MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.1 (39)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09 ) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-38-t186333,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.1 (39)

jA ROWNIEZ PISZE SIE NA SPOTKANIE JUTRO:) wlasnie wrocilismy ze spacerku maly spal caly czas jadl ostatnio o 10:P jak sie zaraz dorwie to juz nie posci :P

nasza mała odkąd zaczęła przesypiac noce to też zasypia sama w łózeczku- po kąpieli i karmieniu daję jej buziaka i odkładam, ona jeszcze troszkę ze sobą powalczy (pogaworzy, pojęczy) i usnie- choć ostatnio nie obywa sie bez smoczka i tak sobie slodko spi mniej wiecej do 6 rano, wtedy przewijanie i karmienie i jeszcze na 1h max 1,5h do łózeczka, bo dłużej nie daje rady i zaczyna sie skandal i wtedy biore ją do siebie do łózka i jeszcze troszkę sobie razem lezymy :))

za to w dzien w ogole nie zasypia w lozeczku- troszke pewnie w tym mojej winy, bo od poczatku wszedzie ja ze soba biore- tzn jak ide do salonu to ona ze mna- ma swoj kacik na kanapie i tam zasypia.
jak probowalam ja zanosic do lozeczka to ryk :((

Spotkanie - ja się piszę :-)) choć od wczoraj mała marudna... nie wiem, jak dojadę z Gdańska do Gdyni, ale co tam, pierwsze koty za płoty :-D Hym.. albo jej miód poszkodził albo piwo jabłkowe bezalkoholowe... od wczoraj ciagle ma bańki w brzuszku

Co do zasypiania - moja zwykle w nocy zasypia w łóżeczku :-)) Odkładam ją, mówię śpij spokojnie maleńka i przygaszam światło. Owszem, najtrudniej jest na początku nocnej pory, wtedy zwykle najpierw jest u taty na rękach i jak zaczyna odpływać idzie do łóżeczka, ale po karmieniach i rano odkładam ją i śpi. Troszkę pomarudzi, ale jeśli nie płacze to jej nie przeszkadzam w tym i zwykle sie uspakaja. jak płacze, biorę na ręce, przytulam, całuję i jak się uspakaja odkładam. Zwykle po 2-3 x już jest spokojna i zasypia.... Oczywiście nie dotyczy to takich nocy, kiedy sie źle czuje i nie może się uspokoić. Ale póki co takie sa rzadkie :-)

Panna jak sie czujesz??

sbj wiem ze wcześnie ale myślałam ze może się uda skoro u dziadków się udawało. i chyba wiem o jakiej książce mówisz:) ja stwierdziłam ze jest do bani:)) a chciałam żeby młoda zasypiała sama bo po pierwsze robi się coraz cięższa i ciężko się ją nosi tak po ciuchu, delikatnie i jest problem z odłożeniem jej żeby się nie przebudziła. a po drugie mówią ze jak dziecko zaśnie świadome gdzie jest i później się tam obudzi to nie przeżyje takiego stresu i nie będzie płakać:)
no nic będziemy próbować.

Aniaa nie mam bladego pojęcia czy te woreczki są też w mama i ja:(

A co do spotkania to może zróbmy listę kto chętny żebym nie była sama:)

Jutrzejsze spotkanie:
- nyzosia
- Aniaa

Przepraszam, że piszę - bo ja nie z tego wątku, ale milo się Was podczytuje.

Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich mam. :)

nyzosia -
bardzo wcześnie zaczęłaś dzidzie przyzwyczajać do samodzielnego zasypiania. U nas ( Karolinka ma 3 latka) zaczęliśmy jak mała miała 8 miesięcy a ja miałam wracać do pracy. Początki były straszne, bo robiliśmy wszystko zgodnie z instrukcją z pewnej książki - zostawić dziecko w łóżeczku i zajrzeć po 5 minutach, my nie zaglądaliśmy, bo zaglądanie zwiększało płacz. po 2 tygodniach płaczu stwierdziłam, ze książka jest do kitu i nie dam rady, a mój mąż był twardy. 16 dnia walki odłożyliśmy małą do łóżeczka - powiedzieliśmy dobranoc a mała zrobiła nam papa i zasnęła bez płaczu - szok. Życzę więc powodzenia i wytrwałości.

poczekam do 21 bo wtedy chyba mamy miec szczepienie ktorego pewnie nie bedzie yyyyy Ladna pogode mamy w tym roku jesienia :)

Nyzosia a mam do Ciebie pytanie, czy te woreczki na pokarm o ktorych mowilas mozna kupic w mama i ja? Co do spotkania mi wtorek pasuje i widzialam ze duzo dziewczyn sie zadeklarowalo ze im tez, wiec moze byloby to pierwsze liczne spotkanie;)

Jejku Panna ale się porobiło.
Z cyckami to domyślam się jaki to ból bo wiem jak mnie boli jak mam zastój. No ale mnie się nigdy zastój nie zmienił w zapalenie:(
A z młodym to nie wiem co powiedzieć...Co teraz robicie? Idziecie do lekarza czy do szpitala? Jaki jest plan?
Trzymamy z Helcią za Was kciuki:)

Wątek mam majowo-czerwcowych widziałam. Fajny ale z drugiej strony weź to wszystko ogarnij i czytaj. Masakra.

