MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

dobrego dnia Dziewczyny

kurcze, to najpierw może iść szóstka? jeju, nawet nie wiedziałam...

My uzywamy smoczków z krzyżykiem tt.

W końcu wybraliśmy nosidełko, torbę mamy otrzymać z duuużą zniżką, ponad 50 procent, a to nasz wybór ;)

http://www.babytuli.pl/products/cheeky-owls-nosideko-ergonomiczne-tuli

No to teraz czekamy na paczkę...

Blue Bell szóstki? - tak powiedział lekarz? hmmm

Wszędzie czytam że niemowlaki i dzieci do okolo 6 roku życia mają zęby tylko do piątek. Moja 4-latka nie ma szóstek :d

a tu kolejność wyżynania:
Zęby mleczne zaczynają wyrzynanie przeważnie około szóstego miesiąca życia dziecka.
Przeważnie pierwszymi wyrzynającymi się zębami są jedynki, następnie wyrzynają się dwójki, czwórki, trójki, a na końcu piątki. Najczęściej zęby dolne pojawiają się wcześniej niż górne.

smoczki do kaszki mam TT Hania zjada z nich kaszke chociaz lyzeczka tez zajada ale ja nie robie jej takiej gestej jak w przepisie i zjada butelka

Blue Bell witamy po długiej nieobecności:) juz 6 małej idzie? jeszcze jedynki nie wyszły a tu 6 idzie szok:)

asienkaj a jakiej firmy sa do smoczki do kaszki - muszę spróbować, może faktycznie mały zje kaszkę z butelki bo z lyżeczki nie chce.

u nas dzis nocka też ok, tylko jedna pobudka o 3 w nocy po karmieniu o 21, a następna pobudka o 6 rano. teraz miał drzemkę od 8:40 i już się obudził :)

Hej Laski, dawno się nie udzielałam ale na bieżąco Was podczytuję. My wczoraj byliśmy z Natalką u neurologa bo się bardzo prężyła, wyginała w rogalik zwłaszcza przy jedzeniu i się wystraszyłam że ma wzmożone napięcie mięśniowe ale po badaniu okazało się że ... idą jej ząbki - górna szóstka :) no i po strachu :)

my tez uzywamy 2 i juz tez chce przymierzyc sie do 3

Hania np kaszki nie chce juz pic z tego smoczka 0+ to jest z krzyzykiem , kaszke zjada z tego 6+ on ma taka spora dziure ale juz ladnie jej idzie , przynajmniej sie najada

Witam:) Laurka dala mi sie wyspać, ja wstałam 8,30 a ona jeszcze śpi:) wiec dam rade nawet zjeść śniadanko hihi, a w nocy daje jej tylko cycka wiec chyba jednak coś tam mam i sie malutka najada skoro tak długo śpi:)))

my mamy smoczek 2 i zastanawiam sie nad 3 ale wtedy może juz nie chcieć piersi bo będzie jej super leciało

jaich smoczkow uzywacie do mleczka? my nadal na 1 i nie wiem czy nie czas juz na 2.

dobranoc dziewczyny , idę spać bo Hania już spi ale napewno o 3 sie obudzi bo znowu kaszki nie zjadła wieczorem , nie wiem co się dzieje ale stracila apetyt ostatnio
zobaczymy co z tego bedzie
dobranoc :)

Sbj- dzieki za też skorzystam z przepisu hahaha
I zdrowka dla córci :-)

Sbj dziękuje na pewno skorzystam:)

Dagmarka - wsypuję do zimnej bądź letniej wody i gotuję 2-3 minut cały czas mieszając, jak się nie miesza lub jak wrzycasz do wrzatku to się gluty robią. Taka porcje ze 100ml i z płaskiej łyżeczki - na mojej mieszczą się 4 gramy dziele na pół , to jest około 6 łyżeczek kaszki manny ugotowanej i to mieszam z około połową słoiczka owoców np jabłek z gruszkami., a drugą polowę porcji też mieszam - mozna z zupką lub z warzywkami lub z owocami i chowam do lodówki i podaje następnego dnia, lub popołudniu.

Mam nadzieję że zrozumiałaś.

A my dziś z naszą 4-latka byliśmy na badaniu słuchu i mała ma niedosłuch na prawe ucho :( - ponoć odwracalny - dostalismy leki - zobaczymy za 2 miechy.

Sbj napisz proszę jak dokładnie przygotowujesz ta kaszkę, ja dziś dałam bobovity ale chce tez spróbować normalna, pisałaś ze jedna łyżeczkę na 80-100ml wody ale wsypujesz do gotującej sie czy do zimnej? jak długo gotujesz? z tej ilości bierzesz tylko łyżeczkę i dodajesz do obiadku czy więcej? moze glupie pytania ale ta bobovity sie tylko wsypuje do cieplej wody i miesza, wiec nie wiem jak zrobić normalna:)

MRtusia dziękuje:) byłam ciekawa jak wygląda rozkład posiłków i co juz Szymonek je, wiele z nas dopiero wprowadza niektóre produkty a Twój synuś najstarszy, wiec byłam ciekawa co juz zajada:)

mMaja - dziękuję za info, mam nadzieję, że moja mała też będzie dzielna podczas badania.
Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Zuzia delikatnie zapłakała, no i moja mała kluska waży już 7080.

no ciekawe bo u nas latem to też jak w piekarniku.....

Zaslony też mam. Na noc zasłaniam. Są brązowe. Ale mi w sumie nie chodzi o zaciemnienie większe pokoju, tylką tę temp. I dlatego zmianimy materiał na taki nie przepuszczający światła, czyli będzie ciemno w pokoju i dodatkowo ten materiał jest od zewnętrznej strony taki satynowy, błyszczący i działa na zasadzie lustra podobno - czyli odbija promienie słoneczne. No ciekawe czy rzeczywiście tak będzie.

michałowa ja mam zielone jak trawa rolety i trochę przebijają ale na noc zasłaniam zasłony jeszcze(ciemne niebieskie w gwiazdki)i jest ok...może spróbój coś zawiesić jak nie zasłony to może kawałek ciemnego materiału?

Michalowa - dzieki, mam nadzieję, że będzie lepiej i roleta pomoże.

Mamka, tak ja zmieniam roletę. Ale jestem jeszcze w trakcie. Oddajemy naszą roletę do firmy z której ją zamówiliśmy i tam wymienią nam tylko materiał. Trochę drogo, bo ok 160zł nas wyniesie. Ale to ten materiał jest strasznie drogi. Nie wiem czy coś pomoże jeśli chodzi o spanie, ale mam nadzieję, że trochę będzie odbijało promienie słoneczne i pokój nie nagrzeje się tak w ciągu dnia. Teraz od dwóch dni jest super temperatura u nas w sypialni, bo tylko 23 stopnie. Oczywiście po całym dniu wietrzenia itd. Jak tylko za oknem jest cieplej i bardziej słonecznie to masakra - minimum 25 stopni wieczorem.

Inne tematy z forum

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (26 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

Zatrudnij profesjonalnego hakera! (5 odpowiedzi)

Moje doświadczenie to programowanie, uruchamianie exploitów, konfigurowanie ataków DDOS i lubię...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...