MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 10 )

MRtusia, a czy jakieś ubranka po synku będziesz sprzedawac (śpichy,kaftaniki, bluzeczki) ?

czym można usunąć przypalenie z czajnika?poradźcie mi szybko pls!!!

a no to dobrze :-)

Z zyly kasiorku:)

A ja już po badaniu glukozy, nie bylo tak strasznie i czas też bardzo szybko zleciał. na czczo miałam 75 a po 1 h pobrali mi krew z żyly więc niewiem dopiero jutro się dowiem.
Czy wam też pobierali po 1 h z żyły czy sprawdzali glukometrem z palca?

a tu krótki opis: http://www.tomi.pl/szczegoly/1300/

Cześć :)

Assegai, pogadaj po prostu z kuzynką. Ale faktycznie taka karuzela, czy mata edukacyjna to przeważnie na pół roku jest i to też nie od urodzenia, tylko chwilę później, więc spokojnie obie byście skorzystały.
Jedynie krzesełko do karmienia to temat na później.
Wanienka - jak kto używa.

U mnie znowu strasznie wieje...niby ciepło ale nie do końca...

Cześć dziewczyny, wybaczcie, ze zaśmiecam wątek, jestem z wątku mamuś grudniowych 2010..może któraś jest zainteresowana, sprzedam laktator elektryczny avent, ma 2 miesiące, jeszcze prawie 20 miesięcy na gwarancji!używałam tylko części elektrycznych, bo wcześniej miałam ręczny, więc jest to właściwie nówka!cena i szczegóły na priv., dodaję do tego gratisy, pół paczki wkładek laktacyjnych bella, 4pojemniki do zamrażania i ewentualnie coś co potrzebujesz dla malucha do 4 miesiąca, bo tyle ma mój chłopak:)
Pozdrawiam i lekkiego porodu życzę!!

no właśnie chyba muszę podpytać, ale bardziej jestem nastawiona na oddanie niz trzymanie bo faktycznie czuje się troche głupio... Tak myśle że poczekam na chrzest Olka, wtedy pewnie jak znalazł będą maty, leżaczki, karuzelki itp. a w zasadzie po przemyśleniu to nie są to takie rzeczy bez których nie da się przeżyć więc troche pouzywam, jak juz wyprałam i oddam.

A na kostkę hmmm.... moze jakieś ciepłe kompresy? bo chyba za bardzo maści żadnych nie można....

hej :)
Assegai ja bym zpytała kuzynki czy w takiej sytuacji masz oddać rzeczy czy po prostu stopniowo przekazywać? bo tak naprawdę, jak Twoje dziecko będzie wyrastało z rzeczy, zabawek to w sam raz będą dla siostry Twojej kuzynki.

tak mi się wydaje:)

Hej Kruszynko!!!

Assegai faktycznie troche teraz dziwna sytuacja,z ubranek Twoj babelek zdazy wyrosnac,wiec oddasz,a w reszte moze warto zainwestowac swoja,zeby uniknac pozniej nieprzyjemnych sytuacji,choc moze poprostu najlepiej pogadaj z kuzynka i sie zapytaj,moze jej teraz jest glupio i sama nie wie co zrobic.

Mnie od wczoraj boli kostka u nogi,nie jest spuchnieta,ale ledwo chodze,nie wiecie czy moge czyms smarowac??

Agawica a ile kosztował Was wózeczek?

Assegai, troche głupia sytuacja, najlepiej spytaj się kuzynki, bo np ubranka to zdążysz jej odda, ale takie rzeczy jak wanienka to jeszcze Tobie będą potrzebne i już może siostrze kuzynki.

~Assegai - Twój synek wyrośnie z wielu rzeczy zanim druga dziewczyna urodzi, wiec myślę żebyś zatrzymała to co możesz na chwilę i z czasem oddawała, ale to tylko moje zdanie... Najlepiej to się zapytaj :)

witaj Kruszynko:) mrowka jesli chodzi o plac z allegro to ja tez wole z tego korzystac, bo tez mam wrazenie, ze jak trafi sie na nieuczciwego sprzedawce, to latwiej bedzie udowodnic, ze dostarczylas pieniadze. natomiast jesli chodzi o zgage to ja zdecydowanie polegam na migdalach i zazwyczaj czuje po nich znaczna ulge, poza tym wiem ze to naturalny srodek i nie faszeruje sie zadnymi chemikaliami.
dziewczyny kupilismy dzis wozek:) moim typem na poczatku byl jedo, ale nie miescil sie mi do samochodu, wiec kupilismy emmaljunge - ta najprostsza i najtansza smart duo- tez jest duza, ale jednak latwiej ja zmiescic. czuje wiecej radosci niz przy kupnie samochodu;)

dziewczyny ... poradźcie mi. Dostałam od kuzynki parę rzeczy dla małego m.in. karuzelę, wanne ze stelarzem, krzesełko do karmienia,mate edukacyjną, bujaczek, parę pościeli ale takich babciowych...Troche tego jest... Wszystko jest lekko zużyte ale jest. Wszystko musiałam prać i szorować i troche sie namęczyłam. JAk byłam u kuzynki to w rozmowie mówiła ze trzymała dla swojej sis ale jak jej się nie spieszy to stwierdziła że mi to da. Kilka dni temu okazało się ze ta sis jest w ciązy. Teraz zastanawiam się czy wypada jej to zwrócić (ja mysle że tak) czy stwierdzić że skoro dała to dała.... sama nie wiem. Kurna mam problem. Nie chce jakiś takich dziwnych sytuacji... sama nie wiem... co myślicie? Różnica wieku byłaby 5 msc... hmmm

Cześć Kruszynko :)

Ja zgagę miewam tylko czasem, chyba najczęściej po jakimś wielkim obżarstwie z serii cała pizza na raz albo obiad dwudaniowy z deserem u teściowej ;)

Wstyd się przyznać, ale allegro dopiero zacznę poznawać...robię zakupy tylko w sklepach internetowych.

Cześć Dziewczyny, od niedawna coś sobie czytam na forum, bo zwykle nie mam czasu pisać. Kiedyś tzn w pierwszej ciąży z synkiem bywałam bardzo często - teraz druga ciąża i wróciłam :-))

Jestem w 33 tc, termin mam na 11 maja i oczekuję tym razem córeczki.

Mrówka z tym płacę przez allegro to dla mnie jest po prostu wygodniej i szybciej chyba dociera kasa do sprzedawcy....jak klikasz "płacę" to od razu Cie system kieruje na strone Twojego banku, robisz przelew raz dwa i masz koniec transakcji ;)

Mróweczko, lepiej płać przez płatność allegro, gdyż łatwiej wtedy odzyskasz kasę, jeśli sprzedawca okaże się nieuczciwy :)

ja dzis po glukozie, nie było tak tragicznie, zagryzłam cytryną ;)
a ze zgagą mam problem właściwie od poczatku ciąży, niewiele pomaga :( wieczorem zazwyczaj biorę Rennie, a w ciągu dnia albo migdały albo popijam mleko. działa tylko na chwile :(

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...