LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 5.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olenka_21 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Mrenda moja kumpela ostatnio pozwiedzała sklepy z wózkami i wróciła do domu załamana, totalna porażka ponoć i udało mi się znaleźć stronkę z wózkami itd. i chyba tam podjedziemy zobaczyć co i jak http://www.babycarrierdublin.com/

acha i kosztowal wtedy w 2006r. 350E.

image

image

image

w ie mialam graco 3 w 1, bo oprocz quinny maly byl wtedy wybor wozkow z gondola. a mi na niej zalezalo. a jak juz cos bylo to w takiej cenie ze glowa boli. a kupilam go na letniej wyprzedazy w dublinie w mother care. wtedy nie znalam innych wozkow wiec bylam z niego zadowolona, a wozic z polski nie chcialo mi sie. ale teraz jak porownuje go z tymi tu w polsce to wypada srednio. wyglad przestarzaly, ciezki, sztywny i spory po zlozeniu. ale za to kosz mial super wielki sama jezdzilam do lidla na full zakupy i sie wszystko zmiescilo!

image

image

image

co do innych zakupow, to lozeczko drewniane, wanienke dostane od siostry, a bujaczek od przyjaciolki. bujak taki zwykly na plozach to super sprawa i polecam bardzo. sprawdzona rzecz na moich dwoch synalkach. nie trzeba po calym domu jezdzic wozkiem, tylko sobie przenosisz bujak do kuchni jak cos gotujesz czy do salonu jak ogladasz tv albo czytasz, ruszasz tylko noga i juz :) nawet czasem do lazienki chodzilam z tym bujakiem. moje dzieci lubily ten bujaczek. kupie tylko przewijaczek taki stawiany na lozeczko i pare pierdolek i bedzie git!

image

image

image

Mrenda my mamy Atlantica, tak to prawda jest ciężki i zajmuje sporo miejsca w bagażniku. Fakt jest zwrotny i żadna przeszkoda mu nie straszna, do tego gondola duża i szeroka, spacerówka też niczego sobie. Jeśli jednak masz go dźwigać, to zdecydowanie odradzam. Ja już go nie wnoszę na nasze kilka schodków przed wejściem, czekam teraz na podjazd, który ma lada dzień powstać. Inaczej wylądowałby w garażu.

Mrenda a w Irlandii jakie wózki miałaś i skąd je kupowałaś?

hej dziewczyny, mnie sie wciaz jeszcze najlepiej spi na brzuchu lub w pozycji posredniej pol na brzuchu pol na boku z noga do gory :) ale za to zauwazylam ze czesciej juz zaczynam chodzic siku, zdarza mi sie nawet w srodku nocy, co na pozniejszym etapie bedzie norma, i nie leci juz strumieniem wodospadu hehe;)
a co do wozkow to mam teraz hopla na tym punkcie! po moich chlopakach juz wszystkiego sie pozbylam, takze czeka mnie kupno. zamierzam wypatrzec jakas super okazje na allegro lub trojmiescie. mam juz swoje typy, bylam nawet je wymacac w sklepie, bo tak w ciemno troche bym sie bala. jak nic trzeba wyprobowac w realu. a wiec jak dla mnie najfajniejsze to: x-lander xa, tako jumper gtx i maxi cosi mura 4. najbardziej miekki i resorowany w jezdzie i podbijaniu pod kraweznik jest moim zdaniem tako. x- lander i maxi sa nieco sztywniejsze, a wygladem wszystkie sa do siebie podobne i sa dosc lekkie i zajmuja malo miejsca w bagazniku.
ale to moje zdanie. podoba mi sie tez espiro atlantic, ale w sklepie go nie bylo wiec nie wymacalam jaki jest. czytalam tylko opinie na forach i sa bardzo podzielone. ponoc jest ciezki i sztywny, duzy po zlozeniu. takze chyba odpada. dzis sie jeszcze przejde do mama i ja na przymorzu bo mam rzut beretem od domu. napisze potem co i jak.

image

image

image

U mnie nie dość, że problem z zasypianiem ogromny, 3 w nocy przeważnie zasypiam, nie mogę tego zmienić i przeważnie na lewym boku, jak się źle czuję to czasami na plecach, na brzuchu odpada totalnie, mam już za duży i też się boję gnieść dzidzie

czytałam gdzieś, że najlepiej na lewym boku i jeszcze np kołdrę lub poduszkę mieć między kolanami, w późniejszej ciąży ponoć zalecane, na ile prawda nie wiem

dziewczyny jak to jest u was z nocnym spaniem, a raczej pozycją ? kurcze ja to teraz nie wiem jak mam spać, czy na plecach czy na prawym boku a może na lewym. czesto budze się w nocy i zmieniam bok ... bo jak juz dłużej leże na jednym to mam wrażenie, że gniote to maleństwo.

