MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.65

hej, dodałam rocznik do naszego wątku, żeby się nie mylił z dziećmi z 2010r ;)

Nasza lista :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA - 3680g, 57cm, szp. Kliniczna
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12 - JAGODA - szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

a tu link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-65-t198311,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 - CZ.65

oooo gratulacje :)) a tak się martwiłaś że będzie ciężko Ci zajść w ciążę,
ja czekam z utęsknieniem aż dzieci zaczną przesypiać noce :)

mam pytanieczy dajecie swoim maluchom jescze mleko z butli ? u nas anuka picia z kubeczka marnie idzie, lepiej jest z jedzeniem ale to łatwiej posprzątać, na kubeczek mam mało czasu a młoda jeszcze rano i wieczorem pije mleko (zagęszczone)

hejka, szybciutko Bogoosiu przesyka doszla, DZIEKI i mam nadzieje, ze kaska tez doszla...

mam newsa, rowniez dolaczam do mam, ktore znow spodziewaja sie dzidzi, troszke w szoku jestem, bo straszono leczeniem, a tu taki suprise, jutro znow ide do lekarza tylko nie do konca wiem ktory tydz, choc sadze, ze wrzesien pazdz. bedzie termin, troszke boje sie itp, ale bliscy wspieraja mnie, no i z praca sie wyjasnilo, wiadomo zostaje, ale chyba nie bede chciala wracac na caly etat jak skonczy mi sie macierzynski...

a niech chorobstwa odejda...

to my też zasmarkani;( wczoraj maly był w końcu na szczepieniu- tym z 13-go m-ca) i rano już z katarem wstał i mega marudny jest;( a chciałam w weekend do torunia pojechać, żeby bratową jeszcze na ostatnich nogach zobaczyć i pomóc jej torbę spakować;) ale ten czas zleciał. ma urodzić max za dwa tyg;)
poza tym, mały biega, broi na maxa, ciągle na schody wchodzi, w łazience na wc i kosmetyki spadają itp;) ale jest taki słodki! i tak piszczy jak kornelkę widzi! słodki widok...
oczywiście mówi cały czas, ale tylko w swoim języku;) hehe

Witam wszystkich,

Izulucha katarku nie zazdroszcze, wiec zycze zdrowka. My mamy trzydniowke - wysypka na calego od wczoraj, temp. brak - jak reka odjal. Ale jest mega marudna-caly czas opa i opa no i niunia - mowie,ze niunius poszedl na wycieczke i przyjdzie wieczorem i tak jakos trwamy do wieczora. No i na wszystko jest odpowiedz NIE - pocieszam sie,ze moze to przez te 3 dni z temperatura i moze jeszcze przez zeby, no i brak spacerku.

Wszystkim życze zdrowka, bo jak ono zawiedzie, to nie jest lekko.

Pozdrawiam

witam,

Malgos, aby niunce lepiej bylo, moja juz 3 tydzien z katarem chodzi i poczekam jeszcze ten tydzien i ide do lekarza...

Bogoosiu, napisalam wiadomosc itp.

milego wieczorku

Czesc dziewczyny,

bylam dzisiaj z mala u lekarza - nic powaznego jej nie jest-leciutko zaczerwienione gardelko i czerwone dziasla. Pytala sie o kupki - mowilam,ze sa takie troszke rozwolnieniowe i tylko na to przepisala lek. I tak sie zastanawiam czy wasze pociechy robia stale kupki czy nie, bo moja zadko robi stala kupke - faktem jest,ze duzo je jogurcikow,twarozku etc. Pytalam sie o trzydniowke - mowila,ze bedzie wiadomo jak te trzy dni juz mina. Wczoraj goraczka byla na najwyzszym poziomie 39,4, ale teraz odpukac jest na poziomie 37 - ale mala jest na etapie ciagle NIUNIA I NIUNIA w buzce. Do konca tyg. jestem w domu a w pracy chyba sa niezadowoleni, chyba na pewno...a jestem taka,ze nie lubie robic innym klopotu, bo jak kogos nie ma to ktos inny musi przejac obowiazki. Ehhh

To ja tak na szybko tylko się pochwalę, że nasza pociecha zaczęła chodzić :) Ech, to teraz się zacznie uciekanie mamie :)
Dzięki za opinie dotyczące wózków. Muszę jeszcze raz obejrzeć tego Maclarena i spojrzę jeszcze na inne.
Pozdrawiam

u nas tez byla goraczka i zrobilismy mocz i wyszły erytr.w moczu ,niby to od tego .............

Małgoś u nas dwa razy była taka gorączka, raz to była trzydniówka drugi raz zęby, przy zębach od razu było widać o co chodzi bo dziąsła były czerwone, napuchnięte
na razie gorączka trzyma się w normie, jak jest potrzeba podawaj ibufen na zmianę z paracetamolem i dużo pić

Hej dziewczyny,

Moja Amelka od piatku poznym popoludniem zaczela goraczkowac - najpierw stan podgoraczkowy, a potem juz 38,5 do nawet 39 wczoraj wieczorem - ma tylko goraczke i nic wiecej. Czy to moze byc trzydniowka czy moze od zebow, tylko czy przy zebach jest temp. taka wysoka? I troszke sie zmartwilam,bo wczoraj malo siusiala.

