perspektywe patrzenia :)

ojejku no nie wiem sama co napisac mam lzy w oczach ciesze sie bardzo że juz nastepne dwie Mamusie rozpakowane
i jak patrze na slodkie zdjecia Weronisi juz w domku w łozeczku to juz sie tak nie martwie o ten pieprz..... poród bo warto sie pomeczyc ;-)

JAK WIDAĆ NA RATY DA RADĘ WKLEIĆ TAKŻE JUŻ NIE MUSICIE SIĘ COFAĆ DO POPRZEDNIEGO WĄTKU :))

Podam Wam przepis na fajnego murzynka. Mega ekspresowego.
Znalazłam go kiedyś na forum. Jest pyszny i nie wymaga żadnej pracy poza zmieszaniem składników i wyrzuceniem ich na blachę.
Owoce oczywiście dowolne, ale mi najbardziej smakował z jabłkami i brzoskwiniami jednocześnie. Wtedy był taki w sam raz mokry, ani za suchy ani za mokry, jeżeli wiecie o co mi chodzi :)

LENIWIEC:
- 5 jabłek obranych pokrojonych w kostkę (mogą być inne owoce)
-10 dag sparzonych rodzynek
- 1 szkl. cukru
- 3 jaja
- 2 szkl. mąki
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 0,5 szklanki oleju

Kolejno wsypane do miski produkty odstaw na 20 minut. Po tym czasie wymieszaj ŁYŻKĄ !! (nie wolno używać miksera, bo podobno nie wychodzi). NIe musi być dokładnie wymieszane, ważne że składniki się ze sobą połączą.
Wylać na średnią blachę. Piecz 40 mionut, 180 stopni

Jak Wam będzie smakować to następnym razem dam inne :)

Fifi gratuluję synusia i współczuję jak to mówisz najgorszego porodu. Ale syneczek Ci to w przyszłości wynagrodzi :)

Ja mam 1 grubszy kocyk i 1 cieńszy, który jest w zasadzie dość duży, więc jak się go złoży na pół czy nawet jeszcze raz na pół to też będzie gruby.
Do szpitala raczej nie zamierzam brać koca bo panują tam egipskie upały. Wezmę tylko rożek. Jak będę wychodzić to ktoś podrzuci kocyk razem z fotelikiem, żeby malucha przed zimą osłonić. Taki mam plan :)

A co do torby- ja nie piorę, bo mam małą walizkę :) której raczej się nie wrzuci do pralki haha, a ręcznie mi się jej nie chce prać. Zresztą jest czysta od środka. Nie popadajmy w paranoję ;) Tak jak dziewczyny piszą ciuszki mogą iść do siatki.

Od rana boli mnie gardło i głowa jakaś taka "ciężka" aż się boje czy przypadkiem COŚ się nie chce do mnie przykleić.

3oko , a dlaczego 23.10 obstawiałas?

Dziewczyny pochrzaniły mi się wątki i wkleiłam do 26, zajrzyjcie- napisałam Wam fajny przepis na szybkie ciasto.

Nie mogę go wkleić jeszcze raz bo klika mi powtarzanie wypowiedzi.

Basieniak gratuluję !!!! Prześliczna Twoja córunia !!!!

no ja juz nie obstawiam zadnej daty bo mialam dwa pewniaki: 23.10 i 3.11 i nic z tego.

Basieniak - no ja jakis czas temu pisałam ze mi tez kazali powstrzymywac parte co bylo niewykonalne

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...