MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

glutenu jeszcze nie podawałam, ba Młody nie je tez obiadkow ani deserkow, tylko kaszke lub kleik i moje mleko, troche mnie to martwi.

Misica3, a Twoja Hania to chyba z tego samego dnia co moj Synek ;)

czesc Dziewczyny,
MRtusia, my bylismy u okulisty na zabiance, sopot to chyba ich filia. bardzo mili lekarze i pilegniarki. my tez myslelismy ze oczko ucierka, ale lekarka nic nie stwierdzila, kontrola w pazdzierniku.

WITAJCIE!Dajecie już dzieciaczkom gluten?
czyli np.2 łyżeczki ugotowanej na wodzie kaszy manny z zupką do obiadku?

Dzięki Dagmarka:)
a zpomnialam dodac, ze czeka nas nieprzyjemy "zabieg"
ze wzgledu ze Mlody mial zapalenie ukl moczowego lekarka dala skierowanie na usg i do nefrologa, usg ok, a nefrolog obejzal Szymka, a raczej jego siusiaka i powiedział"no, typowe, sklejony" jak sie okazuje mali chlopcy czekst maja wejscie siusiaka sklejone i dlatego te bakterie..3 tyg smarowania macsia i ma sie rozkleic:) za tydz w pt idziemy na kontrole.. tylko ze lekarz powiedzial, ze skoro dostal od pediatry skierowanie to musi sprawdzic dokladnie co i jak i Maly bedzie cewnikowany:( po to zeby sprawdzic czy mocz sie do nerek nie cofa...podobno to na wyrost, bo tak faktycznie to tylko raz mial na bank stwierdzone ZUM, ale w sumie to moze i lepiej, bedzie pewnosc, ze to nic powaznego..
do tego lekarka na ostatnim szczepieniu dostrzegla uciekajace oczko..ja prawde mowiac czasami widzialam male zezowanie, ale to jak skupial wzrok na czyms..ale ok, pojdziemy do okulisty na kontrole:) wczoraj zarejestrowalam Szymka na 20 06 w Sopocie..ktoras z was tam byla?

MRtusia gratuluje siedzenia i stania!

mMajaa tak gotuję bez przypraw.

Dziewczyny, troche glupie pytanko :). czy Wasze dzieciaki caly czas robia takie same kupki? Ostatnio zauwazylam, ze Edyta ma bardziej kleista kupke. Karmie ja tylko piersia, nie daje zadnych marchewek itp., zawsze byla taka "jajecznica", a ostatnio taka kleista smierdzaca, kwaskowata z odrobina jajecznicy tylko. mala zachowuje sie jak zawsze, wiec nie wiem. moze kupy tez ewoluuja, bo sklad mleka sie zmienia, ale nie wiem. dzis mam w planie dac pierwsza marchewe. zobaczymy jak mala zareaguje.

Cześć dziewczyny!
dawno nie pisałam, eh, jakoś weny nie mialam;p
a u nas tyle się działo..na Wielkanoc chrzciny w Toruniu, wszystko było super, potem, 11 05 Szymek skończył magiczne pół roku:) wczoraj miał swoje pierwsze imieniny hehe..
mój Mlody gada dużo, lubi krzyczeć i testować siłę glosu:) ciągle sie śmieje i ogólnie mam z nim bardzo wesoło..z 2 tyg temu przekręcił się z plecków na brzuszek, z brzuszka na plecy juz dawno..ostatnio lubi gimnastyczkę,zwłaszcza jak kładziemy go spać;p ; fika, kopie w przewijak, łapie się za niego i chce się wieszac na nim:)
siedzieć wlasciwie siedzi sam, ale zeby mial dobra rownowage musi byc pochylony..do tego ma tak silne nogi, ze mozna go puscic jak stoi i sie utrzymuje, a jak jest oparty to juz w ogole stoi bez problemu! ale oczywiscie jestem w pogotowiu nad nim..
co do pieluch to my od wczoraj uzywamy 4, pampers baby activ czasem premium, sa ok i nie widze roznicy miedzy jednymi a drugimi.. moze tez sprobuje cos tanszego..:)
co do jedzenia to Młody je obiadki i szama jak dziki, ale deserkow nie lubi:( ostatnio probowalam jogurt, bo juz moze to tez nie bbarzdo..
nie wiem czy ida mu zeby, bo od weekendu marudzi i nie mogl jesc..gryzl smoka z butli.. w koncu musielismy mu troche dac kaszki strzykawka (taka od nurofenu, z duza dziura na koncu)bo byl glodny a ciezko mu sie jadlo..dopiero po posmarowaniu dziaselek jadl z butli..
ja do kazdego mleka daje troche kaszki zeby zagescic mleko i zapobiec ulewaniu..niestety w koncu sie zdecydowalam na kupienie debritatu, ale faktycznie pomaga, ulewanie czasem sie zdarzy, ale malutko..nie to co wczesniej..
a co do spania, to ok miesiaca temu mylo ciezko, jakis skok czy cos, bo musial jesc co 3 godz :( ale teraz kladziemy go spac ok 20, budzi sie tak o 2 a potem o 6 i potem normalnie spimy do 9, ale czasem sie Mlody wybudzi, to ja robie sniadanie, ogarniam sie i on wtedy zamuli i idzie spac a ja mam wolne (tak jak w tej chwili:) )
ehh.. jak ten czas leci!

