LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 5.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olenka_21 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

heh ciekawe czy to rzeczywiscie sie sprawdza...jak myslicie?

http://www.chlopiecczydziewczynka.com.pl/

:) siedze od godzinki i nadrabiam wątek ;) co do wózków to moja siostra używała Emaljunga Smart i była bardzo zadowolona, ja chyba też kupię z tej serii, odrazu cały komplet:spacerówka+fotelik....ja czuję się o niebo lepiej :) wróciłam do pracy i szybko mija mi czas :) troszkę mnie mdli, nie toleruję niektórych zapachów , ale daję radę ;) ...w pn ide do lekarza, już się nie mogę doczekać,a z drugiej strony martwię się oby wszystko było oki :).... Olenka życzę sił i szybkiego powrotu do zdrowia ;)

pan z mama i ja zachwalal bardzo jedo fyn 4ds pod wzgledem pompowanych kol, ze super sie sprawdza na sniegu, poza tym miekki i spora gondola, nie wiem ile miejsca zajmuje po zlozeniu, jak tam bedziesz to zwroc uwage na ten wozio, moze akurat...ja za to jutro ide na usg prenatalne, idzie moj maz i moja sis, takze cala wycieczka wejdzie do gabinetu hehe. oczywiscie mam nadzieje ze wszystko oki bedzie...

image

image

image

Modzelka-czytając pomyślałam,że masz córkę Maritę :) i tak myślę, o jakie fajne imię.Co do wózka to każdy ma inny gust i inne potrzeby.Ale napewno każda znajdzie taki jaki jej odpowiada.

Dzięki dziewczynki za info o wózkach. Ogólne, to skołowana jestem, tyle tego jest do wyboru. Sama miałam Maritę i rzeczywiście świetny, bo duży, stabilny, po śniegu, lesie i innych wybojach prowadził się znakomicie, ale już wkurzało mnie, że spacerówka była równie wielka jak gondola szczególnie po złożeniu. Sam w sobie okrutnie ciężki (czasem trzeba było pokonać schody), a każda próba zapakowania go do mojego gracika (3 drzwiowe) wiązała się z siarczystymi przekleństwami - dodam, że klęłam na stelaż, bo i tak musiałam wózek rozmontowywać, siedzisko do środka a reszta z ciężkim bólem do bagażnika. A po 2 miesiącach użytkowania zapiaszczył się nam hamulec, który od tej pory był nie do użytku, a cały wózek jest idealnie pozaklejany osłonkami z plastiku i nic nie można odkręcić, żeby np pozbyć się piasku z hamulca ....

Potrzebuję wózka z dość dużą gondolą, pompowanymi kołami, żeby spacerówka zmieściła się do miniaturowego bagażnika i fajnie by było, gdyby pasował do niego fotelik Maxi Cosi. Wymagania mam spore. Pawłowi po Maricie kupiliśmy drugą spacerówkę - Peg Perrego Uno. Właściwie, to jest typ wózka 2w1, ale nie ma gondoli, tylko tworzy się ją ze spacerówki, a to nie wygląda zachęcająco, szczególnie na zimę. Po za tym wózek jest świetny, oparcie rozkładane prawie do max, nie na paski, tylko na "rączkę", więc ciężar dziecka nie ma znaczenia, głęboka, ze sztywnym niskim pałąkiem - Paweł leżał sobie na nim i oglądał "jadący" chodnik. Do dzisiaj, jak jest potrzeba, jeździ w niej (a ma ponad metr wzrostu :)), choć wadą są piankowe kółka, które jeszcze do zeszłej zimy sprawdzały się w lesie. Ale niestety właśnie w zeszłym roku musiałam zabrać małego na szczepienia. Zima - Balbinka27, ja z Dąbrowy, chyba tych samych odśnieżaczy mamy :) - chodniki zasypane, albo odśnieżone na szerokość 2 stóp i to tylko do najbliższego skrzyżowania z ulicą, potem wał zamarzniętego śniegu na wysokość 60 cm, zejścia na pasy też brak, no i kółka popękały. Tzn popękały szprychy i teraz każda większa nierówność to wielka przeszkoda dla nas, ale zwykłe chodniki, ok.

Przyglądałam się ostatnio Mutsy Transporter - fajny i w wersji z gondolą i spacerowej. Fakt, nie składałam osobiście, tylko widziałam na Yt, wydawało się ok. Ale niestety znalazłam kilka opinii, że stelaż złamał się pod ciężarem dziecka - hmmm........

x-lander odpada, widziałam, miałam okazję spróbować - nie mój typ. Kurcze, chyba tak jak mrenda pojadę do Mama i Ja i pomacam na żywo.

Ze spaniem na razie nie mam jeszcze problemów ze względu na brak wybrzuszenia, ale pamiętam, że pierwszą ciążę przespałam na plecach, bo brzuch mnie gniótł na każdym boku i nie pomagały żadne poduszki, rogale itp. Ale każdy brzuszek jest inny :)

napewno będzie dobrze

ja dzisiaj do lekarza ide, trzymajcie kciuki zeby wszystko bylo dobrze!

