Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...
Oj to moja jest żarłokiem - a w ogóle tego nie widać, bo waży ok 6,5 kg. Je bardzo chętnie najczęściej cały słoiczek obiadku i deserku. Dziś np. zjadła pół obiadku - ale nie smakował jej, zaczęła się krzywić i dławić. Podałam jej dziś nowy smak - Hipp jarzynowa, gdzie był kalafior i groszek i zupka pachniała kalafiorem i najwidoczniej jej nie odpowiadał smak. Także chciałam jej dać trochę deserku, żeby sobie zagryzła - a ona zjadła cały. Także w sumie zjadła 1,5 słoiczka na raz. Bardzo chętnie otwiera buzię. Jak ma dość zamyka, lub zaczyna wypluwać. Także ja najczęściej daję od razu cały słoiczek. I nie cackam sie tylko wprowadzam nowe smaki od razu całym słoiczkiem ;-). Już jadła wiele owoców i warzyw.
Oczywiście można po zupce dać pierś do dopojenia. Nie ma prblemu. Już tak nie raz dawałam.
Co do rozwoju. Moja Lenka pięknie leży na brzuchu, sama się przewraca z plecków na brzuch - ale rzadko, no i z brzucha na plecy już nie potrafi. Bierze nogi do buzi, gaworzy, no i niestety strasznie rwie się do siadu. Podnosi głowę i ramiona sama leżąc na plasko, jak sie ją trzyma na rękach to już w ogóle się wygina, a jak za rączki sie podciągnie to bardzo szybko siada. No i trzyma się super prosto. Wiem, że nie powinna siedzieć, ale czasem ją tak potrzymam na kolanach.
Słuchajcie, co oprócz żelu można dawać na bolesne ząbkowanie? Lena ciężko zasypia i śpi. Przy karmieniu się wykręca, jęczy itd. Nie może zasnąć. Przez sen też popłakuje.
0
0