Ssabinka z tymi zielonymi kupami idź do lekarza. Najwyżej się dowiesz że to nic takiego ale będziesz spokojniejsza.

Madziuska2 z tym płaczem to poniekąd racja ale mnie się wydaje że po po prostu maluchy pewnych rzeczy potrzebują dlatego to na nas wymuszą płaczem. I ja jakoś nie mam serca jej na razie odmawiać:)

Ale dzisiaj zachciało mi się uczyć młodą zasypiania samej - u dziadków się udawało tyle że spała w wózku. Oczywiście w domu się nie udało - był krzyk i w końcu usnęła na moich rękach:) A tak płakała, tak jej łzy ciekły to jak miałam ją tak samą zostawić?? Spróbuje znowu za jakiś czas - może dzisiaj przez tą zmianę otoczenia nam słabo poszło?

Co robimy z wtorkowym spotkaniem?

panna u nas przedłużająca się żółtaczka była oznaką bakterii w moczu i tez mi mówili że jak karmie piersią to może się przedłużać, a jak wylądowaliśmy w szpitalu to się okazało że to bakterie. Mam nadzieję że u Was będzie wszystko dobrze.

yecath ty pewnie wiesz to mi powiesz:) jak mam zacząć wprowadzać nowe posiłki chodzi mi np o kaszki. Mam jakaś bobovity od 4 miesiąca i mam zrobić tak jak na opakowaniu tak?? ale jedna dziennie cała czy kilka łyżeczek czy jak ?? a jeśli chodzi o marchewkę to ugotować pomemłać i dać taką tak? a jabłko też ugotować czy surowe dać starte?? aaa kleik ryżowy to jak?? Jeśli ktoś inny wie to niech też podpowie :D

a co do płaczu maluchów to się do końca nie zgodzę. Nie mówię że są perfidne czy wredne ale u nas np wygląda to tak że młody płacze jak leży, jak wezmę go na ręce i przytulę ale siedzę to i tak płacze a uspokaja sie dopiero jak chodzimy :) wiec wydaje mi sie ze poniekąd wie już jak wymusić żeby mamusia porobiła trochę kilometrów :)

Zapomnialam napisac ze moj mal zczyna pomalu smiac sie z glosem :) dzis rano chyba 20 min z dziadka:P wystarczylo ze na niego spojrzal heeh:P to takie smieszne jak probuje dzwiek smiechu wydobyc :) az dostal czkawki:P

panna...trzymam kciuki...za Ciebie i za żółtaczkę...ja juz dwa razy była w szpitalu z małym..ostatnio dwa tygodnie temu:/ jaki masz poziom bilirubiny???z tą wątrobą.....jakaś masssssakra...mnie tu nie strasz!

panna wspolczuje:(i w jednej i drugiej sparwie obys ty szybko wrocila do zdrowia a maly zeby nie mial tej choroby!!!!!!

Widzialysci jaki fajny watek maja mamy czerwcowe? A u nas wydawalo sie czasem duzo czytania ale my to chyba jeden procent to co u nich:P

My wczoraj zalizczylismy z Witomina pieszo do gdyni do urzedu zmienic moj dowodzik i prawko potem na bulwar i do domku a dzis Ikea i park oliwski kupe lat tam nie bylam przepieknie tak jesienia :) no i na koniec odwiedzilismy jeszcze rodzicow moich.

U nas caly czas utrzymuja sie te zielone kupki i martwie sie:(

Temperatura 38-39 :( i masakryczny ból piersi - nie wiem, skąd to się przyplątało... Ani mnie nie przewiało, ani nic. Ból masakryczny, nie życzę nikomu.
I pewnie mleko nie leciało i przez dwa dni Kostek marudził przy jedzeniu. Marudził to mało powiedziane - darł się strasznie :///
Dzisiaj obejrzał go lekarz (mnie też, jestem na antybiotyku, więc mnie pewnie nie będzie we wtorek, a bardzo bym chciała...)

Co gorsza - Kostek ma przedłużającą się żółtaczkę i mamy koniecznie iść na usg brzuszka, żeby wykluczyć poważna chorobę dróg żółciowych. Bo po trzecim miesiącu trzeba już przeszczepiać wątroby.. Brzmi strasznie, no, ale trzeba wykluczyć tę chorobę.
Zła jestem na maksa, bo ten lekarz (był ordynatorem OIOMu noworodkowego) powiedział, że to, co mi mówili inni lekarze (że może się utrzymywać do 3. miesiąca, kiedy karmi się piersią) to kompletna bzdura i trzeba wykluczyć komplikacje przez USG ://

No i ja z gorączką się czuję, jakbym miała kaca ;)

Panna a co to za numer??? Zapalenie piersi? Kostek nie chce ssać?? co się tam u Was porobiło?

