MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

ten kalkulator obliczył mi tak samo jak ginekolog:):)
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,termin-porodu.html

http://parenting.pl/portal/jak-obliczyc-termin-porodu

Wg wzoru wg poczęcia wychodzi 30.07.;)

Ja też wiem kiedy miałam OWU. I jak policzyć od owu dzień porodu;)? Może wyjdzie jeszcze coś innego;)

Tinker Bell ja podałam termin z OM, bo taki podał mi na początku lekarz i wpisał w kartę ciąży. A wczoraj po wymiarach komputer wyliczył termin na 06.07. Ale ja dokładnie wiem kiedy miałam owulacje i termin z OM jest ok. Widocznie dzidziuś będzie spory:) gin sugerował że tak jest często w przypadku chłopców :)

Hej dziewczyny:)

Trochę mnie nie było, ale delektuję się wakacjami w PL:)

Pillotka, moja córka urodziła się 6.04;);)

Jaki podajacie tutaj termin? Z OM czy z USG? Bo ja z USG mam na 3 sierpnia. Ale pamiętam, że lekarz w pierwszej ciąży mówił, że i tak wszyscy sugerują się terminem z OM.

Wydaje mi się, że brzuch u mnie póki co stoi w miejscu. Do permanentnego wzdęcia się już przyzwyczaiłam.

Co do choróbska, to ja właśnie mam standardowo zatoki. Ale zapewne zawdzięczam to zmianie klimatu i suchemu powietrzu w domu rodziców.

:) Miłej niedzieli wszystkim!

Beti Maleństwem się nie zamartwiaj, co najwyżej może nim lekko potrząsać od Twojego kaszlu, ale zrób co tylko się da,żeby uniknąć antybiotyku, żeby nie przeniosło Ci się na oskrzela. Kurcze nie wiem co można Ci jeszcze poradzić, ciepłej kąpieli nie można, ja na gardło moczyłam stopy w gorącej wodzie, jak dla mnie pomagało,ale później gdzieś wyczytałam, że nie powinno się moczyć. Więc jedyne co mi przychodzi na myśl to inhalacja, jeśli nie masz sprzętu to miska z gorącą wodą, nakryj się ręcznikiem i nawilżaj oskrzela,tylko nie używaj żądnych olejków do inhalacji, bo podobno też nie można.
Trzymam kciuki !

Aniulek spróbuje jutro,
Juz nie moge wytrzac od tego kaszlu a o zasnieciu to nie ma mowy. Całe wnetrznosci mnie bolą . Boje sie ze coś sie moze stać Maluszkowi bo kaszle co 30 sekund.

Aniulek to Cię dopisuję do listy :)

01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

ja mam termin na 3 sierpnia :)

Betti oby pomogło :) a może też spróbuj tych inhalacji o których pisze Aniulek :)

Aniulek a na kiedy masz termin? bo nie wiem czy pisałaś, jak tak to przegapiłam :)

Mentorka dziekuje, czytałam ze z cebuli to na mokry kaszel ale zrobiłam z cytryny i z oliwy z oliwek okropne ale pije.

Beti a może zrób sobie inhalację z soli fizjologicznej, ja tydzień temu przechodziłam okropną infekcję gardła, pierwszy raz w życiu tak mnie bolało gardło, stosowałam na przemian syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem i płukanki, ale wiem że na uporczywy suchy kaszel najlepsze inhalacje. Także kuruj się jak tylko możesz domowymi sposobami i wracaj nam tu szybciutko do zdrowia.

Betti a może spróbuj syropu z cebuli? trzymam kciuki żeby do Świąt przeszło :)

ja Wam również życzę wszystkiego co najlepsze na te Święta, spokoju, zdrówka:) no i żeby nam ciążowe przypadłości nie dokuczały za bardzo:)

Witam się w nowym wątku i gratuluję 6 cm:D:D:D
my dopiero 19 stycznia mamy usg prenatalne, ale to dobrze, ja nie mam sił, aby wychodzić z domu więc może 19 będzie już lepiej hehe

Pilotka tobie tez Wesołych Świat

Aniulek przykro mi, zobaczymy co będzie z tata:(

Mam strasznie suchy kaszel, mąż pojechał na choinkę z pracy a ja sie mecze, nie moge nawet spać bo tak drapie w gardle.

Beti- niestety już Go nie ma wśród nas, dlatego każde Święta to już nie TE Święta, tak samo ciężko mi z tym, że nie ma Go przy mnie teraz kiedy wokół mnie tyle radości. Nie chcę Cię straszyć, ale nie jest to lekka choroba, mam jednak wielką nadzieję, że Twój Tata ma lżejszą wersję tego świństwa i nie podda się, bo to najważniejsze !

Dziewczyny, a pije może któraś z Was olej lniany ? :)

mentorka :) obudziłam się dziś o 9:30 i pomyślałam, oho, a mentorka właśnie widzi swoją fasolkę, jak fika :D

w pierwszej ciąży termin porodu z usg któregoś początkowego był na 01.04. :D a Synek urodził się 10. :D nie spieszyło Mu się :)

Betti - choroba? na Święta? fatalnie..

Aniulek - no to fajnie, że wszystko w porządku :) teraz Maluszki najszybciej rosną, dobrze, że później już zwalniają, bo przecież wyglądałybyśmy jak słonice, jakby całą ciążę rosły w takim tępie :D

no to Dziewczyny życzę Wam radosnych i wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnej, ciepłej atmosfery, pełnej miłości i zrozumienia!
..bo nie wiem, czy dam radę zajrzeć tu do Was jeszcze przed Świętami :)

Asski super ze wszystko w porządku .
Pilotka fajny prezent z tym wydrukiem
Asiulek_80 dziekuje za miłe słowa. Nie wiem jak zapytać ale czy masz jeszcze tatę przy sobie ?

Ja sie rozchorowalam i kaszle jak gruźlik
Wesołych Świat

hej my już po :D
wszystko super, maluszek cudny, bardzo ruchliwy i ma już prawie 5 cm :) widok maleńkiej stópki - coś cudownego:) jestem szczęśliwa na maxa:) no i wymiary z usg wskazują na termin porodu 6.07:) gin dwa razy do nas "oo a to chyba jest pitolek" :D i na koniec stwierdził że w przypadku chłopców właśnie termin z usg może być szybszy bo są więksi :) ale mamy się nie nastawiać oczywiście bo to bardzo wcześnie jeszcze :)

Inne tematy z forum

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...