MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Hej,
ale cisza dzisiaj pewnie wszystkie na dworku.
Ja ide dzisiaj do lekarza z Bartusiem, nie wiem co sie dzieje, ale jest rozdrażniony, niespokojny, kiepsko śpi w nocy, trze oczka jakby go swędziały, ma wysypke na brzuszku - być może to ząbki, albo alergia, aaa i jeszcze rzadkie kupy, bo znowu tylko na moim mleku.
Ja za to walczę z alergią a wlasciewie z katarem bolem glowy i uszu, bo gardło troche przeszło, ale ogolnie szok!
Zobaczymy co powie lekarz
miłego dnia

Ja sobie właśnie dziś przypomniałam ze mam chustę:) zawiązałam i chodziłam z malutka po domu ale myślę wyjść z nią jutro na dwór w chuście tylko mam pytanko czy jak wychodzicie z dziećmi w nosidełkach to bierzecie butle, mleko, pieluszki itp? osobna torbę na ramie czy jak? wiem ze któraś z Was kupowała ostatnio torbę, to jest torba na ramie czy do reki? bo ja jakoś nie mam na to pomysłu, a trzeba raczej coś wziąć szczególnie w taki upal to moja pije co chwilkę, wiec i siusia dużo, podsuńcie jakiś pomysł, jak o u Was wygląda. I jeszcze sie zastanawiam jak przewinąć dziecko, bo ja zawsze w wózku przewijam, a tak to chyba trzeba wracać do domku;/

Hej hej dziewczyny

ale naskrobałyście! :)

U nas Ola znowu strajkuje. Nie chce jeść obiadków tzn nic nie chce jeść za wyjątkiem mleka "na śpiocha" ...:(
Wcześniej jadła kaszkę i przez kilka dni nawet obiadki a teraz zaciska dolną wargę i ryk jak tylko widzi łyżeczkę..

Dziewczyny co mam robic?? dziecko powinno jesc już inne produkty niż tylko mleczko...
Już zmieniałam miejsca karmienia, gotowałam swoje obiadki, moja mama nawet jej gotowała i nic! nawet szparki nie zrobi. Jakby jej ktos super glu ustka skleił!

A kupki u nas dwie 1-2 dziennie rzadkie, zielone i śmierdzące..Ale już przestałam się tym przejmować.

Co do nosidełka, to bardzo żałuję że kupiłam hustę..:/ Nie używamy jej bo nie chce nam się jej plątać. Więc chyba ją sprzedamy i kupimy nosidło. Jednak za nim kupimy to sprawdzę u koleżanki jak mała je znosi.

dobrej nocki

Hej,
dziewczyny ratujcie!!!!!
Okazuje się, że jestem alergiczką -tzn. zawsze wmawiałam sobie, że o tej porze roku to przeziębienie, ale myslę, że to alergia!!
Teraz dużo pyli i ja się okropnie meczę! Katar, łzy z oczu, palące gardło, głowa boli, masakra jakaś!!! Co ja moge brać jak karmię! Okropieństwo, a ja glupia zawsze że to przeziębienie, a to poprostu alergia. Mój starszy synek alegrik zdiagnozowany i teraz juz wiadomo po kim, myslę, że bartus tez nim niestety będzie, bo często kicha i pokasluje, do tego ta wysypka na brzuszku, takze zaczyna i on przygodę z alergią brrrr

Hej!
Ale się wam naszukałam...
Moja Lenka też kiepsko spała. Budziła się, marudziła itd. No i pobudka o 5:30 i ani myślała o spaniu. W końcu padła o 8 i pospałam z nią pół godz. Zaraz idę spać, bo pewnie dziś będzie powtórka. Na pewno dokuczają jej zęby...jest nerwowa strasznie.

eh, chetnie bym sie wybrala do Grecji:) mam fajne wspomnienia z tego kraju:)
Dagmarka, to widze ze mamy podobny kierunek na wakacje, z tego co pamietam Ola-h tez ma kuzynke w Szwecji.. eh, chociaz zaluje ze moja w jakis cieplych krajach nie mieszka;p

a ja sie wkurzylam, przygotowalam Malego na spcer, wszystko od rana planowalam, bo ostatnio malo je i nie wiem kiedy moge myknac na dwor, a dzis zjadl, ubralam jego i siebie, schodze do wozkarni a tam.. nie ma wozka!! zostal w aucie, a maz w pracy..ehh..a taka ladana pogoda..ale siedzimy chociaz na balkonie:)

wodę dla dziecka właśnie można mieć (tylko trzeba jej spróbować) - nie wiem o co chodziło temu celnikowi ;P
Urlopowaliśmy w Grecji... i powiem Wam, że chciałabym aby wszędzie traktowano tak kobiety z małymi dziećmi... chętnie ustępują miejsca, w kolejkach się nie stoi :) wręcz się narzucali ;P