Zuzko a jak długo ona tak leży? jak godzinę czy dwie dziennie to jeszcze nie dramat:) poza tym jak zaśnie możesz jej ten kojec wyjmować i kłaść ją na płasko.

Ja walczę u teściów żeby młoda nie była cały czas tylko na rekach ale żeby tez leżała. jak tylko ją przechwycę to odkładam ją do wózka:)

Antosia polubiła zasypianie w kojcu :-D chodzi mi o tego duzego rogala z moterhood. Może dlatego, że czuje mój zapach. W wózku tak sobie usypiała, a wystarczy, że połozę ją do kojca, tak że plecki ma oparte i tak sobie najpierw siedzi i ogląda świat a potem usypia :-D Tylko trochę martwię się o jej kręgosłup, bo w sumie nie śpi płasko hym.... w nocy w łóżeczku śpi normalnie, na spacerach w wózku też, tylko w ciągu dnia tak...w sumie pozycja podobna jak w leżaczku bujaczku. Sama nie wiem...

u nas książeczka tiny love to też na razie niewypał. Może się do niej przekona z czasem...

w nocy coś było ze mną nie tak, zmierzyłam temperaturę - 38,4". Przyplątało mi się zapalenie piersi :(( leżę teraz obłożona kapustą, na tabletkach zbijających temperaturę :((

i chyba przechodzimy na ściąganie mleka, bo Kostek nie chce ssać :( nie wiem, czy to przez zapalenie, czy przez smoka...

A my pp kręglach - wróciłam na ściąganie mleczka:) młoda grzeczna nie stresowała babci tylko grzecznie spała:)

Yecath czekam na propozycje ubranek:) Kombinezon biorę:)

Myślałam o Metrze ale mój mąż jakoś bez entuzjazmu podszedł do tematu wiec nie idziemy.

Madziulka ja tez daje ss. tez na razie nie będę kombinować bo młoda jest mega spokojna a po odstawieniu kropelek była masakra. jeszcze ten miesiąc damy rade:)

A co do centrów handlowych w weekend to ich nie cierpię!! dlatego wole z młodą w tygodniu jechać niż sama w weekend:)

ale mam dzis fajny suwaczek 1 miesiac 1 tydzien 1 dzien :D

hej hej ;)

kilka dni kolek nie było i wczoraj zmnieszyłam jednak do 10 kropel ss i co - dzis mega kolka ;/ ehhh do konca 2 miesiaca nie bedziemy kombinowac i bedzie dostawac 15 kropel

panna nie martw sie u nas tez ciagle jest placz i Pati chce byc ciągle na rekach. AAA no i ja też uwazam że taki maluch potrzebuje bliskosci - w koncu tyle miesiecy maluszki były w naszym brzuszku, słyszaly nasze serduszko wiec tego potrzebuja.

Dostałam chuste - dzis uczylam sie wiazac i cwiczylam na pluszaku :D jako tako mi idzie. Najgrosze dla mnie to wsadzanie dziecka, jakos to podtrzymywanie glowki nie najlpeiej hmm nie wiem moze zle to wiaze ;/

Noce coraz lepsze, nie wiem moze to był skok rozwojowy bo wiecej spi i w ciagu dnia i w nocy, trwalo to kilka dni po czym zauwazylam piekne usmiechy na dzien dobry i zainteresowanie karuzelka ;) kupilam jej ksiazeczke tin love i ma ją za przeproszeniem w głebokim poważaniu :P

u nas od wczoraj ciagle ktos przychodzi, jutro kolejne odwiedziny. Ludzie akuat trafili na kolki :P wiec ryk zażynanego dinozaura jest :D

a co do sklepów to ja jeszcze z mala nie bylam w zadnym wiekszym sklepie - najwiekszy to biedronka :D

Aaaa przez tą zmiane nazwy watku nie moglam nas znalesć :P

Dziś miałam wychodne :-)) mała została z tatą a ja wybrałam się do Galerii Bandyckiej po drobne zakupy. Takie dzikie tłumy były, że aż się zirytowałam i poza kremem na brzucho nic nie kupiłam wrrr... Odzwyczaiłam się siedząc z małą w domku od takich tabunów ludzi... No i już w Carrefourze nie ma tańszych pampków - za to w superfarmie są po 44 zł z groszami w promocji z chusteczkami... powoli czas przechodzić na dwójki. Mam Huggisy, ale one jakieś takie większe są, chciałam więc 2 pampków kupić.

Na Metro się nie wybieram, mój wyjeżdża w weekend, poza tym nie mielibyśmy z kim małej zostawić :-) Czekam na odwiedziny mojej siostry, to może uda nam się jakieś kino zaliczyć :-)) ale to w listopadzie pewnie...

Inne tematy z forum

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...