No to tylko ja nie mam intuicji, pięknie, ale może się dowiem w sobotę:)
Za to mam wymioty:D już śmiać mi się z tego chce

Ja tez w pracy jeszcze 2 godzinki! strasznie senna dzis jestem , pogoda tez nie zachęca! Co do intuicji to sama nie wiem , wszystcy do okoła sugerują chlopca bo w rodzinie dosć znaczaca przewaga chlopców! lecz ja do konca nadzieje bede miec na dziewczynke :) zreszta nawet jak ogladam jakies ubranka kupuje w wersji dziewczecej :) moze akurat bedzie nasza wymarzona Zuzia a jak bedzie Jaś tez bedzie cudnie! Byle dotrwać do tych 9 miesiecy i szczesliwie zakonczyc!Byc moze 7 czerwca sie dowiemy co sie kryje! Byłaby to cudna przedslubna niespodzianka!

jak dziewczyny mija wam dzionek? ja jeszcze 2 godz w pracy a strasznie chce mi sie spać.

ja mam dalej przeczucia ze bedzie chlopak, zreszta wsrod znajomych oglosilam ze raczej synka bedziemy mieli..bo tak ja czuje i wszyscy wokolo..ale zaczelam miec watpliwosci, moze moja intuicja sie myli? ;p

a co do zachcianek to u mnie akurat z tym jest ciezko, bo ja mialam w poprzednich ciazach ciagotki i do slodkiego i do ostrego i kwasnego, ale za to intuicja mnie nie zawodzila. czulam ze beda chlopy no i sa chlopy. teraz nie wiem, jeszcze nie czuje ale robie wszystko zeby intuicja powiedziala dziewczynka, ogladam wszystko co slodkie i rozowe hehe

image

image

image

fiffi, guzy mowisz, hmm, ponoc tez sie ma dlugie i obfite miesiaczki, no i czesto dochodzi do ciaz pozamacicznych. tez sie bardzo zastanawiam, juz sama nie wiem, ale wiem na pewno, ze czwartego juz nie chce. i tak mowia na mnie w rodzinie matka polka, bo kazdy sie ociaga z tymi zaplodnieniami, a u nas nie ma z tym problemu...

image

image

image

wszystkie jestesmy ciekawe co nosimy pod sercem, ja zaczynam mieć przeczucia, że będzie chłopak. no zobaczymy może już za miesiąc będzie coś widać. a imiona jakie narazie chodzą mi po głowie to aleksander i oskar, a dziewczynka to amelka.

Zastanawiam się której z Was sprawdzi się,powiedzenie,że jedzenie słodyczy w ciąży wróży dziewczynkę.
Ja musze przyznac,że u mnie w dwóch przypadkach się sprawdziło:)

Hej mamuśki.Jeśli chodzi o wózek to mam 3w1 stary polskiej firmy implast,kupowałam go dla pierwszej pociechy,koła ma duże pompowane(co pomogło mi zimą),duża gondola moje córki urodziły się duże,spacerówka i fotelik-jedyny minus to jest duży,ale za to ma wielki kosz na zakupy.Byłam z niego bardzo zadowolona,z moją córką jezdzilam z nim wszędzie i to autobusami,siedziała w nim do 3 lat,dzięki temu że jest duży to się mieściła.Teraz myślę,że krótko mi posłuży bo zime to raczej przezimujemy w domu,albo będziemy jezdzic samochodem,a mam nosidełko więc się przyda.Dodatkowo kupiłam nową spacerówkę.Zostało mi tylko łóżeczko do kupienia,bo resztę mam(lezaczek,krzesełko do karmienia,przewijak,łóżeczko turystyczne(kupiłam nowe za 100zł).
mrenda,też się zastanawiam co będzie dalej,nie mam doświadczenia w antyk.ale spirali nie chcę,moja kolezanka po niej dostała guzy.

ale się rozpisałyscie o tych wózkach :) ja jeszcze nie mam swoje typu.
wczoraj po wizycie u lekarza wszystko ok, maluch rośnie i wg usg jesteśmy 2 dni do przodu. moje wyniki wszystkie w normie i już mam założoną kartę ciaży. śmiać mi się chciało bo lekarz położył 3 kolory kart, różową, żółtą i niebieską. ja się patrzę na różową, mąż na niebieską... no to trzeba było iść na kompromis i jest żółta :)

Kati widać, że Cie dawno w Polsce nie było zimą:) Nawet w centrum nie można się było przebić, nie wspominając już o moich peryferiach jaki jest Wielki Kack w Gdyni:D

ale w polsce zazwyczaj sa odsniezone chodniki i posypane piaskiem i sola, a u nas niczym. nogi mozna sobie polamac, nie wspominajac juz o spacerach z wozkiem

Biedronka my mamy abc design podwójny z motywem Kubusia Puchatka, tylko gdzieś wcięło przedni pałąk więc trzeba będzie dokupić oraz wkładkę gondolę dla malucha. Ja wiem po tegorocznej zimie, że poruszanie się po naszych drogach ( o chodnikach nie ma mowy), to istna katorga, więc zimą będziemy mieć krótkie wypady. U Was zimy lżejsze, to też i łatwiej. Oby tylko przetrwać do wiosny.

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...