LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

dziewczyny ja też należe do tych kobiet przechodzących ciąze bezobjawowo.

Moi znajomi sie śmieją, że gdy jestem w ciązy to czuję się lepiej niż normalnie:)Coś w tym jest.

Tę ciązę przechodze identycznie jak poprzednią moją ciąże.Wcinam nabiał i słodkie innych objawów brak.

kati:) zdecydowanie masz racje, ale mnie akurat brak objawów bardzo źle się kojarzy i wolę by mnie sponiewierało...

kazda ciaza jest inna i niektore maja objawy typowe dla tego stanu a inne nie maja zadnych..nie oznacza to ze jak sie nie ma objawow ciazowych to ciaza sie zle rozwija..

A ja każdą (ta jest 3) przechodzę inaczej. Tą najgorzej...
W 2 nie miałam żadnych objawów i co? i poroniłam, więc ciesze się jak teraz mnie męczy, bo chociaż wiem, ze jest OK.

ja niestety nie należę do kobiet co mogą całe życie być w ciąży :/ 3oko tylko zazdrościć :D

Zanetucha ja nie ma zadnych objawow ciazy oprocz zgagi, w pierwszej chociaz mnie cycki bolały na poczatku a teraz nic! Jak dla mnie w ciazy moglabym byc cale zycie ;)
aha, no i w pierwszej latałam ciagle na kibelek, balam sie ze bede miala czeste w ciazy zatwardzenie a tu wrecz odwrotnie, az musialam uzywac kremow i chusteczek do tyłka mojego - jeszcze wtedy w brzuchu - synka :D

no to ona tego po prostu nie przeszła, mnie dopadło to na początku, a od 6 tc wymioty, od niedawna lepiej się czuję, a z innego forum wiem, że prawie każda ma tą dolegliwość więc dla mnie to normalne :)

Basieniak, koleżanka była już w ciąży i to po raz drugi... Ale ona zdecydowania inaczej ją przechodziła. Prawie całą ciąże- tą drugą przesiedziałą nad kibelkiem i zamiast przytyć to chudła w oczach i na wadze i o dziwo chłopak urodził się zdrowy, o czasie i z porządną wagą. A ona... po ciąży miała niedowagę i to nie jakiś tam 1- 2 kg, ale sporą niedowagę.
Każdy to inaczej przechodzi, ja jednak wolę moje gazy jak te jej mdłości i wymioty...

A co do brzucha to też mam twardy, ale bez przesady. Wczoraj taki nie był. Podejżewam że za dużo się dziś obżarłam :)

kati ja mam czasami taki twardy, najbardziej wieczorem chyba

dziewczyny czy wasze brzuchy tez zrobily sie takie twarde?

zanetucha nie jesteś jedyna, bo ja miałam tak na początku, a później to przeszło, a doszły inne objawy...jeszcze wszystko może być przed Tobą, a Twoja koleżanka albo nie była w ciąży jeszcze, albo to ją nie dopadło, ale normalny objaw

Dziewczyny widzę że tylko ja jedna mam dziwaczne objawy ;)
Każda z Was pisze o mdłościach, wymiotach, częstszym sikaniu ale mnie nikt nie pokona hehe

Słuchajcie ja nie mam kompletnie żadnych objawów związanych z ciążą poza zatrzymaniem okresu, ale mam za to jeden dziwaczny i krępujący.

Pewnie część z Was zaraz spadnie z krzeseł ze śmiechu jak moja koleżanka gdy jej powiedziałam :/ a mianowicie... nigdy w życiu nie puszczałam tyle bąków co teraz hehe

Myślałam że sobie coś ubzdurałam, że może diete zmieniłam nieświadomie. Ale nie... cały czas jem to samo. Szukałam w internecie informacji na ten temat i Bogu dzięki nie jestem w tym objawie osamotniona ;) tylko że inne dziewczyny z tego co czytałam podobno same przed sobą uciekają z pokoju gdy im sie zaczyna hehehe, ze mną na szczęście aż tak źle nie jest

ja jakbym w Irlandii skupiła się tylko na szpitalu to o płci bym się dowiedziała dopiero w 23tc, bo taki mam termin następnego skanu, ale mam nadzieję, że ginka powie nam około 22 maja, o ile dzidzia tym razem będzie chciała bardziej z nami współpracować

moja cała rodzina liczy na dziewczynkę, a mój na chłopca;)

Jodan ja mam czesto rwe kulszowa, jednak odpukac dawno mnie nie dopadla a to chyba dlatego ze regularnie 2-3 razy w tygodniu chodze na basen (wczesniej bylo gorzej).

W pierwszej ciazy dowiedzialam sie kto mieszka w brzuszku juz w 16 tyg, teraz chodze panstwowo wiec dowiem sie pewnie dopiero na połówkowym...

AGA111 czopki glicerolowe bezpieczne w ciąży mi pomagają od razu, wystarczył jeden, aby wszystko wróciło do normy ;)

Aguś ja miałam zaparcia po żelazie.

No nic na zaparcia dużo wody i herbatka koperkowa. Innych cudownych środków nie znam.

witam

ja własnie wybieram się z synkiem na spacerek. Pogoda piekna, więc żal siedzieć w domu :)
dzis znów głowa ćmi :(
a wczoraj bolał mnie brzuch, więc łyknełam nospe i poszłam spac po 20 :( byłam wystraszona :(

i mam jeszcze jeden wstydliwy problem... zaparcia. Żrę juz wręcz suszone sliwki, jem aktiwię, ale marny skutek... macie taki problem ???

U mnie waga stoi w miejscu wiec nie jest zle, ale ja i tak do szczuplych nie naleze. A ja dzisiaj z rana bede leniuchowac, pozniej wezme sie za jakies porzadki

dzień dobry dziewczynki ;)/mamusie :) życzę Wam miłego i udanego dnia bez wymiotów i innych ciążowych rewelacji ;) ja lecę do szkoły...dziś do 17...

do uslyszenia :*

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.kati:) - 5.12
13.gosia24 - 6.12
14.aniol184 - 11.12
15.agusia85 - 12.12
16.zanetucha83 - 24.12
17.Olenka_21 - 24.12
18.Olcia529 - 26.12

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...