Kamilka super, my jesteśmy bardzo zadowoleni :)

U mnie niestety dziś znów wymioty, a było tak pięknie :((((((((((((((

Witam! i kolejny tydzień za nami! mnie przez weeend jakby troche wybrzuszyło :) ale raczej wyglada to jak wzdecie lub lekkie przytycie niż ciąża :) 25 maja mam przymiarke sukni! ciekawe ile trzeba bedzie ją poszerzyć:)
Basieniak! bylam ogladac obraczki w fh, 2 wzory spodobaly sie nam , dzis jedziemy na pilotów zlozyc zamówienie :)

My wózek mieliśmy upatrzony wcześniej a kupiliśmy, kiedy mały się urodził. Teraz będziemy jeździć zapewne na przemian dwoma wózkami- albo podwójnym (który też już mamy, bo mój luby go odgrzebał) lub w pojedynkę, jak tylko z jednym szkrabem będę wychodzić. Już widzę tą wózkarnię...br.r....r..
Niestety już czuję, że mnie trochę "wywala" z brzuchem, bo ubrania stają się ciaśniejsze;/ Póki co poruszam się jeszcze swoim żwawym tempem:)

Modzelka ja mam wózek po córce Jedo Fynn 4 ds więc problem mam z głowy ale Ci powiem, ze na wózek w Mama i Ja w Gdańsku czekałam 8 tyg więc lepiej nie czekać na ostatnią chwilę. Najlepiej tak ok. 7 miesiąca już powoli myśleć o kupnie bo i tak się długo czeka.

Jak będę miała chwilę czasu to poszukam i wkleję jakieś zdjęcie.

gosia napisz jak tam po wizycie?

Ja również witam! w już 5 wątku u mnie dziś od rana ok śniadanko narazie się przyjęło więc jestem szczęśliwa! ja mam wizytę w czwartek już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę nasze serduszko kochane!

Kurcze, jak się człowiek zaniedba i nie zajrzy tu przez parę dni, to się można pogubić. Piszecie, aż się czcionka rozpala :P

Oleńka, zdrówka serdecznie Ci życzę. Ja ledwo się wyczołgałam anginy, ale leżałam tydzień, choć myślałam, że przyrosnę do łóżka. Beznadzieja z tym chorowaniem w ciąży, leczyć się nie ma czym a te dodatkowe wymioty i złe samopoczucie jeszcze człowieka dobijają. Oleńka, trzymaj się i wypoczywaj ile możesz :)

A mnie już powili mijają nieprzyjemności ciążowe. Czasami tylko rano odwiedzam toaletę i przede wszystkim mogę bezkarnie przygotować coś do zjedzenia, bo do tej pory robienie chłopakom choćby kanapki było niczym tortury. Najważniejsze, że zrobiła się znowu głodna. Pochłaniam w nieprzyzwoitych ilościach kwaśne jabłka i roztopione lody (zimnych się boję, żeby nie sprowokować anginy).

Dziewczynki, myślałyście już może coś o wózku ? Wiem, ze to jeszcze wcześnie (ludzie się na mnie dziwnie patrzą, jak podpytuję ich na ulicy o wózki, bo mój brzuch nie wskazuje nawet na wzdęcie :P), ale z kupnem pierwszego zwlekaliśmy do końca, i mąż kupił go dzień przed porodem, na szybkiego, aby był. Teraz chciałabym mieć przemyślany wybór i nie wiem, co jest warte uwagi.

Witajcie,dzięki też tak myślę,żeby poczekac do konca czerwca chociaż nie lubię nic kupowac na ostatnią chwile.
Olenka,kuruj się i uważaj na siebie.Doskonale wiem jak się czujesz bo przed świętami tez byłam chora,koszmar.
Bauaganiarka,dzięki za życzenia,mężusiowi tort i zupa smakowała:)
Milego dnia mamusie

no i po wekendzie :( ale dziewczyny naskrobałyscie przez ten czas.
olenka kuruj się. u nas narazie jest dobrze z samopoczuciem. u mnie waga bez zmian, brzuch na wieczór tez się robi większy i taki jakby bardziej twardawy. dzisiaj wizyta u lekarza, już nie moge się doczekać.
a pogoda dzisiaj calkiem fajna.

witam w nowym watku:)
Olenka uwazaj na siebie i pamietaj ze teraz WY jestescie najwazniejsi i zawsze jakies zastępstwo sie znajdzie.
Co do terminow to w pierwszej ciazy oba - usg i om pokrywaly mi sie, w tej nie wiem bo nie wiem kiedy mialam @ :D

no to nieciekawa sytuacja, oby się Tobie polepszyło

myślę, że nie,ale niestety iść muszę.Moje dzieciaki mają jutro próbę generalną przed występem, który jest we wtorek i na który niestety też muszę jechać..tak sobie myślę, że pojde w pon. i wtorek, a w środę znów na zwolnienie....tylko jak ja się jutro podniosę to nie wiem :(

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...