Dziewczyny, jedziemy na kilka dni do Łeby. Będzie mój dwulatek i dzieci brata (4 i 7 lat). Co polecacie zobaczyć? Wiem, że na pewno Dinopark warty uwagi, czy coś jeszcze?
Ja polecam wystawę Lego, koleżanka była 1 lipca na otwarciu. Podobno lepsza niż ta w Gdańsku, bo angażująca dzieciaki (interaktywna). Łebskie Klocki, czy jakoś tak.
O, ja się też wybieram teraz z kilkuletnią córką. Niestety mamy tylko dwa niecałe dni na zwiedzanie. Na pewno zobaczymy więc ruchome wydmy i Dinopark. Ale może uda się nam jeszcze odwiedzić Seapark i zahaczymy o labirynty.
Nie byłam tam nigdy ale opisy są ciekawe.
Seapark zdecydowanie TAK!!Foki są super!
Dinopark PRZEREKLAMOWANY, poza tym to raczej PARK Rozrywki niż dinopark. prawie za wszystko trzeba płacic po przejściu za brame, a przypominam ze bilet wstępu też dość dorogi. Dinizaury duże fakt, ale nieruchome i plastikowe. Park dinozaurów w Malborku choć znacznie mniejszy to wydał się nam fajniejszy, bardziej efektowny i robi większe wrażenie. Pewniw trzeba iść i zobaczyć DINOPARK, i każdy będzie miał inne zdanie, dla nas taki sobie:)
mi się dinopark bardziej ten w łebie podoba ale może przez lokalizację, fajnie wkomponowany i ładniejszy. Dla moich dzieci to i ten i ten był fajny.
Dla dzieci w takim wieku trzeba atrakcje nieprzeładowywać żeby nie były zmęczone. Nie zaserwowałabym np. jednego dnia wydm i dinoparku. Raczej jedną większa atrakcję gdzie się spędzi kilka godzin i np. spacer po porcie, odpoczynek nad wodą i starczy, drugiego dnia też rozplanowanie dnia żeby nie przedobrzyć. Te rzeczy co wyżej były wymieniane starczą w zupełności plus luźne bieganie i zabawa nad wodą.
Byliśmy wczoraj w Łebie, upał był niesamowity, z atrakcji zaliczyliśmy Dinopark i wystawę klocków, polecam obie atrakcje, moje dzieciaki zachwycone, klocki o tyle fajne (dużo fajniejsze od tych, co były w Gdańsku), bo można budować, sterować, a nawet zagrać na Playstation.
Też byłam wczoraj w Łebie i fakt nie dość że strasznie upalnie to ludzi na plaży było tyle że ciężko było z ręcznikami się rozłożyć. Później odwiedziliśmy wystawę Lego, bo w sumie była zaraz przy wyjściu z plaży. Musze przyznać że bardzo fajna sprawa bo oprócz samej wystawy, która była ciekawa zwłaszcza ze względu na to że dużo klocków było można samodzielnie wprawić w ruch co bardzo spodobało się naszym dzieciom, to również były tam inne atrakcje związane z klockami. Z godzinę czasu siedziały w grach na playstation i tabletach, a kolejną w namiocie gdzie było można samodzielnie układać klocki i bawić się robotami. My z mężem natomiast w miedzy czasie odpoczywaliśmy pijąc zimne napoje przy stolikach które były umiejscowione obok namiotu z klockami i wszyscy byli zadowoleni. Maluchy tak się wkręciły że wychodząc naciągnęły nas jeszcze na kupno 2 małych zestawów lego w tamtejszym sklepiku, ale w końcu wakacje to wakacje;) W planie był jeszcze Dino Park ale słońce tak nas zmęczyło że zostawiliśmy sobie tą atrakcje na następny raz jak będziemy w Łebie.
Dzięki dziewczyny, jedziemy w piątek, najgorzej, że pogoda się trochę popsuła :( może do weekendu znowu będzie plażowo...
Dinopark i klocki na pewno odwiedzimy. Labirynt też wydaje się super.
Byliśmy z dziećmi tydzień w łebie. Zaliczyliśmy większość atrakcji, bo pogoda wybitnie nie plażowa. Odwiedziliśmy Dinopark, wydmy, labirynt, wystawę klocków Lego, Power Park. Mimo braku plażowania pobyt oceniamy jako bardzo udany. Synowie zachwyceni każdą atrakcją, a najbardziej tym, że mają rodziców cały czas dla siebie :)
Byliśmy, wróciliśmy :) Mimo słabej pogody dzieci dobrze się bawiły.
Dinopark - bilety drogie, ale uważam, że warto, bo bardzo dużo atrakcji na kilka godzin chodzenia.
Łebskie Klocki - spędziliśmy sporo czasu, wystawa, gry, budowanie, a obok park rozrywki z koniami, pojazdami, łodkami itp.
W Labiryncie nie byliśmy.
Przychodzi mi do głowy Aquapark Reda. Nowoczesny park wodny z rekinami, które pływają dookoła zjeżdżalni. Jak pierwszy raz spływałam to nie ukrywam że mały stres mi towarzyszył gdzieś z tyłu głowy. Rekiny są dość duże, praktycznie takie same jak się nieraz w telewizji widziało w programach przyrodniczych.
Może nie tylko w Łebie, ale ogólnie nad polskim morzem można znaleźć wiele atrakcji. WARTO sprawdzać sobie przeróżne atrakcje. Jedną z nich na pewno jest Labirynt Luster w Trzęsaczu. Labirynt stworzony jest z setek luster i posiada dodatkowe efekty świetlne, które mogą wiele namieszać w tym, aby znaleźć odpowiednią drogę do wyjścia. Bardzo fajna przygoda.