MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

a tylko, ze tam są dwa rodzaje babydream, my uzywamy tych tanszych po 19,99, trojki sa w zoltym opakowaniu. Ale sa tez troszke drozsze babydream eko, tych nie probowalam.

Mamka ja tez przez pierwsze ponad 3 miesiace uzywalam tylko pampres premium, balam sie sprobowac czegos innego, myslalam ze to nie ta jakosc, ze nic pampersom nie dorowna, a tu taka niespodzianka, ba i to na niekorzysc dla pampersow.

Hej dziewczyny witam po powrocie.
My juz po wizycie u dziadków i dzisiaj mały był trochę marudny i tylko raczki - hmm jak tak po kazdej wizycie będzie to ja dziękuję...

Piszecie o pieluszkach z Rossmana, ja używam pampers premium i jestem zadowolona bardzo , ale chyba spróbuję te tansze, bo różnica w cenie spora.

Jeśli chodzi o brzuch to u mnie niestety też wisi:-((ratują mnie tylko spodnie rurki jeansowe, w których wyglądam szczupło i brzuch się chowa hahahha.A tak poważnie to niestety nie jestem systematyczna, bo juz jakis czas temu brzuszki robiłam i teraz dałam sobie spokój, także trzeba znowu zacząć. 6 waidera też kiedys robiłam ale nie doszłam do końca:-((

Mój mały gada dość sporo i krzyczy czasami i piszczy!Ogólnie to jest baaardzo pogodnym dzieckiem, buźka mu sie ciągle śmieje do wszystkich.

Laurka tez uwielbia te kukurydziane flipsy, wcina aż milo patrzeć, tylko później zawsze jest tak brudna i poobklejana buzia i wszystko dookoła:)

Sbj, a kaszkę dajesz mu z butelki czy łyżeczką? U nas łyżedczką nie chciał jesc, a z butli wcina aż miło popatrzec.

A te waryzwa gotujesz bez przypraw? Moj tez nie je zadnych sloiczkow, mamy jeszcze chwile poczekac, bo moze bylo dla Niego zbyt wczesnie, a tak bym chciala, zeby zaczal cos innego wcinac oprocz mojego melka i kaszki.

No właśnie u mnie tak jest, niby waga zeszła i jest na 0 albo po szaleństwie + 1-2kg a figura jest zuuuupełnie inna. Brzuch mnie wyprzedza, boczki sie wylewają o piersiach wielkich nie wspominam nawet.
Sbj ale już dużo je, super :) A jak dzieciaczki sobie radzą z tymi kukurydzianymi chrupkami? To się tak lepi później, Madzia swojej śliny czasami opanować nie potrafi ... No ale my zawiesiłyśmy ostatnio rozszerzanie diety.

jeśli o brzuch to niestety po ciąży nie wróci do poprzedniej formy bez ćwiczeń, choć waga juz zeszła.

co do jedzenia to mój maly nie chciał jeść słoiczków, więc teraz dostaje cos z tego co gotuję i tak jadł już i bardzo mu smakuje -
ziemniaczka duszonego,
marchewkę gotowana i duszona widelcem,
tartą gruszkę z jablkiem - maż zrobil hardcora i starl mu ze skórką, więc nie wiem czy mu sie kawalek nie trafil,
banana,
gofra - to miekkie - bardziej ze środka,
pałki kukurydziane też dostaje i
kawałek skórki od chleba.
Wszystkie te rzeczy wcina z radością, nie stanowią może pełnego posiłku, ale o jakas godzinkę przesuwaja porę karmienia.

