LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
20.Tripgirl - 30.12 (07.01)
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

ja bym chciała urodzić w październiku, dla nas to szczęśliwy miesiąc, w tym miesiącu braliśmy ślub ;)

ja w sumie tez wolalabym rodzic na wiosne, bo sama jestem z listopada

też zauważyłam, że u nas wysypu nie ma ciężarówek, część kobietek na pewno woli rodzić na wiosnę...heh ja nie chciałam tracić czasu, bo latka lecą a nie wiedzieliśmy ile staranka nam zajmą ;)

Zanetucha widzę ze jesteśmy na tym samym etapie ;) ja jak zobaczyłam jak dzidzia się rusza to też zaczęłam się śmiać i płakać jednocześnie ;) Wspaniałe uczucie :) ja kolejną wizytę mam 13 czerwca, wtedy jest robione to badanie na przezierność karkową

może zdarzyć się także w 20 tc i jest to niestety coraz częstszy przypadek więc takim tokiem myślenie to do porodu nie powinno się mówić nikomu, ja jestem po poronieniu i właśnie dziewczyny na forum bardzo mi pomogły przez to przejść i będą mamami, bo takie zdarzenie nie przekreśla ich szans na kolejne zajście w ciąże...a tak naprawdę kto komu mówi to zależy tylko od danej osoby i jej kontaktów z rodziną itd.

założyłam wątek z cenami badań w Akademii, czy któraś się orientuje jakie są koszta? zrobiłam w zeszłym miesiącu badania w brusie i wyszły sporo zawyżone i teraz powtórka w Akademii.

a wogole jakos malo dziewczyn w naszym watku..jak patrze na inne watki to jest o wiele wiecej..moze nikt nie chce rodzic na koniec roku

Basieniak, Mamo Szumona i Bartka powiem Wam że się z Wami całkowicie zgadzam...
Nie jestem przesądna, ale też uważam że do pewnego okresu (ja za takowy uważam 3-ci miesiąc) lepiej się nie chwaliś brzuchem na lewo i prawo, bo jak wiadomo to są te najgorsze miesiące, w których najszybciej można poronić, czasami jak widać z byle powodu.

Ale również jak Basieniak uważam że zrobienie suwaczka na pewno nie ma z tym nic wspólnego... :) My się tu praktycznie nie znamy, a skoro wolimy nie chwalić się jeszcze wśrod dalszej rodziny i wśród znajomych to chociaż tu chcemy...

ja tez uwazam ze nie powinno sie chwalic na prawo i lewo wszytskim jak sie jest we wczesnej ciazy..i sama tez sie nie chwalilam, chociaz co niektorzy sie dowiedzieli przez przypadek albo i nie od innych i pozniej mieli male pretensje ze taka wiadomosc ukrywamy..co ma byc to bedzie..suwaczek, czy ukrywanie wczesnej ciazy nic nie zmieni, bo jak wiadomo mozna poronic i w pozniejszej ciazy..

Zanetucha dobrze, że u Was dobrze :)

masz racje :)
ja moge sie opierac tylko na moim przypadku, najpierw moim zdaniem dowiedzialby sie rodzina a dopiero pozniej forum i poza tym nie chwalilabym sie absolutnie nikomu ani forum ani rodzinie jakbym byla w 3 tyg ciąży, to jest tak wczesnie ze wszystko sie moze zdarzyc niestety.

ale nie o tym watek, ja współczuje dziewczynom ale wierze ze jeszcze bedą szczęśliwymi mamami.

Dziewczynki ! Ja też byłam dziś u lekarza. Moje maleństwo rośnie, wszystko u nas ok :) a na leżance aż sie popłakałam ze śmiechu jak patrzałam jak tańczy i wierci dupcią i próbuje machać rączkami.
Porównując to pierwsze zdjęcie na którym była tylko kuleczka/ kropeczka to to drugie jest już świetne, widać 2 rączki, 2 nóżki :)

Kolejną wizytę mam 10.06, w 12-tym tygodniu jak widzę jakie zmiany już zachodzą na zdjęciu to już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć kolejny "filmik" z brzdącem.

