MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

proszę bardzo: nowy wątek!!

*LIPIEC*
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
14.07. mentorka / SYNEK
16.07. eni_a
17.07. Dumelek
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
21.07. Basieniak
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess
22.08 Sensimilia
24.08. Kasiula1986

Maruszka
Mangolia

Link do poprzednich wątków:
cz.1: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
cz.2: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-2-t434880,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.3

jejku dziewczyny, podziwiam was za zapał do gotowania i pieczenia, jato pewnie kupię pączki i faworki i sama zeżrę ;) chyba że któraś mi wyśle :D

Pillotka - ale ze mnie speca od pierogów zrobiłaś ;) Dzisiaj akurat na obiad były ruskie, mrożone ale domowe, bo jak się dużo narobi, to zawsze zostaje na później. Robię tak z leniwymi i ruskimi - dzięki temu mam zawsze porcję na dzień lenia ;)
Byłam na szybkich zakupach, jaka pogoda... Pada śnieg, który od razu się topi, brr.
Ja już powoli myślę o zapisaniu się na usg połówkowe, to za trzy tygodnie. Jakoś szybko mi ten czas leci, ostatnio dostałam kilka solidnych kopów, bo się schyliłam nie tak ;) Mały złośnik.

Czy Wy macie już ustalone imię? My nie możemy dojść do porozumienia, więc nie wiem zupełnie, na czym się skończy..

koniecznie muszę spróbować tych kokosanek :D a macie może przepis na jakieś smaczne ciasto czekoladowe?

Proszę :)
Mój ukochany blog :)
http://www.mojewypieki.com/przepis/kokosanki-przepis-ii
Tylko ja daję 250g wiórków kokosowych i wrzucam bardzo wysoko do piekarnika i proponuję zwiększyć temperature przez pierwsze 5 min do 180st, ale nawet jak się rozleją to sa przepyszne :)

Dziewczyny nabawiam się przy Was kompleksów, chyba już wiem czemu nie tyję hehe :P idę zrobić kanapkę :)

-mTusia- - masz sprawdzony przepis na kokosanki? podaj proszę jeśli tak;)))

Mentorka - bomba ten komiks :)
Pillotka - ja mam tak samo, rozdaję, zapraszam gości lub daję mężowi do pracy :)
Agusia - szybkie i proste?? Jakies preferencje, polecam babke majonezową, babke marmurkową, mufinnki czekoladowo-wisniowe, ciasto czekoladowo-wisniowe, kokosanki, ciasteczka pomarańczowe, sernik, sernik na zimno, piernik ?? pprawie wszystko się robi mikserem :)

hej hej :)

ja dzisiaj przespałam popołudnie bo mnie coś brzuch zaczął boleć, wzięłam nospę , położyłam się i zasnęłam:)

u nas na obiadek kurczaczek duszony w przyprawach. Dzisiaj postawiłam na słodką i ostrą paprykę;))) mąż wraca z pracy dopiero za godzinkę więc to będzie raczej obiado-kolacja;)

a tak to ostatnio wygląda u nas :)))

image

Uploaded with ImageShack.us

mój Mąż też jest niesłodyczowy. Piekę a później rozdaję :D żeby samej wszystkiego nie jeść ;] albo daję Mężowi do pracy większą porcję, żeby się podzielił z kumplami. Najczęściej piekę, jak sproszę rodzinkę, albo jak jadę z wizytą :D
ale czytałam, że pączki można mrozić.. mam przepis na 20 sztuk, to może zamrożę i zobaczę co z tego wyniknie :)

agusia-gdansk -tak, mrożone :) czyli te same :)

a co do ciast... może dacie mi jakiś fajny przepis na szybkie ciasto,żeby poczęstować gości na imieniny?;)))

pillotka-te pierogi truskawkowe to mrożone 1 kg tak? rzeczywiście złe nie są nawet mój mąż je lubi a on jest dopiero wybredny:D

Faworki to raz dwa :) najdłużej trwa bicie ciasta wałkiem :) ale wyżyc się można :D
A pączków jeszcze nie obiłam, teraz chciałam ale i tak zaboniono mi :( Ja to w ogóle mam szlaban na ciasta :) bo mąż twierdzi że on to potem musi jeśc i jest gruby, ale z drugiej stony wynosić mi ciasta też nie pozwala :) bo ja to moge piec i np. wywożę dziewczynom jak się widujemy :) a do wałkowania mam plan wypóbować mój mikse, mam przystawkę do wałkowania i do makaronu sie sprawdza :) może rzeczywiście zaproponuję mężowi na słono? musze pogadać, no i zakupię pierogi z biedronki przy najbliższej wizycie :) ogólnie robię raczej sama, ale truskawek teraz nie ma :(
ja leniwe z masełkiem rozpuszczonym i cukrem, czasami cukrem i cynamonem :)
Dziewczyny za tydzień mam USG, nie moge się już doczekać, jupi :) przekonam sie czy to co buszuje w brzuchu to naprawde maluch, bo bąbelkowanie i przewalania mam niezłe po jedzeniu, aż czasami sobie wkręcam, że może jest cos nie tak a ja tylko sobie wmawiam :(

