MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI :

25.04 (termin 17.07) atta9 - Staś -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 62 (101)

taka piękna złota jesień ma byc jeszcze tydzien i klops...zima nadejdzie:)

ogarniamy cos na piatek? jakis spacer, lody???

ssabinka, żyjesz?

makaron z pesto jest zarąbiaszczy:) ja uwielbiam:)))

Kurcze jakiego ja mam dzis leniaaaa. Nawet obiadu mi sie nie chce robic:P mamy wiec makaron z pesto hehe

W tikirumie było ok choć dzisiaj było sporo maluchów i jedna pani słabo ogarniała wszystkie maluchy...

Chata ogarnięta, ciasta są, czekam na męża, wsuniemy obiadek a potem czekamy na gości:)

moj padł 3 minuty temu:)

dziewczynki jak było w tikirumie?
na szczescie u nas tescie sie dopytuja kiedy wreszcie beda mogli sie wykazac zostajac z małym, no a moi rodzice...po ostatnim weekendzie sie dopytują kiedy znów gdzies lecimy, bo oni czekaja na małego:))) takze mamy zielone światło na imprezowanie:)

no własnie, przyszła mamo, najpierw miałas jazdy z tesciowka, a teraz jeszcze Twoja mama??? wez szczerze z nia pogadaj i spytaj co tak naprawde jej na watrobie lezy:)

Moja dopiero padła!!

Dzięki dziewczyny za życzenia:)))))

Przyszła mamo ciężki temat...a może jakoś za mało mamie dziękujecie za opiekę? może trzeba ją jakoś połechtać? wiem że to dziwnie brzmi ale są takie osoby które lubią być bardzo doceniane. z tą opiekunką jak powiedziała to widać że taki pies ogrodnika z niej...
U nas jak wiadomo z babciami było ok aczkolwiek obie odetchnęły że nie muszą się młodą zajmować:) wiadomo lekko nie jest, to jest obowiązek, odpowiedzialność i ciężka praca. ale wiem że jakby co to zawsze mogę na nie liczyć. tylko gorzej że mój mąż jest taka zosia samosia i nie lubi prosić nikogo o pomoc...więc młoda wszędzie z nami:)

Madziulka zalezy jak czesto chodzisz na fitness, ale ja jak chodze 2-3 razy w tygodniu(staram sie raczej 3) to widze juz po 2-3 tygodniach efekty. No ale ja mam duzo do zrzucenia wiec moze dlatego. U mnie najszybciej widac po brzuchu no i wraca mi wciecie w talii, widze tez ze mam smuklejsze nogi. Ale jeszcze duzo przede mna:) Ostatnio wole jakos isc na orbitreka niz zajecia choreograficzne z intruktorka, biore sobie jakas gazete i jade na tym orbitreku godzine, jak mam zajecie to szybko mija:)
Ja zostawilabym Ami z checia tesciowej ale ona ma za daleko zeby do nas dojezdzac codziennie... Moi rodzice z kolei pracuja wiec tez odpada. Nie wyobrazam sobie zeby moja mama albo tesciowa powiedzialy ze maja dosc Ami, byloby mi mega przykro no i mysle ze ograniczylabym im z nia kontakt. Przyszla mamo wspolczuje sytuacji, ale nie rozumiem co Twojej mamie przeszkadza opiekunka?? Skoro sama nie chce sie zajac to neich nie utrudnia. Widac w jej mniemaniu nie masz prawa zostawic Liwii nawet na pare godzin, dziwne to.

Madziulka, a jak to ztrobiłaś, że mała tak szybko się nauczyła? U nas problem jest w tym, ze Antoś nie posiedzi długo na nocniku. Parę sekund i już złazi :)

przyszła mamo kiepska sytuacja, zwłaszcza że to Twoja mama :( ja i z moją mamą i z teściową zostawiam małą, z własnej wygody również ale to tylko i wyłącznie dlatego że ona uwielbia i jednych i drugich dziadków, lubi z nimi być i dziadkowie też chętnie się nią zajmują, Problem natomiast jest z moim ojcem :/ jeszcze ani razu nie miał jej na rękach, jemu w życiu bym małej nie zostawiła, zresza Pato go nie zna bo jak można znać osobę która w ciagu praiwe 14 mieisęcy widziało się może ze 3 razy, szkoda słów :/