U ginki byłam mile zaskoczona, dostałam całą siatke jakiś tam pierdół... ulotki typu jak karmić, jak przewijać itp., pare książeczek, typu "cudowne 9 miesięcy", "poradnik dla matek karmiących", "zdumiewające talenty noworodka", "poradnik senny", "już za chwilę powitasz maluszka", do tego płyta CD "Pierwsze chwile razem- abc przewijania, kąpieli, masażu", kupon rabatowy 20 % do rosmana na kosmetyki dziecięce, oraz krem na rozstępy 50 ml Pharmaceris oraz próbkę na rozstępy Ziaji i jakieś tam inne próbki.
Dzieczyny czy każda Babka to dotaje ?? Ciekawa jestem

Data porodu u mnie poszła 2 dni do przodu, bo wg czegoś tam... 24.12 a wg USG 26.12, ale mówiła że może się i tak zdarzyć że może nawet urodze w nowym roku. Podobno 5 % Polek rodzi w dokładnie wyznaczonym terminie, z reguły jest to parę dni w przód czy w tył, do 2 tygodni. Nie wiedziałam że są na to statystyki ;) hehe

wydaje mi się, że mówienie wszystkim wkoło znaczy rodzinie, przyjaciołom, znajomym na tak wczesnym etapie jest niewskazane, ale tu na forum dlaczego nie robić suwaczka, jakie kuszenie losu - jak ma się zdarzyć tragedia to i tak się zdarzy, suwaczek nie ma na to wpływu...poza tym wiele forumek wie, że się starają dziewczyny i im kibicują więc czemu przed nimi to ukrywać...forum to nie cały świat choć niektórym się tak wydaje

dziewczyny jest mi strasznie przykro ze spotkalo Was takie nieszczęście :(((((

rozumiem Was doskonale niestety.

to moze brutalne ale jest to jakis sposob , mianowicie nie robcie suwaczkow, nie chwalcie sie na prawo i lewo na temat ciązy jak jestescie na samym poczatku, same wiecie ze na poczatku wszystko moze sie zdarzyc :(

robienie suwaczka jak ktos jest w 3 czy 4 tygodniu to bzdura.

nie chce zadnej z was urazic i szczerze współczuje, rozumiem tez to ze chcialbyscie sie ciążą pochwalic przed calym światem ale czasem jest to takie kuszenie losu.......

mi to już obojętne, niech się już urodzi i jest zdrowe, z kolejną tragedią w naszym wątku mój strach sięga zenitu i brak humoru totalnie:(((

nie wiem czy was pociesze czy nie, ale te 100% dostalam w 22tc i 6 dniach.

image

image

image

bauaganiarko i tripgirl, to przykre ze tak sie stalo, wspolczuje kochane, nic tylko trzymajcie sie i nie poddawajcie!

a ja moje drogie juz jestem i z nami wszystko ok od ostatniej wizyty. nastepna mam 19 czerwca i mam nadzieje ze maluch rosnie, bo brzuch jak najbardziej...;)
a nie bylo mnie tu tyle, bo siedzialam z moimi lobuzami w szpitalu w redlowie. mieli zabieg na wodniaki jader. filip juz druga bo mial w obu a robia pojedynczo. uff, ale juz po i znow lobuzuja:) ponoc co drugi czy trzeci chlop to ma, taki ich urok. wiec teraz zycze sobie tej dziewczyny, co bym nie przechodzila przez te stresy ponownie. a tobie fiff tego chlopa, bo wiem jak bardzo pragniesz, a reszcie dziewczynek, bo chyba tak chce wiekszosc z tego co sie zorientowalam...
co do poznania plci u mnie, to z filipem nie wiedzialam do porodu, bo robilam w ie tylko dwa usg i to na poczatku ciazy, a z mimkiem juz nie pamietam ktory to byl tydzien, jak znajde moja dokumentacje to napisze, ale gin od razu powiedzial ze na 100% chlopak.

image

image

image

Kati dobrze, że u Was ok...No Mrenda mogłaby się odezwać...

Tripgirl tak bardzo mi przykro:(((((((

na pewno wszystko ok

Inne tematy z forum

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...