LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 8

Mrenda gdzie Twój brzuszek ;)
Fiffi no to szkoda, że wciąż nie wiesz kto jest w brzuszku, ale za 2 tyg mam nadzieję, że lekarz potwierdzi chłopca chociaż na 80% ;)
Mrenda ja mam dziewczynkę w brzuchu i wczoraj nawet mój mąż ją czuł jak buszuje więc chyba nie będę miała spokojnego dziecka, charakterek chyba po mnie odziedziczy - więc chyba zacznę się bać hahahah

Byłam dziś u lekarza, ale bez usg - serduszko ładnie bije, dzidzia się rusza na maksa - rano, w południe, wieczorem - zastanawiam się czy ona w ogóle sypia, zapalenia pęcherza już nie ma, szyjka ładna, długa i zamknięta więc jest dobrze...dalej mam zwolnienie i przeziębienie, od dziś w ruch idzie paracetamol

dziewczyny przepraszam ale zakręcona jestem :) dzisiaj w pracy 2 razy musiałam się zdrzemnąc bo bym nie wyrobiła, aż szef się ze mnie śmiał. dobrze że już jutro piątek a w sobote i niedziele lenistwo :)

Jestem z Gdyni i polecam SR Bobas.
Rodzic będe pewnie w Redłowie. Na taki darmowy kurs to bym z chęcią poszła ale płacić znów?
Troche mi szkoda pieniędzy.
Pozatym notatki jeszcze mam?Co zabrać do szpitala itd.

no ja sie zastanawiam, bo to bedzie moj pierwszy porod w polsce i zalezy mi glownie na obejrzeniu sali porodowej w szpitalu na zaspie, bo pielegnacje malucha i wszystko o porodzie mam w paluszku...tymbardziej ze ta szkola ma byc za darmo...zobacze, pomysle...

image

image

image

W pierwszej ciąży chodziłam na Szkołę Rodzenia. Kurs z mężem kosztował 400 zł, bez męża 300.
Teraz trochę mi szkoda pieniędzy zeby znów na to chodzić.
Fajnie było i naprawdę szczerze polecam wszystkim pierworódkom:)
Niewiem jeszcze muszę się zastanowić?Nie wiem czy jest sens chodzić drugi raz.A wy jak myślicie?

dzieki kati :)

image

image

image

ale to moj brzuch! kati mi wstawila bo ja nie potrafieehe:) ano nie widac, jak ktos nie wie, ze jestem w ciazy to sie nie kapnie...

image

image

image

kati u ciebie jeszcze nie ma nic widać :)
jak mnie sie uda to też wstawie foto ale może jutro :)

3oko, ty jestes gdzies z zaspy albo przymorza tak? wiem ze to twoje drugie, ale czy wybierasz sie na szkole rodzenia? ja sie zastanawiam, bo polozna dala mi namiar na babke ktora organizuje, z przychodni majeskich, i ponoc prowadzi bardzo ciekawie i jest ogladanie sali porodowej na zaspie, co mnie niezmiernie interesuje, i wszystko za free! a moze kiedys razem sie wybierzemy na jakies zakupy jak juz poznamy plcie hmm?

image

image

image

Mrenda ja tez mialam od razu skurcze co 2 minuty i juz tak zostało do końca.
Chyba zaczne czytac o jakichs technikach relaksacyjnych bo jak ten poród bedzie taki masakryczny jak poprzedni to chyba wyskocze przez okno!

fifi to sie uśmiałam, ze na 50% chłopiec:)
To Ci powiedział.
Tyle to ja też moge powiedzieć.Dobre?
Muszę ścignąć dziś męża żeby zrobił mi zdjęcie brzucha to wkleję.:)

mrenda 17 tc:)

image

Uploaded with ImageShack.us

mrenda,ja to ciągle mówię do brzucha jak do chłopca,więc aż się boję.A maluszek co chwilę sie wierci jakby dawał do zrozumienia,że jest i nie mam o nim zapomniec.
Co do zdjęc nie pomoge,jestem w tym zielona.Zaraz ide na zakupy bo mąż już w pracy a dziewczynki się nudzą.

ja juz sobie poradze:) przyslij mi takie jakie zrobilas:)

ok, zaraz wysle, czy mam ja zmniejszyc, czy wyslac w oryginalnym rozmiarze?

fiffi mysle ze chlopca bedziesz miala:) a jakies przeczucia? zachcianki?

mrenda jak chcesz to przeslij mi na maila fotke i ja ja wstawie: kathia_gda@wp.pl

Lekarz nie był pewny,boi się pomyłki.Powiedzial tylko,że niby coś widac między nóżkami,powiększył mi i pokazał.Teraz to napewno mi już powie :) i w końcu będę wiedziala co kupowac

biedronka gratuluje synusia, masz jakies imie?
3oko, u mnie pierwszy porod od odejscia wod trwal 9 godzin, drugi tylko juz 2 godzinki, ale za to od samego poczatku w wielkim bolu, bo od razu zaczely mi sie skurcze co 2 min. co mnie zdziwilo, no a jaki bedzie trzeci, oby rownie szybki, jestem dobrej mysli, grunt to pozytywne nastawienie, mowie wam, u mnie to dziala. kazdy kolejny powinien byc niby szybszy, ale wiadomo jak jest, nie ma reguly. moje pierwsze wazylo 3380, drugie juz 3800, a trzecie pani polozna przewiduje na 4200!, wiec teoretycznie kazdy kolejny porod powinien byc trudniejszy ze wzgledu na te wieksze wagi dzieci, a u mnie jest odwrotnie, bo moze juz drogi sa przetarte przez pierwsze hehe, nie mam pojecia. fiffi, a jaka jest twoja teoria?
ja dzis bylam na usg, ale nie bylo widac, dziecko spalo(tak samo bylo ostatnio) i tak sie niestety niekorzystnie ulozylo. ale serce bije i wszystko ok, bo juz sie troche zaczelam martwic bo niezbyt czuje ruchy, moze ze dwa pojedyncze pukniecia i tyle, ale pani powiedziala ze taki spioch i takie spokojniutkie, wiec moze dlatego, wiec moze to bedzie dziewczynka, bo moje chlopy to dawaly mi do wiwatu od samych poczatkow.
jak mam zalaczyc fote, bo nie umiem...pomozcie.

image

image

image

fifi ale u ciebie juz chyba powinno dobrze widac..malenstwo nie chcialo sie pokazac czy lekarz nie byl pewny?

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...