MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Dzięki dzięki - drugi mały irokezik rośnie.

A dzisiaj byłam u lekarza, ogolnie pediatra powiedziała, że nie może to być alergia wziewna, bo u takich dzieci to może być tylko pokarmowa. Natomiast zgodziła sie ze mną, że wysypka na brzuszku może byc objawem uczulenia na coś - tylko na co? Odstawiłam wszystko tzn.słoiczki - i tylko cycus, poczekam tydzień i zobaczymy czy minie. Kazała przepłukiwac oczka - bo je strasznie trze i nosek oraz po spacerze mys mu buźkę, bo pyłki sie osadzają.
Maly ewidentnie kicha i kaszle na dworze, także jednak cos w tym jest!
Ja za to sie dalej mecze, katar leci z nosa i przeciwalergicznego nic wziąć nie mogę, bo przechodzi z pokarmem! Masakra jakaś brrr! Wychodzi na to , ze najbezpieczniejsze w przyszłym tygodniu będą spacery nad morzem, bo tam alergenów nie ma!!!!!
dobrej nocki!

Mamka, ale super zdjęcie ;-). Naprwdę jakby razem grali. I w ogóle do siebie strasznie podobni są chłopcy. Już Ci kiedyś pisałam, że przystojniacy ;-).

Mamka - dzięks ;-).

Aniewa - szok, jakie włoski długie ;-). I obcinałaś...Lenka ma takie króciutkie - prawie łysolek ;-).
A na tym zdjęciu na rękach to wygląda jakby roczek miała ;-).

Mali gracze :-))

image

Uploaded with ImageShack.us

Michalowa i aniewa - super dziewczynki.
Michalowa Ty też super wyglądasz.
Aniewa - moglabys też się ujawnić hahhaha:-)) a Twoja córcia to taka doroślejsza - taka mała paniunia z bujną czupryną.
Mojego nie trzeba strzyc na irokeza to tak mu rośnie przez środek hahaha.

a i wiecie ze musiałam już obciąć małej włoski?!?
wchodziły jej do oczu/..a spinki spadają :P hihi

a inni wierza w zabobony, ze niby do roku sie nie obcina i takie tam i na mnie krzyczą :P
a ja w to nie wierze:P:P:P ;]
dobrej nocki

image

a tu w czapie..ale miesiąc temu... w czapach dzieci wygladają bardziej
"purcelkowo" :P
nie mam jednak aktualnego w czapie wiec to:)

[URL=http://imageshack.us/photo/m

no troszkę to trwa...czytam instrukcje:P
image

Dzięki ;-). No ma już fajne policzki ;-). Czyli trochę przybiera ;-).
Aniewa to teraz ty wstaw ;-).

ŚLICZNE DZIEWCZYNY ;]

ale Lenka ma też takie ffajowe poliki juz :)

super ;)

Zdjęcie zrobione tydzień temu.

image

No moja też już na styk w gondoli...przymierzam sie do zmiany na spacerówkę - oczywiście rozłożoną na płasko. Ale czekam aż będzie naprawdę ciepło, a nie taka pogoda w kratkę.

No to jak przybiera to się nie martw ;-). Je tyle ile potrzebuje.

No szok, prawie pół roku...kiedy to zleciało!? Zaraz wkleje jakieś zdjęcie ;-)

no mój też klopsik się zrobił ciężko mi gonosić normalnie i jakiś długi strasznie bo niektóre ubranka 74 za małe ...

a i wyrósł z gondoli jak jeździmy na spacer to czasami nogi kładzie na na górę gondoli ... komicznie to wygląda ... ale jeszcze dobrze nie siedzi i jakoś boję się go do spacerówki dawać

No kurcze, straszne to ząbkowanie. A za pewne to jeszcze nie wszytsko, a dopiero początek. Hmm. I cały czas tylko się domyślam, że to właśnie to. Widzę spuchniete dziąsła, widzę nawet taki biały guzieczek pod dziąsłem - i tu zdziwienie, bo na górnym dziąsełku. Pcha wszytsko co się da do buzi, gryzie, ślinie się strasznie - no to chyba to ząbki? Ech! No i właśnie podczas wieczornego karmienia przed snem zaczyna się wiercić, jęczęć, stękać i się zaczyna zabawa - raz cycek, raz smoczek i tak w kółko. Smaruje dziąsła uspokaja się i znowu cycek i znowu stęka...masakra. Lenka niestety nie potrafi zasypiać sama tylko na rękach i wieczorem zasypiała przy karmieniu, lub zaraz po przytulona do piersi - nie musiałam jej nosić, tylko trzymać. A od paru dni jakby nie mogła zasnąć. Oczy zamknięte, widzę że śpiąca, a stęka i w końcu muszę ją kołysać na rękach, przytulać itd. i wtedy zasypia. No a dziś to już w ogóle jęczała...no i przez sen płakała i się wybudziła i też płakała nawet na rękach.

a co powiecie zeby powklejac troszkę aktualnych zdj maluszkow.??? .w koncu niedlugo pol roczku (u nas:P )

a no i jak czytam ile wypijają wasze dzieci to tez sie dziwie..
zeby sprawdzic dalam mojej mm i pije 100ml sztucznego...a tak z cycuia -no i tam to nie wiem ile leci :P

ale powiem szczerze, ze ona ostatnio niezle przybrala na wadze...do tej pory taka krusynka z niej była tj Lenka :) a teraz do Lenki nawet podobna nie jest:) klopsik moj maly kochany:)

Aniewa - bo pewno za dużo w sumie zjadła i tyle. Moja też czasem tak robi, że nie chce obiadku i daję pierś, albo po obiadku jeszcze domaga się piersi i wtedy często uleje razem z obiadkiem. Ale to nic. Zauważyłam że im częsciej i im dłuzej je już obiadki, tym rzadziej ulewa.
Ja nie mam pojęcia ile ona zjada na raz mleka bo je tylko z piersi...ale trochę tego jest ;-).

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?