Próbuję go namowić na kaszkę, ale tu jest lipa, mały pluje.

hej
mój brzuch też okropny dużo rozstępów i skóra trochę wisi i też brak motywacji do ćwiczeń
ja dziś też zakupiłam w rossmanie baby dreams 40 szt kosztuje 19.90 nr.4 będę używała w dzień a w nocy jednak pampers baby activ
no nareszcie nie tylko mój filip zaczyna siadać już myślałam że to za wcześnie ale wiem że ok już może pytałam nawet lekarza
ząbów u nas nie ma i też mały gryzie wszystko co ma pod ręką
a co do gadania to moje dziecko kiedyś gadało więcej teraz jakiś leniwy jak mu się chce to coś tam gada ale ogólnie nie za wiele i nie martwię siętym bo ma czas i też czytam mu książki
i dziś po raz pierwszy nie zrobił kupy dziwne zobaczymy co będzie jutro

Ta 6 weidera niby bardzo skuteczna więc się zabrałam, liczna serii rośnie stopniowo jest czas na rozkręcenie się. Pierwszy dzień 15-20 min ale sapałam straszliwie :)

Mój brzuch zdecydowanie potrzebuje interwencji, tzn. ćwiczeń, ale nie mogę się zmobilizować:-(

Dada noc u nas wytrzymują bez zarzutu.
A sorki za tak delikatne pytanie jak u Was z brzuszkami dziewczyny? Ja dziś zaczełam ćwiczyć 6 weidera czyli ćwiczenia właśnie na brzuch bo nie jest u mnie najlepiej... Nadal wyglądam jakbym była w okolicach 3 miesiąca do tego rozstępy i troszkę luźnej skóry. Rozstępy postanowiłam zakryć w tym sezonie monokini ale tego że jest ogromny już mi się bez ćwiczeń nie uda:)

To będę musiał wypróbować te pieluszki.
Moja młoda też sobie wybiera którą chce pieluszkę.

my dada też testowaliśmy i jednak wolimy babydream, są bardziej miekkie i takie wizualnie ladniejsze.

tak, te z rosmana to babydream. U nas nic nie przeciekają i tez wiele nocnych godzin wytrzymują ;) i mają fajne obrazki :) Nasz Młodziak bardzo lubi wybierać, który obrazek założymy.

Mi właśnie też chodzi o to aby w nocy "wytrzymywały".
Zuza też ma jedną pieluszkę na całą noc. Zakładam jej czystą gdzieś tak o 19.30 i przewijam ją rano o 8 a jak śpi dłużej to i później. Rekord był chyba o 10. No i mi te sleep wytrzymują tyle godzin.
A te rossmannowskie to są te babydream?
Jedna z moich koleżanek kupuje Dada dla swojej 2 - letniej córy i też jest zadowolona.

Ja dziś kupiłam Dada z biedronki i jestem zadowolona ( na razie zużyłam 2:) ale była już kupa która nie wyszła z pieluszki:) cenowo to wyjdzie chyba na samo albo i taniej niż te z rossmana bo paczka 3 gdzie jest 64 pieluszek kosztuje 26zl, i w dotyku może sa odrobinę twardsze od baby active ale tez maja elastyczne boczki, zobaczę jak sprawdza sie w nocy, bo ja malej w nocy nie przewijam żeby jej nie rozbudzać a ona tez w nocy prawie nie siusia, dopiero po przebudzeniu jest fontanna:) baby active i premium care wytrzymywały bardzo długo, sleep&play niby super reklamowane nie wytrzymują całej nocy

w paczce 3 jest 46, my jestesmy bardzo zadowoleni, az jakos tak mi dziwnie to powiedziec, ale uwazam ze sa lepsze nawet od naszych poprzednich pampers premium care, sa zdecydowanie bardziej miekkie

mMajaa - 19,99 za ile pieluszek? Kiedyś, gdzieś czytałam, że te pieluszki są robione przez tą samą firmę co Pampersy, teraz mi się przypomniało...

tak, to atopowe zapalenie skory...

ja robie i kaszke ryzowa i kleik kukurydziany na moim mleku z dodatkiem wody na oko, podaje z butelki wiec jest polplynna

a my dzisiaj byliśmy na drugim badaniu bioderek , wszystko jest wporzadku :)

od jutra zaczynam Hani gotowac sama obiadki bo te ze sloika tak sobie juz chce jesc a po drugie znajoma mowila zeby podawac normalne obiadki , te ze sloika sa bardzo zmielone i pozniej dziecko nie wie jak memlac inny obiadek , sprobujemy

Inne tematy z forum

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...