Dzynka u nas nocnikowanie super :) Wszystkie kupy lądują w nocniku, za każdym razem jak ją posadzę robi też siku. Bardzo często zużywamy jednego pampka w dzień który i tak jest pusty, a trzeba go wymienić do rzepy się nie trzymają :P Zresztą jak się zapytasz gdzie sie robi kupę bądź siku to pokazuje na nocnik i go przynosi :)

my tutaj mamy tylko dziadka i właśnie ostatnio mały został z nim na noc a my do znajomych poszliśmy, chłopaki super sobie radzą, trenujemy dziadka bo niedługo idziemy na wesele i on zostaje z małym :))) tylko ja mam zawsze jakieś wyrzuty jak młodego zostawiam

Nyzosia wszystkiego najlepszego ;))

nie ...- ale też dlatego że mama zupełnie nie ma czasu, pracuje jeszcze i dodatkowo opiekuje się babcią - 24h na dobę (jak pracuje to ciotka przyjeżdża aby zająć się babcią) więc i tak jest bez szans.
Na dodatek mama jest nałogową palaczką :(
Więc powodów jest dużo aby nie zostawiać.

No ale u nas na szczęście jest niania więc to ona spełnia rolę babci :).

nilkaa a zostawiałaś już mamie ?

u mnie odwrotnie - z teściową mogę jak najbardziej zostawiać (choć nie mogę, bo mieszka w Wawie), gorzej z mamą - zdecydowanie nie ma podejścia do dzieci (ona się będzie nadawała do starszych dzieci, do małych gorzej ...)

nilkaa chyba Wam pisałam o tym ze rozmawiałam z nia sam na sam ? już jakiś czas temu, powiedziałyśmy sobie co nam się nie podoba itp od tej pory nazwijmy to mamy poprawne stosunki, najważniejsze ze Liwia ma kontakt z dziadkami i jest ok, tylko wiesz ja nie mam jakoś do niej zaufania, widzę tez ze nie zbyt potrafi się zająć tak małym dzieckiem ;/ sama nie wiem co mam robić ;( chyba jestem jedyna która jeszcze nie zostawiła dziecka teściowej ;/

przyszła mamo:
a z teściowa już dobrze? Bo pamiętam jak pisałaś że teściowa w ogóle nie chce Liwii oglądać i teść się wymykał, żeby z Wami zobaczyć ...
Dogadaliście się już?

dzynka Liwia nienawidzi nocnika !;) siada na kibelek tzn ja ja przytrzymuje a na nocniku zarz jest wrzask i wstawanie

no właśnie, my jak coś planowaliśmy i mówiliśmy jej np tydzień wcześniej to ta z fochem 5 min przed wyjściem potrafiła mi to tak obrzydzić ze musiałam zabrać Liwie ;( ona naprawdę baaaardzo rzadko z nią zostawała i tylko wtedy kiedy naprawdę musiałam coś sama załatwić, dla przyjemności mojej czy naszej nigdy - poza 1 razem

coraz częściej zastanawiam się czy nie dać malej do teściowej, wiem ze ona by z wielka chęcią zajęła się Liwią, nie mogę się tylko do niej przekonać po tym wszystkim ;(

Przyszła mamo, to nieciekawie masz. Ja chyba muszę zacząć teściową po nogach całować :D Gdyby nie ona to umarli byśmy w butach :))) Coraz częściej sobie to uświadamiam.

Jak Wam idzie nocnikowanie??? Ja ostatnio posadziłam Antosia na nocnik, ten posiedział dosłownie 5 sekund, wstał, poszedł w kąt i zrobił siku :)) i do tego sikał sobie body i kapcie. Chyba kiepska ze mnie nauczycielka :-)

Przyszła mamo nie zazdroszczę sytuacji z mamą.
Moja mi jeszcze nie powiedziała że mam sobie radzić sama i nigdy nie odmówiła pomocy na szczęście. Myślę że gdybym ją chciała częściej wykorzystać to by się zbuntowała. Staramy się z mężem prosić którąś z babć jak na prawdę nie mamy co zrobić z dziećmi a musimy coś załatwić i w ten sposób jak zaplanujemy jakieś wyjście to się zgadzają bo jest to stosunkowo rzadko. Może w tym roku wyjdziemy na sylwestra... jak się pojawi jakaś fajna propozycja.

Przyszła mamo, to faktycznie też kiepska sytuacja. Moje babcie są w porządku i nic nie mogę im zarzucić oprócz tego, że za bardzo rozpieszczają wnuka, ale z kolei daleko.

Inne tematy z forum

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (98 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...