MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

ja tez z allegro nie pomogę, bo nie wiem o co tam kaman.

dzieki za info w sprawie tabletek, chyba na wieczor sie podfaszeruje, bo cos mi nie przechodzi, do tego caly dzien mi zimno, a z rana myslalam, ze tak pieknie bedzie

Madzia, ja też miałam renni owocowe, jak kiedyś w pracy mnie zgaga dopadła i zdobyłam od koleżanki miętowe, to wolałam już ze zgagą chodzić ;), ale i tak niezbyt mi pasuje. A u mnie właśnie pestki skuteczniejsze...
Mrówka, z allegro nie podpowiem, u mnie mąż robi wszystkie zakupy przez neta - sama pewnie też bym się pogubiła :)

Dziewczyny może wy mi pomożecie. Zaczynam właśnie swoją przygode z Allegro, założyłam konto i czekam na jakiś kod, który mają przysłac do domu. Zrobiłam własnie swój pierwszy zakup :)) i zaznaczyłam swój bank i pieniążki przelałam z "Płacę z Allegro" a teraz tak się zastanawiam czym to płacę z allegro różni się od normalnego przelewu. (przeczytałam regulamin i wiem mniej więcej o co chodzi, że to tak jakby przez pośrednika) ale powiedzcie czy lepiej tak płącic przez allegro czy normalnie?
Musze się jeszcze dużo nauczyc, troche techniki i człowiek się gubi :D

MAmuśka, Witaminy, Rutinoscorbin, syrop prenalen dla ciężarnych ( malinowo-czosnkowy, ale da się wypić), Alliofil ( tabletki czosnkowe) - to są leki, które zalecił mi lekarz, gdy złapałam na prawdę porządne przeziębienie.
Paulinko, ja upolowałam sobie Rennie Fruit - owocowe jest dla mnie o niebo lepsze niż to zwykłe, choć i tak wiele mu brakuje, zaś na mnie pestki i migdały nie działają :(

serio mogę witaminę C i rutinoscorbin brać? wydawało mi się, że nie można??

Mamuśka, witaminy możesz brać śmiało - wit. c, rutinoscorbin, wapno. Gorzej z lekami przeciwbólowymi i przeciwgorączkowymi - broń Boże polopiryny i nic co ma ibuprofen. Teoretycznie można paracetamol, ale lepiej też ostrożnie - ostatnio czytałam artykuł, w którym pisali, że też może mieć negatywny wpływ na dziecko.

Madzia, dziękuję, wiem, że mogę renni, nawet mi został z poprzedniej ciąży, ale nie bardzo mi pomaga i do tego jest blee. Wolę sobie poskubać słonecznika lub dynię, u mnie się lepiej sprawdza, ale wieczorem jest tak źle, że wszystkie metody niewiele dają.
Tangerine, niestety nie umiem Ci nic podpowiedzieć.

Nikt mi nie poradzi co zrobić z tym materacykiem? :(

Ja dziś byłam już na krótkim spacerze z psem, słoneczko fajnie świeci, ale pociągam coraz mocniej nosem, zapomniałam już co mogę wziąć profilkatycznie z witamin na poprawę??

hej hej:)

Assegai- ja bym się nie martwiła spadajacymi kg, ja to bym nawet tak chciała:) u mnie na pewno bedzie spory wzrost- niestety. wczoraj od godz 15 non stop coś jadłam, także nie ma się co dziwić.

Paulinko, na zgagę możesz jeść Rennie, jest dozwolone w ciąży i pomaga, ja ze zgagą mam problem od ok 26 tygodnia :( Męczy niemal codziennie.
U mnie w tym tygodniu malowania, w przyszłym biorę się za przygotowanie dziecięcych ubranek :)

