Lato w zimie gdzie z dziećmi? Luty

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Może byłyście w zimowe miesiące gdzieś gdzie jest ciepełko, chcemy zarezerowować jakiś odpoczynek na luty i nie bardzo możemy się zdecydować, czy Wyspy Kanaryjskie czy Maroko, a może coś jeszcze, tylko egzotyka raczej odpada, bo za drogo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lato w zimie gdzie z dziećmi? Luty

Fuerta Wyspy Kanaryjskie polecam bosko!

Byliśmy na Teneryfie. Wyspa super, sporo atrakcji dla dzieci, najlepiej kilkuletnich. Ale i z młodszym da radę.
Na Fuertę lecimy wiosną, więc jeszcze nie wiem, jak tam jest.
Ale Kanary są w ogóle fajne. Nie ma tam zimą/wczesną wiosną dużych upałów, a jest ciepło. Deszczu raczej niewiele (przynajmniej na płd Teneryfy, bo na płn jest go więcej). Można wypocząć, można też poznać wyspę.
W Maroko nie byłam.

ale czy są to na kanarach takie temperatury w lutym, że można się poopalać i pokąpać w basenie, czy raczej nie? pytam, bo ceny są masakrycznie wysokie w stosunku np. do Egiptu, ale wiadomo, z pewnych względów wolałabym kanary

Bylam w lutym kapalam sie w morzu i opalalam sie jest tam pieknie :)

my tez się zastanawiamy nad wyjazdem w lutym właśnie do JUNGLE, ale chyba będziemy celować w lasta jakiegoś

My bylismy na Lanzarote w lutym i bylo chlodno. Byl dzien z 18'C i mocnym wiatrem (na Kanarach sa silne wiatry), byly tez ze dwa dni na kapiel w basenie. Ogolnie woda w basenach lodowata, jeden podgrzewany.
To taka pogoda na zwiedzanie i spacery bardziej niz na oplalanie. No chyba, ze 20'-22'C wystarcza na kapiel w lodowatym Oceanie, lub basenie. Chodzilismy w krotkim rekawku i swetrach, bluzach, jak bylo cieplej to sie sciagalo, jak zimniej to zapinalo ;) .
Sporo znajomych zima lata na Kanary i to typowa pogoda. Ale niektorzy sa tak zdesperowani na upal, ze go sobie wmawiaja. Sprawdz srednie temperatury z ostatnich lat w lutym i bedziesz miala odpowiedz.
To zima na Kanarach takze, w Maroku tez nie ma wtedy upalu, w zeszlym roku rozni znajomi byli w ferie. tez w bluzach i krotkim rekawku chodzili.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byliśmy na Fuercie w czerwcu i woda w basenach była zimna, wiec wątpie żeby w lutym była cieplejsza :) Temperatura powietrza około 30, ale wody znaaaacznie niższa.

a ja słyszałam że na Lanzarotte jest ciepło ok 25 st. ale na południu wyspy, to samo Fuerta zawsze południe

Nie jest, my jezdzilismy po wyspie i temperatura szczegolnie nas nie rozpieszczala. Oczywiscie mrozu nie bylo, ale szczegolnie cieplo tez nie.

dla mnie idealny w lutym jest egipt-byliśmy w lutym właśnie na 2 tygodnie i temperatura mniej więcej 30 stopni

a jeśli Egipt to gdzie Hurghada, Sharm czy Marsa ?? włąśnie jesteśmy na etapie wyboru i nie wiem, może ktoś z doświadczenia cos podpowie

Teraz do kolebki Islamistow, tak blisko Panstwa Islamskiego, do kraju, gdzie terrorysci sa popierani od dzisiecioleci?
Po dzisiejszym kolejnym ataku terrorystycznym w Europie?
Ale masz odwage...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

bez przesady jak ma się cos stać to i tu się stanie, to do Francji już tez mamy nie podróżować?? ale tak serio to ja właśnie miałam opory co do wylotu do Egiptu, rozważam cały czas Kanary także zobaczymy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

My też się zastanawiamy gdzie pojechać w lutym, żeby było ciepło. Planowaliśmy do Egiptu, ale niestety mój mąż który jest oficerem wojskowym stwierdził, że bez broni tam nie pojedzie, bo to wariaci i chore berety ;D Także Egipt niestety odpada:( A szkoda, bo dość tanio i ciepło...;( Nie wiem teraz gdzie się zaczepić, w Kenii ebola i wszędzie coś ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

no mnie korci Teneryfa, ale jak na dzień dzisiejszy ceny z kosmosu na luty i jakos nie wydaje mi się żeby były tam jakieś lasty

w poprzednich latach można było wyłapać lasty na teneryfę ;) Może nie za 900 zł, choć to zależy i od biura i od opcji wyżywienia / hotelu.

Zuzik widac, ze nie orientujesz sie w sytuacji geopolitycznej. Pozostaje mi zyczyc Ci szczescia.
Kanary sa fajne zima, ale ceny nieporownywalne do Egiptu, co nie dziwi, bo to jakby porownywac starego Golfa do nowego BMW. Najtansze miejsce na Ziemi wobec uwazanago za jedno z bardziej eleganckich. I niezaleznie od wszystkiego takie sa realia, nawet bez zagrozenia terrorystycznego.
Pamietam my bylismy w lutym, 3 lata temu. Tydzien z TUI, 3* w dobrej hiszpanskiej sieciowce, All Inclusive (doskonale), super animacje dla dzieci codziennie, godzinne Mini Disco kazdego wieczora itp. Apartamenty, czyli dwa pokoje z aneksem. TUI nie oferowalo zwyklych pokoi, ale Itaka w tych samych hotelach owszem. My mielismy najtaniej jak sie dalo: first minute 30% i jeszcze w kazdym hotelu byl 1, lub 2 apartamenty w super cenie i z tego tez skorzystalismy. Wykupilismy wyjazd we wrzesniu, zaraz po ukazaniu sie oferty, wiec moglismy z tego wszystkiego skorzystac. Last Minute nie zblizaly sie naszej ceny. Zapomnialam dodac, ze Lanzarote.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

czy możesz napisać co to za hotel, skoro sprawdzony to warto go wziąć pod uwagę

Też byliśmy na początku grudnia w Egipcie w hotelu Jungle Aqua Park - tak szczęśliwych moich dzieci to dawno nie widziałam. Hotel cudowny. Polecam z całego serca. Dzieciaki ciagle pytają kiedy znowu tam pojedziemy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

http://www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/wyspy-kanaryjskie/lanzarote/hotele;show,5181,aparthotel-h10-lanzarote-gardens-ace22003?hotel=5928&m=h&transport=1#/&os_dorosle=2&dzieci=1&dt_from=11-04-2015&len=7&food=A&wylot=WAW&zakwaterowanie=APX1

Ten hotel, bardzo polecam, zreszta nie tylko ja, swietne ma opinie w TripAdvisor.

Inne tematy z forum

Wrocław czy Kraków? Urlop. (12 odpowiedzi)

Które miasto wybrać na wakacje? Słyszałam, że oba są magiczne. Ale jak byście mieli wybierać...

Legoland w Danii Aktualnie. Proszę o wskazówki (15 odpowiedzi)

Hej, Z racji tego że są tanie loty bezpośrednio do Legolandu planuję tam wycieczkę. Czy ktoś...

Pilne, nocleg Poznań. (11 odpowiedzi)

Witam, poszukuję czystego i niedrogiego noclegu w Poznaniu. może ktoś z Was ma jakies namiary,...