Salambo, podziwiam! Mi z jedną maludą czasem nie starcza cierpliwości jak mąż jest w pracy, a co dopiero z dwójką. Trzymam kciuki :)

Mała c. - ja tez bym zeby obstawiala(bo mleka nie zmienialas?)

Kasia - no wlasnie idzie wiosna, i kiedy ja bede miala czas na te całodzienne spacerki :-(
pewnie jak weekend przyjdzie to jak to zwykle bywa pogoda się pogorszy....Jak Amelka z samopoczuciem?

Salambo - no tak dobra organizacja przy 2 szkrabów jest wskazana :-) trzymam kciuki aby maluszki się jakoś umówiły jak babcia wyjedzie żeby Tobie łatwiej było im dogodzic :-)
podziwiam wszystkie kobitki ktore chca i maja już drugiego maluszka, za jakis czas bedziecie miały już z głowy pieluchy, kolki itd a ja na razie nie mam sily na drugie dzieciątko, a pozniej ciekawe czy ochota bedzie, bo jak sie czlowiek odzwyczai...

mi ogolnie w pracy super, tylko zanim wroce do domku cos popsprzatam pobawie sie z mała, pranie itd to dla siebie mam czas bardzo pozno, no i zwykle spie po 6 godz :-)
dzis juz tez powinnam zmykac ale chcialam poczytac co u was ciekawego slychac
niestety lubie buszowac po necie a to kosztem snu ....
milej nocki dla wszystkich

zęby lub jakies przeziębienie może idzie :(

dziewczyny moja mała ma bardzo czesto zielone kupki ,co to moze byc?

A ja najchętniej też popracowałabym nad rodzeństwem dla Nikosia. Tylko problem jak zwykle dotyczy kasy. Jestem teraz na wychowawczym i co prawda dostaje jakiś grosz ale pewnie uziemniłabym sie na amen już przy drugim dzieciaczku :-) Ale z drugiej strony jak patrze na Nikosia to rodzeństwo przydałoby mu się, ja nie mam ani brata ani siostry i tak smutno :-) Od tego siedzenia w domu w głowie mi się kręci i często muszę się głęboko zastanowić jaki to dzień :-)) Oby do wiosny........ Salambo podziwiam Cię, najgorsze te pierwsze miesiące ale ten czas tak szybko leci. Mój na poczatku też był karmiony mieszanie ale taki z niego był żarłok (zresztą do tej pory zostawia mi resztki na talerzu z obiadu, nawet zjada pieczona karkówkę z kapustą ), że mleko moje się kończyło i przeszłam całkowicie na butelkę. Karmiłam go co 2,5-3 godziny, a zjadał zawsze więcej o 30 ml powinien i często musiałam dorabiać mu mleko. Teraz tak myślę, że to karmienie mlekiem to była udręka. Trzeba było ciągle myśleć o wyparzeniu butelki, wszędzie zabiera ze soba mleko i wodę do przyrządzenia. A teraz kiełbachę w rękę i jedziemy hihihiihihihihi

a i buty Liwka ma na 23 ,tak jak Blanka .....płetwy

Salambo dasz rade !..ja bym na sto procent oszalała

hej

My idziemy dopiero na szczepienie 14 lutego wiec mala zwaze ale wazylismy ja na wadze elektronicznej i wyszło 10.900 ,mierzy ok 84 cm ....jest chuda :/ taka juz jej uroda chyba.uzywamy pampkow czwórek i sa za duze w pasie bo nie ma wogole zadnych"zaokraglen"skora i kosci.
Mówi tylko tak po swojemu cos ,niewiem co no i tata i to wsio.
NA nocnik nie siadamy wogole bo jak ona go widzi to wali o sciany,zakladana głowe i tp...ani sekundy w miejscu !! czasem nie daje rady ,wszystko psuje,wynosi,otwiera,wszedzie włazi,skacze,generalnie ma motorek w tyłku z napędem i juz.najgorzej jest jak tata czyli maz przychodzi do domu .......tz najsmieszniej....pisk,wrzask,tance,krzyki i wszystko naraz ,sasiedzi chyba sząłu dostaja....tak do 21 to Liwia ma maraton..biega po calym mieszkaniu w ta i z powrotem i piszczy.ot takie mam dziecko:)niewiem czy juz jest rozpuszczon?? probuje nad nia panowac,jestem konsekwentna ale czasem brak mi sił.A jajk gdzies pojdziemy to Liwia jest cicha i spokojna jak aniołek.nikt niewierzy ze to diabeł.
ma swoja lale ktora sie opiekuje czasem,daje pic,jesc,przytula...no i szczeniaczka...

Ja mam maclarena xlr i jestem bardzo zadowolona. Nie uważam, żeby ten wózek był za mały dla starszego dziecka :)
Salambo kibicuję Ci z całych sił. Sama mam rok po roku dzieci :) baaa 10,5 miesiaca różnicy i wiem, że było ciężko.

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....