MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

już czas...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010... CZ.14

Sbj- na pewno wszystko będzie ok ze Stasiem - trzymam kciuki!

trotka - nie wiedziałam

aniak - jak wizyta położnej

My tez po wizycie położnej i mały miał pobierana krew bo ma podejrzenie żółtaczki - czekam na wyniki, będą do odbioru po 16. Poza kolorem skóry położna nie miała zastrzeżeń co do dzidziusia.

Jeszcze trochę i wszystkie będziemy pisać co z naszymi maluszkami.

jeśli czop już odejdzie to nie wolno uprawiać seksu ponieważ pełnił on funkcję korka aby nie dostały się żadne bakterie a bez czopa może dojść do infekcji wolę nie ryzykować

hejka:)
ja tez nadal w dwupaku...chociaż nie spię od trzeciej w nocy...mam skurcze, najpierw byly regularne przez godz a poxniej juz nie...myslalam ze bede rodzic...ale widze ze akcja porodowa nie nastepuje...skurcze sa o tej samej sile i nieregularne...przez to wymeczylam sie bo nie moglam zasnac... boli nadal, czop odchodzi dalej..czuje sie jakbym miala miesiaczke...tak bym chciala, juz sie nie meczyc i wieczorem zeby postapilo dalej...ale to tylko checi..widze ze wy tak chodzicie ze skurczami juz dlugo, wiec moze i u mnie tez tak sie dopiero zaczyna..

Myślę,że z tymi wodami to różnie bywa. Mi odeszły na sali na stojąco, zdążyłam zdjąć tylko kapcie i tak stałam.... A jak czekałam na IP to też babeczka czekała i wody odeszły jej na stojąco. Mój mąż był przerażony, bo wyglądało to właśnie tak jakby ta pani się zesikała... Miała założone jeansy i tylko tak jej leciało po nogawkach, a jej biedny mąż chusteczkami ścierał podłogę....

Hej dziewczyny :)
u nas noc spokojna mały budził się regularnie na karmienie i nie miał kolki ale się wyspałam, a teraz czekam na położną środowiskową zobaczymy co mi powie.

Spokojnie dziewczyny nie denerwować się na każdą przyjdzie pora :)
Chociaż zdaje sobie sprawę, że łatwo mówić/pisać a trudniej wykonać ... hmmm

wiolka - 50ml octaniseptu napewno wystarczy, a może będziesz miała dzidziusia rekordzistę, tak jak u nas, pępek odpadł na 3 dobę.

Melduje się w dwupaku... Czekamy nadal. Miłego dnia dziewczyny!

widzisz sylwia czasami tak byla dzieci rodza sie 42 tyg ale nie martw sie napewno juz na dniach bedziesz miala dzieciaczka a moze sex pomoze:)

Dziewczyny wy to macie jeszcze troszkę czasu do porodu a co ja mam powiedzieć jestem pierwsza na liście tylko ja zostałam po terminie denerwuję się już tym to czekanie jest męczące.W piątek mam iść do mojego lekarza i bardzo prawdopodobne że będę miała wywoływany poród.Boję się tego ale nie mam innego wyjścia.

ja kupilam octenisept do pepka 50ml chyba powinno wystarczyc jak myslicie?

to raczej zab bo w ciazy zrobila mi sie mala dziurka ale tak mnie bolalo ze wlasnie sama nie wiedzialam czy to dziaslo czy mnie pare zebow boli ale juz przechodzi

wiolka a to na pewno ząb? Ja przez całą ciążę mialam 3 razy problem z dziąsłem przy ósemce, tak prominiował ból, że nie wiedziałam czy to ząb czy dziasło, czy ząb obok czy glowa czy gardło. Raz nawet miałam z dwóch stron na raz :) Czytałam, że w ciąży rozpulchniaja się dziąsła i pewnie łatwiej o jakąś infekcję, jedzenie się dostanie czy cos takiego

dzieki dziewczyny mam nadzieje ze do jutra przejdzie do dentysty wybiore sie po porodzie ciekawe jak tam agusia juz powinna sie odezwac dzis albo jutro

Cześć dziewczyny, codzinnie wchodzę tu i czytam z zapartym tchem, czy już następna urodziła :) Ja mam termin na 17 od tygodnia cos powoli sie dzieje, coraz częscie skórcze przepowiadające ale takie bezbolesne tylko bardzo nieprzyjemne. Co jakis czas cos mnie kłuje ciagnie, tydzień temu powiedziała lekarka ze szyjka sie znacznie skróciła. A tak to nic się nie dzieje, mam nadzieje, że nic sie nie przedluzy i nie bede w szpitalu na święta.

Dziewczyny nie nakręcajcie się bo w depresję wpadniecie. Macie jeszcze sporo czasu do porodu, jak będzie po terminie to dopiero będziecie nerwowe więc nie ma co.
Ja mam skurcze od tygodnia, wczoraj byłam na ktg i babka powiedziała że są dość częste ale to nie to.
Przygotowujemy się po prostu :)
Ja też rzadziej czuje mojego maluszka ale to podobno normalne, nie ma już miejsca więc od czasu do czasu tylko się przeciąga.

po porodzie daja przeciwbole paracetamol, ja jak mialam zatoki w ciąży też brałam, moj lekarz mowił, że mogę nawet 3 razy dziennie po dwie tabletki - tylko tak ze 2-3 dni a nie tydzień brać

trotka nie nakręcaj się - czytałam, że wody płodowe najczęściej odchodzą wlanie podczas leżenia i w nocy, bądź na siedząco, a nie na stojąco. A to ponoc dlatego, że dziecko jak stoisz podlega prawom grawitacji i trzyma wody działając jak czop.

Michałowa się nie odzywa!

wiolka
współczucia.....

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...