MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

Mamusie grudniowe cz 1

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-t158001,1,16.html?hl=grudniowe 2010#hl

Mamusie grudniowe cz 2

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-2-t161023,1,16.html

Mamusie grudniowe cz 3

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-3-t164468,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 4

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=168770&c=1&k=16#fs

Mamusie grudniowe cz 5

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-GRUDNIOWE-2010-CZ-5-t171915,1,130.html

Mamusie grudniowe cz 6

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=175621&c=1&k=16#fs

Lista grudniowych mamuś :)

Aniak - 03.12 - chłopczyk
Sylwia80 -04.12 - chłopczyk Filipek
Mar-chew -05.12 - dziewczynka Hania
Asienkaj -06.12 - dziewczynka
Justa2684 - 06.12 - dziewczynka
misica3 -07.12- dziewczynka
Anka165 - 09.12
Aniewa - 9.12 - dziewczynka
Michalowa -10.12 - dziewczynka
Agus878 -10.12 - - chłopczyk Patryk
Agusia:) -10.12 - dziewczynka Kornelia
Ola77 - 10.12
monika84-10.12
Wiola - 11.12
LidkaJ - 11.12 dziewczynka Madzia
Beata - 12.12 - chłopczyk
Dagmarka - 12.12 - dziewczynka Laura
Mamka - 12.12 - chłopczyk
Linaa - 17.12 - dziewczynka
Malinka0316 - 18.12
Tusia27 - 18.12 dziewczynka Magdalena
muszelka - 24.12 dziewczynka Zuzanna Natalia
queen- 25.12 - chłopczyk
ola_h - 28.12 - chłopczyk Wojtuś
Justyna - 28.12
Trotka - 29.12 - dziewczynka Nikola
Ania1979 - 30.12-chłopczyk
Ania-Gd - 30.12 - dziewczynka Nikola
BlueBell - 31.12 - dziewczynka Natalka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE 2010...CZ 7

No właśnie z tym czy będzie miejsce czy nie to jak ruletka, wiem, że jeśli jest się pod opieką lekarza pracującego w danym szpitalu w którym chce się rodzić to nigdy nie odeślą zawsze miejsce się znajduje. Ale słyszałam, że potrafią odsyłać i to nie tylko na Klinicznej ale we wszystkich szpitalach :(

Dzięki za info o znieczuleniu :)

Jedyne czego się boję odnośnie Klinicznej to, że pojadę tam i mnie odeślą bo nie będzie miejsc ...
Jakoś mi się wydaje, że szybciej można na Zaspę się dostać.
Wojewódzkiego wogóle nie biorę pod uwagę.

Mój adres: aniabob@o2.pl

No właśnie ja też nie wiem czy na 100% wezmę znieczulenie, ale kurcze fajnie mieć świadomość, że jest taka opcja. W każdym szpitalu powinno tak być.
Cholera, cywilizowany kraj, a ból porodowy traktowany jest jak konieczność. Zęby leczy się ze znieczuleniem, a ból jest zdecydowanie mniejszy ;-).

Justa cieszę się, że masz pozytywne wrażenia po Redlowie bo ja tam będę rodzić.

Michałowa i wszystkie dziewczyny które są zainteresowane znieczuleniem na klinicznej, to mam informacje od mojej bratowej, która rodziła na klinicznej 3 miesiące temu.

A więc tak:
bratowa dostała znieczulenie całkiem za friko, ale mówi, że i tak ja bolało, więc nie wie jakby bolało, gdyby nie dostała. Natomiast razem z nią rodziła dziewczyna, która bardzo chciala dostać znieczulenie, a ponoć to jedyny szpital w trojmieście gdzie to znieczulenie można dostać, ale nie dostała, ponieważ lekarze powiedzieli jej że akcja porodowa idzie u niej zbyt wolno i znieczulenie tylko by ją zatrzymało.
Tak więc wniosek: o tym czy dostanie się znieczulenie na klinicznej nie decydujemy my- tylko lekarz który ocenia postęp akcji porodowej i czy znieczulenie jest potrzebne czy nie.

ja miała już tę "przyjemnośc" bycia w Wojewódzkim na ostrym dyżurze - i wiem, że nie chcę tam rodzić... olewali mnie a ja cierpiałam siedząc 4 godziny na niewygodnej drewnianej ławie w poczekalni - szlak mnie i Męża trafiał! - gdybym się nie dopominała i niedopytywała bezczelnie to pewnie dłuużej bym tam zabawiła ;/

Wszyscy, których znam rodzili na Klinicznej i ją właśnie polecaja - pewnie wybiorę właśnie ten szpital, bo Mąż będzie miał blisko do szpitala z mieszkanka i pracy - a to będzie zima....Po drugie moja Pani doktor własnie tam pracuje - nawet gdyby nie było jej przy porodzie - to zawsze będę miała poczucie, że choć ją znam i pewnie spotkam na jej dyżurze...