nie wiem co od dwoch dni sie dzieje ale zawsze Hania o 18 zjadała owoce i pozniej na noc kaszke i spala do 4 , zjadla i dalej spala
teraz jak zje podwieczorek to wlasciwie wszystko , kaszki wieczorem juz nie zje bo jest zmeczona , pójdze spac i obudzi sie o 3 , zje i idzie dalej spac
niby bez wiekszych zmian tylko nie wiem dlaczego nie chce kaszy juz na noc , zawsze pieknie zjadala
nie grozi jej jakis spadek wagi bo wazy juz pewnie 9 kg
dokladnie nie wiem , w poniedzialek wracam do pracy i chce jeszcze isc do lekarza na kontrole i mam kilka pytan , zobaczymy wtedy ile wazy

a zapomniałam, u nas na odparzenia super działa bepanhen, raz dwa razy posmaruje i nic nie ma, a na codzien stosuje maść pośladkową i odparzenie pojawia sie tylko wtedy kiedy nie posmaruje

image

Uploaded with ImageShack.us
Pochwalę się tylko Madzią i zmykam, byłam dziś mega aktywna :) Dobrej nocki!

Mamka o tych bucikach tez dużo dobrego słyszałam, ostatnio była nawet o nich mowa w dziendobry tvn ze sa super dla małych stopek:) tylko ciekawe gdzie można je kupić, tylko ze sklepu internetowego?

co do smoczków to ja sie juz poddałam! nie chce to nie!:)

brzuszek jest, i chyba na razie będzie bo ja sie chyba nigdy nie zmobilizuje, bardzo nie lubię ćwiczyć a teraz by sie przydało...:(

dobra do jutra dziewczyny - dobrej nocy pa!

Wiem to dość wcześnie o tym pisać , ale jak tylko będzie można kupić buciki, to pierwsze jakie będzie miał Bartuś to będą takie....

http://www.gucioshoes.com/pol.html

Słyszałam duzo pozytywnych opinii o nich i pewnie się zdecyduję.

Ale na to jeszcze trochę poczekam :-))

Dziewczyny nie pamiętam jaka to firma, kupilam w akpolu, to jest zwykły - żółty lateksowy i końcówka jest okragła dokładnie jak brodawka - taka kuleczka - to był chyba 0-6mcy nie wiem czy czasem nie NUK?
Ale byłam w szoku to tylko ten miał taki kształt i mu przypasował - kosztował jakieś niecałe chyba 5 zł.

Jesli chodzi o sudocrem to u nas działa i jest sopko.

Moj tesz nie chce smoczka, wiec jestem ciekawa co za cudo nabylas. Ostatnio kupilam lateksowy firmy nuk, ale tez nie chcial

Mamka a probowalas smarowac zwykla parafina? U nas dziala cuda, a sudocrem w sumie nie bardzo pomagal na odparzenia, tez byly po baby active

Mamka jaki to smoczek dokładnie? Może i u mnie będzie podobnie...

A ja nie wiem czy jest sie czym chwalić, ale moj mały ma już całą kolekcję smoczków i do tej pory żaden mu nie pasował, wszystkie były silikonowe. Teraz kupiłam zwykły lateksowy i kształt brodawki i cud w końcu zaskoczył. Nie weim czy to dobrze, ale czasami mu go wkładam i wtedy się uspokaja. Mój starszy synek nie chciał i tylko cycus gral pierwsze skrzypce, jako do karmienia i uspokajania, ciągle tylko cyc, dlatego tak mi zależalo żeby Bartuś zaakceptował smoka! i sie udało!!

No na pewno sprobuję, ja używam juz 4!
Tak jak dziewczyny pisały, papmersy na pewno całą noc wytrzymają.
Ja kiedyś zmieniłam te białe na zielone pampersy i maly mial odparzoną pupkę, także ciekawe jak zareaguje na te z rossmana, bo dupcie ma wrażliwą.Cały czas smaruję mu sudocremem, bo inaczej czerwona jest - taki on wrażliwy haha

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

co robicie w takie upały? :/ (122 odpowiedzi)

wyszlam na chwile z dzieckiem bylo po 10- siatej i za kilkanascie minut wrocilam do domu bo nie...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...