MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

nowy wątek - uzupełniona lista :)

anka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

jeśli o kimś zapomniałam - przepraszam, ale nie ogarniam wszystkiego :)
dopiszcie się jakby co :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 9 )

no to było tak przy okazji, bo po śniadanku pojechaliśmy z mężem do dziadków na herbatkę, a dziadek cukrzyk sprzęt właściwy posiada i mi zmierzył...

A zapomniałam o najważniejszym- kupiliśmy dla Olka brykę ;-))))) Jeno Fyn 2 w 1 i fotelik maxi cosi do tego. I poleźliśmy do mama i Ja, tak z głupia franc, bo przejerzdżaliśmy obok i weszlisy tylko po kocyk. Facet obsługujący nas zaczepił jak macaliśmy wózek, pokazał wszystko, rozłożył na części pierwsze, podoczepiał fotelik, spacerówkę i zrobił nam cenę jak w internecie, wiec się zdecydowaliśmy ;-)))) Odbieramy w pt. a kolor czarny ze wstawkami jasnymi, tylko kółka są duze i pompowane i z przodu i z tyłu, bo na zdjęciu są piankowe.
o taki:
http://cokupic.pl/i/c_big1844566.jpg

Assegai, 3h po posiłku raczej się nie mierzy, ale to raczej od tego jabłka miałaś dość wysoki cukier. Owoce mają dużo cukru, który szybko się wchłania, to po kwadransie mógł już być we krwi. Wydaje mi się, że żeby te pomiary były wiarygodne, to trzeba się trzymać tego, żeby mierzyć godz po posiłku.

hehe ;-)
Słuchajcie dziewczynki jaka jest norma cukru tak ze trzy h po posiłku?
Wczoraj mierzyłam cukier z palca, tak ze 3 h po posiłku i po ok 15 min po średnim jabłku i miałam 130. Przetrząsnęłam interent ale nie mogłam znaleźć, może wy sie orientujecie?

Dzis ide do lekarza to się wypytam ;-)
A dzisiaj mam akcje pranie- wszystkie ciuszki, maty edukacyjne i inne pierdułki piorę i jestem w szoku ile się tego nazbierało ;-)

hej,Assegai Ty mnie nie strasz z tymi kilogramami:)

Tu majowa mama 2010 :) Zapraszam do mojej galerii:

Dla wcześniaka - http://picasaweb.google.com/111256945575232492249/Starter?feat=directlink

Ciuszki - http://picasaweb.google.com/111256945575232492249/CiuszkiDzieciece?feat=directlink

Akcesoria i inne - http://picasaweb.google.com/111256945575232492249/Inne?feat=directlink

Czapki, niedrapki, skarpetki - http://picasaweb.google.com/111256945575232492249/CzapkiSkarpetkiBuciki?feat=directlink

hej hej, ja mam wziytę w środę i jestem mega ciekawa jak moja waga po miesiącu...

dokladnie nie mialam zbyt mocno przekroczoenj normy... no ja tez dostalam taka rozpiske co mam jesc a czego mam unikac, tak pytam poprostu z ciekawosci ;)

Kasiulka, o ile pamiętam, nie miałaś mocno przekroczonej normy. Nie wszyscy lekarze uważają, że trzeba bardzo ściśle ustalać dietę i raczej dają ogólne zalecenia. Jak już kiedyś wspominałam, najlepiej zaopatrzyć się w glukometr i sobie mierzyć poziom cukru godz po posiłku, to będziesz wiedziała, co akurat w twoim przypadku jest najbardziej niewskazane.
Warto też unikać napojów, jogurtów owocowych i niektórych owoców (winogron, gruszek, bananów).

kasiulkaa nie mam żadnej diety dopasowanej do siebie. dostałam tabelę z indeksem glikemicznym i informacjami co tak, co nie i wg tego mam jeść. Glukometr i 4 razy dziennie badam cukier - na czczo i godzine po 3 największych posiłkach.

lalinek mam pytanie do ciebie , kojarze ze ty tez musisz unikac slodyczy itd. bo masz podwyzszoony cukier po odbiazeniu glukoza a dostalas jakas indywidualna diete?? bo moj lekarz powiedzial ze mam ograniczyc slodycze, ziemniaki itd. ale nic po za tym mi nie powiedzial ze mam miec jakas indywidualna diete.

