MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

dziewczyny mam pytanko, czy Wy też odczuwacie jakieś dolegliwości w podbrzuszu? mnie czasem lekko pobolewa a ostatnio zaczęły się kłucia...czasem z boku, czasem na środku różnie, tak co 20 minut czuje jakieś ukłucie.......

Tinker Bell - o rany, ale masz przygody.. dużo zdrówka dla córci, niech szybko wraca do zdrowia i uważa zawsze na uszka.. niestety, zapalenie ucha często lubi wacać :/

mentorka - nieźle wcześnie już wiesz, że chłopiec :D gratulacje :D

ja w pierwszej ciąży smarowałam brzuszek oliwką dla dzieci - mam zero rozstępów na brzuchu :)
teraz na razie smaruję czasem jakimś kremem nawilżającym, chyba z nivea, ale muszę się zmotywować do codziennego stosowania. Na początek na zmianę z oliwką, a za jakiś czas tylko oliwka.

nie zapomnijcie smarować biust :D

-mTusia-: ja mam wózek polskiej produkcji: navington corvet. Jestem bardzo zadowolona, nie kupiłabym innego. Jest świetnej jakości. Chciałam mutsy, ale.. strasznie telepie się gondola :O przy wyborze wózka warto oblookać, jak wygląda i jak się trzyma wózek, który oglądało już sporo osób (a nie tylko nówka nierdzewka, którą właśnie kupiła sąsiadka). Moim zdaniem w mamaija wózki są wymacane, wytrzęsione, no tak jakby trochę używane. Czyli wiesz, co się w nim poluzuje ;] no i właśnie w mutsych giba się gondola na maksa, a mnie się wydaję, że niemowlę właśnie najbardziej nie powinno być trząchane, przecież powinno leżeć stabilnie, bo nawet główki nie utrzyma..
o urban rider słyszałam, że słabo się jeździ, bo jest mało skrętny, mimo "złamania" - ciężko się zawraca, potrzeba dużo miejsca do zawracania. Że często to "złamanie" jest przez użytkowników blokowane, bo łatwiej się manewruje wtedy :]
a w spacerówce, w budzie, to okienko co tam jest, to pęka.
no i w sumie, chociaż byłam prawie pewna, że kupimy mutsy urbanridera, to jak go obejrzałam, tą trzęsącą się gondolę, poczytałam, to zrezygnowałam.

Mentorka super! Tez bym chciała wiedzieć tak szybko, ja mam wizytę 15 stycznia ale wątpię ze lekarz zobaczy.

Dobranoc dziewczynki idę spać i moze dzis przespie nic bez kaszlu.
Poczytam książkę troszkę Apropo czy któraś z was czytała kiedyś książki Charlotte Link- bardzo polecam zarazilam nimi duzo osób i teraz zaczytujemy sie w jej powieściach .

Betti już tydzień temu inny lekarz sugerował chłopca, a dzisiaj byliśmy już u innego i się spytał czy chcemy wiedzieć:) pokazał nam dokładnie co maluch ma między nogami i powiedział, że to pewne:) pokoju jeszcze na niebiesko nie pomaluję ale myślę, że się nie mylili bo to dobrzy specjaliści ze świetnym sprzętem :)

Mentorka to super! Juz tak szybko lekarz zobaczył ze to synek? Waw

Tinker bell współczuje naprawdę! Kuruj corcie
Mtusia ja miałam wózek niemiecki teutonia i był super dla tego ze miał przekładana rączki, duże koła co jest ważne zeby nie brac wózków z dwoma małymi kołami z przodu bo cieżko sie jeździ zima. Dobrze sie skladal.Byłam bardzo zadowolona.

hej my dzisiaj też po usg :) trochę się stresowałam tą moją silną grypą ale okazało się, że wszystko ok :) maluszek sobie pięknie brykał :) no i lekarz powiedział, że to pewne, wszystko było pięknie widać - będziemy mieli SYNKA :):):)

hej dziewczyny wszystkiego dobrego po świętach, nie miałam wcześniej czasu napisać,ale zaglądałam do Was;)

Jestem po kolejnej wizycie i USG lekarz mierzył nosek,kość udową,średnicę główki wszystko widać doskonale i wymiary są w normie,maluch fikał śmiesznie to wyglądało;) jestem spokojna na Nowy Rok. Mam nadzieję,że wasze badania też będą pozytywne.

