LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-26-t282164,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.kaasiak - 7.11
2.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
3.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
4.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
5.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
6.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
7.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
8.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
9.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
12.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
13.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
14.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
27.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
28.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
29.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Dziewczyny, czujecie to podekscytowanie? Ja mam wrażenie, że watek nabiera ostrego tempa;)

Basieniak
gratulacje narodzin córeczki!! :)

Kurcze, ja mam stresa z tym wyciem, bo mam słaby próg bólu i obawiam się, ze narobie tam ostrej jazdy.

fiffi, basieniak gratulacje:)

Weronika sliczna:)

Dzięki Kochane:)

Aaaa odnośnie wód płodowych - to nic mi nie wylatywało - 2 razy miałam przebijany pęcherz i chcę o tym jak najszybciej zapomnieć!!!

Mrenda miałam proponowany epidural, ale zaznaczone też, że może to spowolnić akcję i jak sobie pomyślałam, że jeszcze dłużej ma to trwać to olałam, gdzie położna powiedziała, że i tak partych mi nie znieczuli do końca...zrezygnowałam i na daną chwilę nie wiem czy żałuję czy nie;)

no 24 h to trwało, eh jak pomyślę o 3 godzinnym porodzie mojej mamy hahaha - nie ma porównania:D

Jezu, aż się wzruszyłam. GRATULACJE! Witamy na świecie Weroniczkę i Bartusia!
Dziewczyny, jakoś sie zestresowałam Waszymi opowieściami. Spodziewałam się usłyszec, że szybko, sprawnie i bezbolesnie;):):) Naiwnie wierzę, że tak będzie w naszym ( reszty) przypadku hehehehhe.
Cudownie mieć już swoje maleństwa przy sobie! Jak sobei przypomne moment zobaczenia MIkusia...ech...chyba poród mi się zbliża, bo coś dzisiaj jestem rozpłakana...

Ja też biorę rożek i cienki bawełniany kocyk. Gruby kocyk na wypis mam przygotowany.
Rzeczy mam popakowane w reklamówki. Jedna dziecka na zaraz po porodzie , druga dziecka na dni w szpitalu i moja trzecia.Wszystko razem w dużej torbie podróżnej.

No właśnie , dobre pytanie, jak nie dać się zbyć z IP?

Nika jest śliczna :)

3oko ja stawiam na poniedziałek

basieniak, szczere gratulacje! to sie ciut nameczylas, nie chcialas znieczulenia? ale bylo warto, bo malutka przesliczna i teraz lozeczko z dzidziusiem wyglada idealnie:) zdrowka i powodzenia w karmieniu!
no 3oko, na jaki dzien stawiasz? laski, robimy zaklady?;)

image

image
image

no 3 oko teraz Twoja kolej, za jakiś czas zapewne będziemy uwalniać mamusie duszki, aby było aktualnie;)

myśmy nie dawno wrócili ze szpitala, teraz coś słabo się czuję, ale to zmęczenie - dawno nie spałam, bo mała na początku krztusiła się wydzieliną, której nie odciągają jak leżała i nie mogła oddechu złapać i ja musiałam ją uderzać w plecki - jak sobie to przypominam to aż płakać mi się chcę, było to straszne, ale jest lepiej choć mamy traumę i jej pilnujemy

poza tym bardzo się cieszę, że jesteśmy już w domku:D

Młoda zaczyna cmokować - czas karmienia - buziaki dla Was:D

ojejku, a ja przed chwilą leżałam w wannie i myslalam zeby Basieniak sie odezwała bo kto założy nowy wątek:)
Wercia witamy:) ale jestes słodziutka!

No to wg listy teraz kolej na mnie, bo ta mamusia przede mna to chyba jakiś duszek

Fiffi, Basieniak-gratulację. i witamy Bartusia i Weronisie na świecie. Ale Basieniak-choć kilka szczegółów proszę:).
Mrenda, ty się nic nie sugeruj bo u Ciebie może być zupełnie odwrotnie niż u Fiffi z bólem czego Ci bardzo życzę.
Jeśli chodzi o kocyki to my mamy chyba z 6, bo znajomi nam pokupowali. ale jesli chodzi o redłowo to ja biorę rożek + cienki kocyk do ewentualnego narzucenia.
carlar, mi huśtawka podoba się bardzo. kupiliśmy w smyku w rumii bo tam nam wyszło najtaniej. Miałam kupon z 20% zniżką i zapłaciliśmy 264, więc taniej niż na allegro.
Kurcze, rozpakowane dziewczyny. ale ja wam zazdroszczę. a ja muszę czekać do conajmniej 21:(.

śliczności :)

image

Nasza ukochana Nika:*

Uploaded with ImageShack.us

Kochane do szpitala jechałam 2.11 o 4 nad ranem, bo od 1 miałam regularne mocne skurcze co 4/5 min...przez 17 godzin chodziłam po korytarzach szpitala z bólami i coraz mocniejszymi skurczami czekając na powiększające się rozwarcie co szło bardzo wolno, o 21.30 wylądowałam dopiero na porodówce nie mając już prawie sił, a 3.11 o godz. 00.47 na świecie pojawiła się nasza ukochana córeczka Weronika i jest zachwycająca, najukochańsza i w ogóle nie da się opisać:)

Rodziłam naturalnie, bez znieczulenia, jedynie na gazie - szczerze to nie wiem jak to przeżyłam, przy partych to myślałam, że rozjeżdża mnie czołg na najwalniejszym biegu. Miałam super położną, studentkę i dzięki niej to co przeszłam nie jest aż takie złe:))) Jedynie w pewnym momencie z bólu i w ogóle nie zrozumiałam co do mnie krzyczały i nie powstrzymałam partego i trochę pękłam, ale ponoć jest wszystko ładnie zszyte, nic mnie nie boli. Poza tym wg mnie powstrzymanie partego to jak walka z żywiołem:D

Krzyczałam, a raczej bardziej wyłam jak jakaś słonica w tą rurę z gazem - jak sobie to przypomnę to mam bekę na maksa - teraz - wtedy nie było mi do śmiechu...mojemu o mało palców nie połamałam, ale też dał radę i nie zemdlał i był ze mną przez cały czas:)

Pamiętam na daną chwilę każdy ból jaki doznałam, mam nadzieję, że to nie trauma...mój wciąż myśli o synku, ale zakochany na maksa w córeczce hehehe

Hmmm jeśli coś mi się jeszcze przypomni to napiszę;)

Małą karmię piersią i chyba coraz lepiej mi to idzie:)

Teraz czekamy na kolejne rozpakowania)))))))

ja też się jeszcze nie spakowałam, chyba jeszcze do mnie nie dociera że za niedługo mogę urodzić.

kurcze a ja nadal nie spakowana :O

zaczęło się już na dobre, teraz to już polecimy dziewczyny :)

Basieniak Ty też juz rozpakowana???????????? super !!!!!!!!!! gratulacje :D opowiadaj jak było- jak masz czas oczywiście.

ale Wam zazdroszcze, że jesteście juz po :D

gratulacje dziewczyny, niech maluszki zdrowo się chowają :)

Inne tematy z forum

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...