Luxmed - ktoś korzysta?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Jak to możliwe, że do pierwszego lepszego ginekologa trzeba czekać aż miesiąc. Zdaje się że do specjalisty mają obowiązek przyjąć w ciągu 7 dni. Jestem rozczarowana, że nie moge skorzystać. Prędzej sie dostanę do zwykłej przychodni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Luxmed - ktoś korzysta?

no niestety :( do innych tez, zalezy co dokaldnie masz w umowie ja mam w ciagu 48 h do lekarza 1 kontaktu a w ciagu 72 h do specjalistu, w razie braku dostepnego terminu mowisz im to ze masz tak zapisane w umowie i maja obowiazek cie do kogos dopisac.. niestety... np ja w gdyni naleze a zawsze proponuja mi gdansk no i oczywiscie marne godziny :((

taaak - mają "dyżurnych" lekarzy, do których raczej są małe kolejki - wystarczy poczytać opinie o nich ;P

i jak bardzo ciśniesz z terminem, to dostajesz się do takiego lekarza :]

Agusia jeżeli masz na myśli doktora Sz. to właśnie do niego za miesiąc te wolne terminy.

Mi abonament opłaca pracodawca wiec umowy nie mam tylko informację, co wchodzi w skład pakietu. Ja mam najbliżej w Gdańsku na Zwycięstwa, na Zaspę mi nie po drodze i kiepski dojazd.

mi akurat kilka razy proponowano Dr K. ;P

a rzeczywiście jak mówisz, że masz w umowie 72 h na dostanie się do lekarza to od razu Ci proponują termin teraźniejszy, bo nawet nie wiedziałam, że tak można im powiedzieć ??

wiem, że na Pomorskiej w PROMEDISIE mają panią ginekolog i ma pełno wolnych terminów, LUX MED ma z nimi podpisana umowę

no jak sie uniesiesz przez telefon i im to powiesz oni sobie sprawdza to sami oddzwaniaja :)

a wiecie wlasnie czy w gdyni maja podpisana jakas umowe z inna przychodnia wlasnie chodzi mi o ginekologa? o tym zapomnialam, tak chodze do endokrynologa nie maja w luxie w gdyni wiec chodze do evi medu.

sama sobie zadalam pytanie i mam odpowiedz. wspolpracuja w gdyni tez z evimedem w zasadzie do kazdego lekarza w evimedzie mozna pojsc, tylko trzeba pokazac karte oni sa wtedy podwykonawca luxmedu :)) pewnie w gdansku tez maja jakies inne przychodnie.

ja korzystam i jestem całkiem zadowolona. Ale najlepiej mi było w Medicoverze, zaś najgorzej w Swissmedzie.

mi najlepiej było w Endomedzie :)))) całe szczęście calutką ciążę tam prowadziłam :]

ja korzystam, bo pracodawca opłaca... ale dostać się szybko do ginna to prawdziwa sztuka....no chyba, ze do tej okropnej pani ginekolog na pomorskiej....nic dziwnego, ze tyle wolnych ma terminów

też właśnie byłam u tej pani na Pomorskiej, będąc w ciąży, to nie chciała mi zaświadczenia do pracy wystawić o ciąży, bo stwierdziła, że cyt."może Pani jest w ciąży, a może nie". Także też tej Pani nie polecam !!

Nie słyszałam jeszcze dobrej opinii o tej placówce.

Wszyscy mówią, że szybciej można się dostać do NFZ.

Aż dziw, że ten chłam jeszcze działa :)

A ja się dziwię negatywnym opiniom. Mam pakiet w Luxmedzie, korzystam przede wszystkim z placówki w Gdyni i czas oczekiwania na wizytę to góra tydzień do specjalisty.

Oczywiście są lekarze oblegani ale bez przesady to pojedyncze przypadki. Większość funkcjonuje sprawnie.

Prowadzę tam ciążę i jedyne zastrzeżenie jakie mam to że na USG trzeba biegać do innego gabinetu. Bardzo niepraktyczne rozwiązanie.
Poza tym jestem zadowolona.

Ja także korzystam z LuxMedu.
Mąż ma abonament z pracy a ja korzystam jako małżonka :)
Nigdy nie czekałam na wizytę długo, ale jeśli chodzi o ginekologa, to zdecydowanie wolę korzystać z usług tych, którzy przyjmują w evi-medzie. Sympatyczniejsi, bardziej kompetenti, delikatniejsi no i tak jak Yooki mówi jedyny minus w luxmedzie to brak usg, a w evimedzie mają we wszystkich gabinetach :)

Takze zdecydowanie jestem zadowolona :)

Ja mam abonament z pracy i korzystam. Odwiedzam głównie placówkę na Zaspie i na Zwycięstwa. Fakt, ze czasem jest problem z terminem ale to kwestia wyboru lekarza - ja prowadzę ciążę u lekarki do której trzeba umawiać sie na dwa miesiące do przodu bo nie ma terminów ale w razie czego mogłam iść do innego lekarza i nie czekałam dłużej niz 3 dni. Nie wiem jak na Zwycięstwa ale na Zaspie usg jest w każdym gabinecie i jest dodatkowy gabinet usg pomiędzy gabinetami więc nie trzeba nigdzie biegać.
Najdłużej do specjalisty czekał mój mąż - tydzień na wizytę u ortopedy ale i tak uważam, że to nie jest długo biorąc pod uwagę dostępność lekarzy w przychodniach nfz :/
osobiście jestem bardzo zadowolona z ich usług.

ja na wizytę do chirurga naczyniowego najszybciej mogłam się zarejestrować na 18 października na Al. Zwycięstwa, to tyle jeśli chodzi o szybkie terminy do specjalistów :)

Na Zwycięstwa jest dramat, kilkutygodniowe terminy oczekiwania do specjalistów

Więc jak widać po postach to nie LuxMed ogólnie jest be, wszystko zależy od konkretnej placówki.

w kwestii pobierania krwi, to też polecam zaspę, tam są lepsze pielęgniarki. Na zwycięstwa zawsze mają problem i wychodzę z posiniaczonymi i obolałymi rękami, te z zaspy wbijają się za pierwszym razem.
No i na zaspie nigdy nie muszę czekać do rejestracji, a na zwycięstwa jest często kolejka.

Ja z kolei na Zwycięstwa nigdy nie miałam problemu z pobieraniem krwi. Zawsze sympatycznie i fachowo. W obydwu ciążach pobierałam tam krew co miesiąc albo częściej i miałam raz niedużego siniaka.

Inne tematy z forum

Pomysły na tegoroczne prezenty : (43 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...