Ech, przypomniałaś mi, że we wtorek popołudniu tez idę do dentysty, tylko, że z Marysią :(

No, mi się pewnie też teraz zatrzyma przyrost wagi. Odebrałam wyniki wczorajszej glukozy i niestety (jak się spodziewałam) tłusty czwartek to było moje pożegnanie ze słodyczami. Muszę sobie teraz zrobić zapas serków wiejskich, bo to mogę jeść, a głodna jestem ciągle.
Basia, jak dla mnie spotkanie może być w dowolny dzień powszedni, bo weekendy zazwyczaj spędzamy rodzinnie. Najbliższy wtorek po południu odpada, bo idę do dentysty.

A mi się waga na razie zatrzymała. Pod koniec drugiego trymestru miałam ok. kg na plusie tygodniowo a teraz stanęło na 7 kg łącznie. Pewnie dobiję do 11 kg, jak z Marysią, chociaż jem znacznie więcej.

hehe ;-) A co mi pozostało teraz...? ;-) Nie no wiesz, ja pożeramłam ogromne ilości jedzenia więc się nie dziwie swojej wadze ;-) Także dziewczyny, dla przestrogi ;-) a dziś umarłam prawie w delikatesach przy stoisku z czekoladą....

Assegai - Ty to potrafisz pocieszyć.... :P

fasolek, ja w 26 tyg mialam 4 na plusie a teraz 8. Więc wiesz... ;-)

Hej, ja dziś miałam obciążenie glukozą, generalnie smak jest do przeżycia, w sumie na jeden raz wszystko wypiłam, popiłam wodą i było ok. Rzeczywiście, robi się trochę słabo, więc to dobrze że trzeba siedzieć grzecznie pod gabinetem.

Megan_83, my dziś znowu robiliśmy rekonesans, powiem szczerze że nie zwróciłam uwagi na markę Bebecar, muszę się jej dokładniej przyjrzeć.
Byliśmy w Akpolu, ale wybór wózków mniejszy niż w Mama i ja, no i ciężko oglądać, bo jest tam ciasno, więc nie można za bardzo wypróbować "pojazdu".

hej ja tez jestem pozeraczem slodyczy w ciazy:P dzisiaj bylam u lekarza no i od ostatniej wizyty przytylam 2 kg,ale narazie to ok 5 kg na plusie,wiec nie tak zle,miejmy nadzieje,ze zbyt duzo do konca sie nie uzbiera:P- dobrze,ze wiecej tlustych czwartkow nie bedzie:) ja chodze w plaszczu zimowym i on ma taki kroj,ze spokojnie jeszcze przez jakis czas sie zmieszcze,ale w sumie na wiosne to bede musiala w rozpietych kurtkach chodzic,choc na poczatku to trzeba bedzie sie bardzo cieplo ubierac,zeby nie zmarznac,tez nie chce mi sie nic ciazowego kupowac na sama koncowke

ja sobie zrobiłam płaszczyk ciążowy ze swojego płaszczyka z dwurzędowymi guzikami ;-) Teraz ma tylko jeden rząd i jest ciążowy ;-) Hehe potrzeba matką wynalazku ;-)

Pożyczyłam kurtkę od mamy, jak jadę autem to chodzę rozpięta w swoich płaszczach a na spacery z małą mam właśnie ta pożyczoną kurtkę...mam nadzieję, że niedługo już ciepło będzie ;)

Inne tematy z forum

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...