Co do kremu to w pierwszej ciąży zaczęłam się smarować się kosmetykami Dax Perfecta Mama,po porodzie również używałam kremów do piersi,brzucha i pośladków a na to wszystko nivea Q10 tylko już normalnych i do teraz jeszcze nie kupiłam nic specjalnego na ciąże,nie wiem czy w ciąży mogę stosować tych "normalnych" kosmetyków?!

Tinker Bell - zdrówka dla małej, mam nadzieję, że już czuje się lepiej bo zapalenie ucha to paskudztwo ;/

mTusia - ja jakiś czas temu, jak zaczął mnie swędzieć brzuch i piersi kupiłam właśnie mustellę. Nie mam zastrzeżeń co do zapachu czy konsystencji. A czy działa to zobaczymy ;)

Tinker Bell to nie zazdroszczę, ani Tobie wizyty w szpitalu, a tym bardziej twojej córci zapalenia ucha :( Trzymajcie się i kurujcie :)
U mnie dzień rozpoczęty miło, słoneczko świeci, spacerek odbyty, tylko w pewnym momencie słabo mi się zrobiło to wrociłam szybko do domku coś przegryść :)
DZiewczyny, czy stosujecie już jakieś kremy na rozstępy? Ja stosowalam Mustelę, tą od pierwszych dni, ale zapach paskudny i jakoś mi się rolowała dziwnie, w związku z tym, że u mnie już tydziń 13 to zakupiłam teraz coś innego - Pharmaceris do brzuszka i do biustu, a wy co polecacie??
miłego dnia :)

Jednak szpital zaliczony....ostre zapalenie ucha;/
W aptece zostawiliśmy ponad 100....odzwyczaiłam się od tego;)

Przekonałam się też po raz kolejny że nie lubię szpitali brrrrr....

Nudzi mi się i szperam po necie. Chuop śpi....córka wierci się strasznie, przed pójściem spać bolało ją ucho więc podałam paracetamol ale tak czuwam i się zastanawiam czy nie pojechać do szpitala....

I tak w tym wyczekiwaniu na to, czy zaśnie jak powinna wyszukałam poród dla mnie idealny:) Film może nie każdemu się spodoba, ale dla mnie to coś pięknego i dałabym wiele by właśnie tak to przeżyć:)

http://www.youtube.com/watch?v=XXVRrmQxOZ4

Dziękuję za linki :) napewno poczytam :)
Dziewczyny, a mam pytanie, zwłaszcza do tych mam, które mają już dzieciaczki, jakie polecacie wózki ?? bo ja mam dylemat :( a zaczynam szukać powoli, bo chciałabym używanego Mutsy urban rider w dobrym stanie.

Witam poświątecznie,
Zdrówka chorutkim Mamom.
Dopisuje się z terminem na 20 sierpnia.
Po Nowym Roku mam wizytę u gin - już nie mogę się doczekać!

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess

Maruszka
Mangolia
Gosia

Dzięki kochana!:)

Tinker Bell, nie wiem czy wiesz, ale od wrzesnia w Anglii wchodzi darmowe szczepienie wszystkich dzieci na rotawirusy, nie wiem czy w szkocji, wiem, ze dzieci objete bede od wrzesnie, ale nie pamietam czy ur. we wrzesniu, czy w ogole dla kazdego bobasa do 6mz we wrzesniu.

dowiedz sie, jesli nie teraz, to jak urodzisz.

i powodzenia

Ciekawostki
http://www.aktywne9miesiecy.pl/a9m.html

Masaż krocza:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Naciecie-krocza-czy-mozesz-tego-uniknac.html

Dieta w ciąży:
http://www.mamazone.pl/kuchnia/przepisy/kobieta-w-ciazy.aspx

Witam was rownież, byłam u lekarza mam zapalenie oskrzeli i goraczke a rano biegunke No i dzis miałam krwawwienia rano potem tylko brudzenia. Dzis powinnam mieć miesiaczke i to napewno dlatego.
Czuje sie okropnie i ciagle śpię .
Ssaki zdrowia

Witam się POświątecznie :)

U nas święta intensywne ale miłe...
W sobotę wyjeżdżam, i liczę, że odpocznę :)

Fajnie, że kolejne z Was są po kolejnych USG :)

No i zdrówka dla wszystkich chorujących...ja dopiero dochodzę do siebie...jeszcze kaszlę...

no i niestety wiem, że w czasie porodu rozmowy o nacięciu mogą się nie udać, ale chciałabym porozmawiać wcześniej, ew może męża poproszę by stał na straży :D ale patrząc na polskie realia pewnie będzie ciężko :( a czy któraś w Was chodziła na zajęcia na basenie dla ciężarnych??

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...