MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam o poranku
Hania dzisiajw nocy marudna była , nie wiem czy to faktycznie związane z ząbkami , zasnęła szybko bo już o 20 ale o 23 już zaczela sie wiercic i troszke popłakiwac , potem o 24 , o 1 zjadla i poszla spac no i tu troszke pospala , ale obudzila sie o 5 , zjadla i drzemnela sie moze z 30 minut i juz nie spi a ja zmeczona

Aniewa ja tez mam ta bobovity ale chyba nie można wsypywać do deserków tego proszku tylko najpierw rozrobić z woda i później dodać do słoiczka:) przynajmniej ja tak robię

dobranoc..
o jejku.po raz pierwszy tak dlugo siedze przed kompem..do spania juz lece..papa :)

a jeszcze jedno..na wszystkich kaszkach bobowity napisane jest ze mozna dodawac do obiadkow i deserkow itp.

no to teraz moje glupie pytanie- wsypuje się ten proszek i miesza..czy trzeba najpierw zrobic na mleku czy wodzie i dopieroo dodac?

ja na razie dodawałam gluten -trochę kaszki manny do kaszki mleczno ryzowej i mialam kaszkę gesta :P

wow ale napisałyście...
biorę się do czytania :)

a ja to się cieszę, ze już blisko do weekendu i męzuś przyjedzzie ;]

a moja mała po raz pierwszy nie zrobiła kupki przzez 2 dni..nigdy się to jej nie zdarzało ..no ale 2 dni to nie tragedia..no i brzuszek miekki..czekam wiec:P

ja tez wprowadzilam gluten..ale poszlam na latwizne i kupilam bobowity i nie muszę nic gotowac :]

mMaaja- właśnie dokupiłam torbe do mojego nosidełka, też mi dali rabat i za samą torbę zaplaciłam 35zł + przesyłka!

Macie rację tak zrobię - jestem przekonana że topo słoiczkach - to musi byc marchew albo jablko bo w sumie prawie tylko to dostaje, to jest w kazym słoiczku, ktory dawałam!

Mamka prawda z tą marchewką i jabłkiem. Mikołajek nie toleruje jabłka. Jak podam coś z jabłkiem to robi zieloną kupę. Na szczęście nie ma wysypki ani innych obajwów.
Ja bym odstawiła słoiczki jak radzi Dziobus i za kilka dni spróbowała podać jakieś bez tych składników ziemniaczka ze szpinaczkiem, a z owoców gruszki.

No ja ostatnio jak wpadłam do Rossmana to 150 zł wydałam na pieluchy, deserki, zupki, jogurty dla malucha :D maskara jakaś ...

Mamka w takim razie musisz odstawić małemu słoiczki i ewentualnie spróbować za jakiś czas raz jeszcze.
Będąc dzisiaj na zakupach, kupiłam kaszkę manną na mm Bobovity i kilka słoiczków różnych różnistych deserków i obiadków i zupek oraz w Rossmannie "kaszkę manną na dobranoc o smaku waniliowym" firmy Babydream. Dałam Zuzi parę łyżeczek przed snem tej kaszki i jadła ze smakiem.

Ojej, biedny. A może akurat na słoiczki jakiejs jednej firmy jest uczulony?

Mój ostatnio ma wysypkę na pleckach...

:)))

Dziewczyny
własnie czytam, że marchew i jablko może bardzo uczulać! W sumie to ja glównie podawałam zupke jarzynową , marchew i jabłko jako deserek. Myślę, że może to uczula mojego małego i dlatego jest niespokojny, ulewa, rozdrażniony, no i co najważniejsze dostal wysypki na brzuszku - każdego dnia więcej!!!

nic nie szkodzi moze byc Manka:-)))))))

Mankę z Ciebie zrobiłam ;)

Manka, juz nie moge sie doczekac ;)

Hej,
mój Bartuś od poniedzialku jest strasznie niespokojny. Myslę, że nie są to zeby , bo dziąsła wyglądaja normalnie.
Ma wysypkę na brzuszku i chyba cos go musi uczulać, tylko co?
To jest dla mnie problem, bo ja coraz więcej jem i do tego zaczełam dawać słoiczki.
Z tego co już podałam to zupka jarzynowa, brokuły, ziemniaczki z dynią, jabłko z morelą, gruszki, jabłko z winogronem i marchwią.
W sumie wszedzie jest prawie marchew a kiedys słyszałam że dziecko może byc uczulone na marchew.
Chyba musze wszystko odstawić i zrobić mu przerwę, i wtedy przez chwilę podawać tylko jeden produkt.
Macie jakies pomysły?
brr w takim tempie to za szybko nie pojemy....

Dzięki mMajaa- jutro mu dam, bo najpierw mleko musze odciągnąć i to jest trochę klopotliwe!

Jeśli chodzi o nosidełko to własnie dzisiaj byłam z nim na hali w Gdyni po rybki - mały super się w nim czuje, rozgląda sie i na pewno jest mu dobrze i wygodnie - poza tym , co jest mniej istotne, wzbudzal zainteresowanie przechodniów!
Fajne naprawde nie pożałujesz!

Wczoraj wypił wszystko na raz... ale to wyjątki. I w sumie nie wiem, czy to nie za duzo na raz, ale skoro chce... Jesli wszystkiego nie wypije o 20 to resztę dostaje w nocy, kiedy się obudzi.

A tak sobie pomyslalam - moze wejdz na str. gerbera, hippa, bobovity itp. i poczytaj jaki skład maja obiadki. Moze cos ci pomoze. Tak jak pisalam w takim obiadku to wieksza czesc to marchew, zimniak a mieso czy innywarzywa to 8-3 %.

Dzięki Michałowa jutro coś upichcę małemu :)

Inne tematy z forum

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

krzywe ząbki (25 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?