My tez do Szwecji chyba będziemy lecieć do geteborga odwiedzić tatusia - narzeczonego:)

Dzieki Mar-chew! to juz jakos mi sie klaruje sytuacja..chociaz na stronce wizzar jest napisane, ze wozek mozna miec oprocz bagazu..ale czeto sa jakies kruczki ktorych czlowiek nie doczyta i potem lipa..
a lecimy w lipcu do Szwecji, do Sztokholmu do mojej kuzynki, mamy chrzestnej Szymka:)
a Ty sie mozesz pochwalic gdzie urlopowałaś? :)

Mar-chew super opis na pewno sie przyda:) ale nie zrozumiałam do końca z ta woda dla dziecka to można ja mieć czy nie? np w termosie czy w butelce? i mleko w proszku? my tez może gdzie polecimy i dobrze wiedzieć co nam może czekać:)

a wózek masz wliczony w cenę biletu swojego dziecka (ale bagaż podręczny możesz mieć tylko jeden!)

Tak, dostajesz specjalne pasy, którym przypinasz maleństwo do swojego pasa... ostatnio miałam taką sytuację, że wodę, którą miałam na mleko kazano mi wylać albo wypić! A tak, nigdy nie miałam problemu... (tylko trzeba było spróbować) można też poprosić na lotnisku o wodę (ale wtedy otrzymuje się wrzątek)...
Dobrze też mieć jakąś herbatkę na start i lądowanie (lub smoka) bo zmiana ciśnienia przeszkadza często dzieciom (mojej Hani to w ogóle nie rusza) - i najlepiej przebierz dziecko przed samolotem (bo w samolocie to katorga - raz przebierałam w toalecie - to masz twardą deskę)...
wózek - zależy jaki masz - możesz z nim pójść aż do samolotu (zostawiasz pod schodami) - tylko trzeba go prześwietlić - albo nadajesz na bagaż i się nie przejmujesz schodami i brakiem wind ;P
Hania znosi loty bardzo dobrze - chyba, że jest zmęczona i coś nie pozwala jej zasnąć - to nie ukrywa swojego niezadowolenia ;P
a gdzie lecisz - jeśli mogę się zapytać...

i jescze jedno, co jest z dzieckiem jak sie startuje i laduje? sa jakies pasy specjalne dla dziecka jak siedzi u kogos na kolanach czy jak to wyglada?

a wlasnie, Mar-chew, mam pytanko, jak Twoja Mala znosi lot samolotem i czy mozna miec swoja wode dla dziecka czy musze w samolocie prosic jak bede chciala nakarmic? chcialam miec ciepla ze soba, ale nie wiem czy mozna..aa..i jak z wozkiem?bierzesz jako podreczny bagaz? pewnie kazde linie maja inaczej co?ja bede leciec wizzarem..

No Mar-chew nareszcie:) juz sie martwiłyśmy!
moj tez dzis spal niespokojnie..co chwila wstawalam zeby wlozyc smoka do buzki..ehh.. a moj Mlody tez spi do 9, jak maz wychodzi do pracy o6 biore go do lozka i najpierw mnie pokopie, poszczypie, wlosy powyrywa, ale w koncu odplynie:)

HEJ.
Mar-chew fajnie ze wróciłaś :-))

Asienkaj mój tez fatalnie spał - nie wiem co się dzieje budził sie często i mruczał w nocy!

Dagmarka zazdroszcze marze o tym, żeby pospać do 9 :D ale mój poranny ptaszek wstaje codziennie o 7.

Mar-chew fajnie, że jesteś :P jak wakacje ???

My dzisiaj śmigamy na rehabilitacje i pewnie potem spacerować nad morze.

witam :) ale mam zaległości do nadrobienia - hoho... dzisiaj w nocy wróciłyśmy z wakacji, a że net był tam strasznie słaby to w ogóle nie zaglądałam na forum :)

Witam porannie:) moja mała spała już 2 dzień do 9, musiała odespać bo wczoraj wariowała do 23:) myślałam ze juz nie uśnie taka była rozbawiona, co dziwne bo w dzień spala 2 razy po 10 minut

cześć Dziewczyny,

Mamka, bardzo dobrze, że do nich napisałaś :) to teraz razem czekamy na przesyłkę ;) ja liczę, że dziś dojdzie, no najpozniej jutro :)

Inne tematy z forum

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

Jaką piaskownicę polecacie do ogrodu? (27 odpowiedzi)

Zdecydowanie nadszedł czas tego zakupu ;) najpierw myślałam o plastikowej, zamykanej -...