Assegai, nie denerwuj się tą wagą, nerwy maluchowi nie pomogą. Wydaje mi się, że na początku tak organizm może reagować na nową dietę, za jakiś czas powinnaś znów odrobinę przybrać (jak tak miałam poprzednio). O ile jesz urozmaicenie, zwłaszcza dużo warzyw i nie zapominaj o tłuszczach(!), a sama czujesz się najedzona, to według mnie jest ok.
A mnie strasznie męczy zgaga - najgorzej jest wieczorem. Już się kładę spać na 2 poduszkach, żeby w ogóle móc zasnąć, a zwykle śpię na 1 płaskiej. Efekt tego taki, że boli mnie kark i nawet masaż robiony przez męża niewiele pomaga :(

ja szalee z tą dietą, ale póki co mam pięęęękny cukier bo po posiłkach tak do 110 dochodzi, takze jestem zadowolona ;-) Wczoraj tylko przegięłam z tymi płatkami bo aż mi do 140 skoczyło ale zaraz spacerek, woda i spadło szybko ;-) Mam tylko nadzieje że Olus ma tam wszystko co trzeba... że go nie przegładzam, ale jak skoro ja nawet głodna nie jestem to chyba jemu też jest ok ;-) za 2 tyg ide do lekarza i mam nadzieje ze ładnie rośnie. Poza tym schudłam kolejny kilogram. kurna. Troche sie tym denerwuje...

Może faktycznie bardziej czuć, bo to drugi raz i macica inaczej się rozciąga...heh, albo dziecię inne zupełnie ;)
Tak się jakoś zasugerowałam, że mały spory i gdzieś tam mi chodzi po głowie temat cukrzycy...

Paulina zbieram się, zbieram i coraz mi ciężej ruszyć się do Gdańska tak relaksacyjnie :( ....mam sporo pracy teraz, każdą chwilę, którą uda mi się wyrwać wykorzystuję na pracę, bo potem będę chwilę wyłączona zanim się nie ogarnę z dwójką...
ale postaram się coś wymyślić ;)

A ja nie wiem jak z ruchliwością bywa w cukrzycy.... i porównania też nie mam bo to moj pierwszy dzidziuś :-)

Magda, z tą ruchliwością to różnie bywa. Ja obie ciąże cukrzycowe, a Szymon w porównaniu z Michałem był oazą spokoju. Tylko czkawkę miał częściej ;) A może w drugiej ciąży jak czuć wcześniej to i bardziej?
A może nas w końcu odwiedzisz?

hej dziewczyny,wiosna sie nam zbliza :) chodz pewnie do wysokich temperatur to jeszcze dluga droga:)
Ja dzisiaj 3h spacerowalam i teraz ledwo sie ruszam,ale mam pewnosc,ze sie dotlenilam przynajmniej:P

Magda,w takim razie czekam na wiadomosc:)
Milego popoludnia!!!

Ładnie ale zimno nadal :)

Assegai, a nie wiesz może, czy przy cukrzycy dziecię nie jest bardziej ruchliwe niż normalnie? Bo mój drogi syn czasem mi takie szaleństwo odstawia w środku, że wymiękam....Marysia nigdy tak nie skakała.

Ola, zamówienia niestety jeszcze mi nie dowieźli, ale mam za to z innej firmy parę rzeczy...napiszę potem na priva

A ja się delektuje ta śliczną pogodą tylko przez okno :(

cześć dziewczynki ;-) Co taka cisza u Nas? Ja dzis od rana sprzątam bo wczoraj byli koledzy u męża i oglądali galę KSW. 5 Facetów i jedna baba, do tego w ciąży ;-) Czułam się jak gwiazda bo każdy się dziko fascynował moim brzuszkiem a jak mały zaczął fikać i brzuszek tańczył to wpatrywali się ak zahipnotyzowani ;-) hehe FACECI ;-) A mój dumny jak paw ;-) Finał jest taki że muszę męża reanimować rosołem, bo głowy nie czuje ;-) ALe przynajmniej spotkał się z kumplami i troche odstresował, bo ostatnio to tylko maluszek i maluszek i ciąża i lekarz i moja cukrzyca, więc można było zwariować. A dzis piękna pogoda więc jak mąż powróci do życia to go na spacer wyciągne ;-) A i nie wiem kurna czy to nie jest źle ale na tej diecie schudłam już 2 kg. Lekarka mnie uprzedzała ze tak może być, co prawda nie głoduje, wręcz przeciwnie chodzę pełna ale jakoś tak dziwnie mi z tym....no nic niedługo wizyta to zobacze czy maluszek rośnie zdrowo i czy mu tam nic nie brakuje.

Inne tematy z forum

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...