Zastanawiałam się jak tam to wszystko wygląda na tej Klinicznej- sale, porodówka...wiem, że porodówka odnowiona ale czy sale? - zreszta 3 dni (oby tylko tyle) jakoś da się wytrzymac - tylko męczy mnie opinia, że goście moga wchodzić i wychodzić gromadami ile razy chcą.. jak pomyśle,że będą zimno przynosić, i chuchac..smarkać i kichać - co nieuniknione a maluszki przecież są przy matkach to aż mnie ściska!
takie wizyty rodzinne powinni odpuścić sobie - jak dla mnie to najwazniejsze by Mąż przychodził... reszta przecież może zaczekac tych pare dni! A co do ciuszków i kosmetyków dla maluszka - wszystko trzeba mieć swoje na Klinicznej?

Nad Zaspą też się zastanawiałam (podobno ładna, dobra opieka i nie ma wycieczek)- ogólnie na początku nie chciałam w ogóle myśleć o znieczuleniu zewnątrzoponowym - ale poczytałam sobie na ten temat i teraz wstępnie się na nie zdecydowała - bo po co cierpieć skoro można urodzić i nie mieć w pamięci tego okrutnego bólu... - ale zaobaczymy jak to będzie w trakcie porodu...
teraz najawazniejsze to to by wszystko poszło dobrze- zniosę wszystko oby było bez komplikacji!

Aniak na Klinicznej znieczulenie jest bezpłatne. Rodziłam tam 4 lata temu i pytano czy chcę znieczulenie ale dałam sobie spokój :) Teraz jednak bym się zdecydowała choć na 100% się nie upieram :)

ja przy następnej wizycie ale to dopiero 11 października też się zapytam lekarza o znieczulenie na Zaspie bo on tam też ma dyżury także napewno bedzie wiedział , ale ja i tak chcę na Zaspie rodzić

Cześć Dziewczyny,
ale dziś pogoda depresyjna :/

Justa2684 myślałam,że leżałaś na Zaspie bo jakoś mi się kojarzyło, że tam chciałaś rodzić i tam do SR chodzisz.

Dziewczyny powiedźcie czy za takie znieczulecie coś się dodatkowo płaci bo nie wiem ?

Michałowa mogę wysłać Ci Język niemowląt ale w profilu nie ma twojego adresu.

Ja rodziłam na Klinicznej, i znieczulenia nie chcieli mi dać.
Nie wiem od czego to zależy tam w sumie;/

Ok na pewno zapytam :)

Michalowa podaj adres e-mail to wysle Ci książkę.

No i zapytaj jeśli możesz, czy nawet jak jestem z Gdyni, to czy mogę tam rodzić.

Michałowa nie ma problemu :) dam znać na pewno mój gin jest lekarzem na Klinicznej więc będzie na pewno zorientowany jak to tam wygląda.

Agusia, to koniecznie daj mi znać co powiedział. Bo ja jestem z Gdyni i z uwagi na możliwość znieczulenia zastanawiam sie nad Kliniczną.

Tak w Klinicznej jest na 100%, w Wojewódzkim podobno można się umówić ale nie wiem dokładnie, kojarzę coś tylko z postów. Dziś właśnie będę rozmawiać na temat znieczulenia na Klinicznej z moim doktorem i zapytam się jakie jest jego stanowisko w tej sprawie jak będzie polecał to się zdecyduje.

Z tego co ja słyszałam to tylko w Klinicznym jest taka możliwość...

Asienkaj dowiedz się bo z tego co wiem na zaspie nie ma możliwości otrzymania znieczulenia. Informację mam z przed 3 tygodni bo kumpela rodziła.

A ja wczoraj byłam na zajęciach SR i miałyśmy ćwiczyć parcie ;-), no i powiem Wam, że dopiero po tym się zestresowałam. To takie realne i już tak blisko...brrr No porodu to się boję. Opieki nad maluszkiem nie. Też myślę, że to przyjdzie naturalnie, intuicyjnie. Zresztą jakieś doświadczenie mam - mam siostrzeńców, no i obserwuję koleżanki.

Justa - to mówisz, że było ok w Redłowie? Ja już sama nie wiem gdzie rodzić. Raz przeraża mnie Redłowo - z względu na hardcorowe historie, raz myślę sobie, że nie może być gorzej od innych szpitali. No ale myślałam nad Kliniczną z uwagi na znieczulenie...ach nie wiem...

Aaaa, któraś pisała że ma elektroniczną wersję książki "język niemowlat" - czy mogłabym prosić o przysłanie?

Justa2684 ja na ćwiczenia chodzę w środy i piątki także jak coś to spotkamy się na wykładach w poniedziałek

Ja będe rodziła na Zaspie ale słyszałam że też są problemy żeby dali znieczulenie, niechętnie to robią

To ja to chyba inna jestem :) Ani w pierwszej ciąży ani teraz zupełnie niczego się nie boję, może to zasługa tego, ze mając lat 16 urodził się mój brat a potem byłam opiekunką chłopca przez 3 lata. Poród miałam całkiem niezły więc teraz także jestem spokojna :) Zupełnie nic mnie nie przeraża, no może jedynie to czy wszystko z córką będzie ok no ale trzeba wierzyć że tak będzie :) Trzymajcie się dziewczyny opieka jest na prawdę mało skomplikowana :)

Dziś wybieram się do lekarza na usg w końcu po 1,5 miesiąca zobaczę moja kruszynkę już nie mogę się doczekać :)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...