Kamyczek - pączki są ambitne..? hm.. no nie wiem.. znaczy ja tam jakimś super kucharzem nie jestem, ale to tylko ciasto drożdżowe.. no i dużo roboty nie jest :) zagniatasz i same rosną :D będę robiła chyba 3 raz w życiu, znów z nowego przepisu, bo poprzednie nas nie usatysfakcjonowały. Raz w roku można zrobić własnoręcznie pączki :D

i tu ukłon w stronę -mTusi- i agusi-gdansk: fawooooorki!! to jest ambitne! a ile wałkowania, wycinania, przewlekania.. to jak pierogi Panny z mokrą głową - sporo roboty, to jest ambitne kucharzenie :D

ja uwielbiam i piec słodkie i wcinać słodkie, ale na obiad raczej wolę na słono, dziś to naprawdę wyjątek z tymi słodkimi pierogami. Kupnymi ;] trafiłam jakiś czas temu w biedrze, w 1 kg opakowaniu, bardzo nam smakują! a jesteśmy raczej wybredni :) pewnie Panna robi lepsze :D bo nie ma to jak domowe, ale jak się nie ma co się lubi to i biedronkowe polubiliśmy :) lepszych kupnych nie jadłam.

-mTusia- ja leniwe jem z bułeczką tartą smażoną na masełku i z solą! A mój Mąż z bułeczką tartą smażoną na masełku i z cukrem :) a Synkowi dajemy pół porcji na słodko, a pół na słono, żeby sam kiedyś zdecydował, co woli :)

U mnie w weekend był kurczak z ziemniakami pieczonymi z biedronki;))
A w piątek byliśmy z mężem na kolacji w barze przystań na granicy Sopotu i Gdańska. Polecam! Zupa rybna pierwsza klasa !

Dzisiaj zrobiłam zupę jarzynową i kotlety mielone z groszkiem i marchewką i ziemniaki.Jutro mam imieniny i goście mi się proszą więc znowu muszę coś pomyśleć,a pączki...nigdy nie robiłam sama tylko faworki:DDD

Kamyczku - trzymaj sie i zdrowiej nam w końcu :)
Pillotka - ja zamierzam smażyć faworki, mój mąz powiedział, że i tak dobze wygląda i 20 pączków to on nie zje :) a ja tylko uwielbiam piec a jeść słodkie to nie bardzo, słodkie jest fujj :) więc zostaje pzy faworkach :) a pieogi sama robiłaś czy kupne??ja dzisiaj zupa pomidorowa i resztki z weekendu :) a jutro mi się chce leniwych, tylko mam problem bo mój mąz nie lubi obiadów na słodko, a chodza za mną jeszcze racuchy z jabłkami :)

o maj gudnes Pilotko zazdroszczę Ci weny do gotowania :P ja zawsze lubiłam, a teraz leniwiec przeze mnie przemawia a widzę, że tu ambitnie pączki nawet :)) ja wczoraj zrobiłam zupę cygańską na obiad błagając męża żeby pomógł tak mi się nie chciało gotować ;)

Mój kaszel już się uspokoił, brałam jakiś syrop homeopatyczny, a teraz przeszło mi to w gigantyczny katar, zatkany nos, uszy i ból głowy bleeeee

Cześć, Dziewczyny
wreszcie się dobrze czuję - dziś głowa nie boli. W sumie bolała mnie dwa dni i w nocy pomiędzy tymi dniami.. Nie bolała przez kilka godzin po wypiciu kawy.. ciekawe dlaczego.. ;]

emimar - jakiś tydzień temu przypadkiem trafiłam gdzieś w necie na temat przodującego łożyska - nigdy wcześniej o tym nie słyszałam (a ciąża druga, hehehe). Było napisane, że wiele się może zdażyć. Tak naprawdę macica jeszcze sporo się rozciągnie- jeszcze sporo czasu do terminu!, a łożysko może będzie w taką stronę przyrastać, że suma jednego i drugiego tak zmieni położenie łożyska, że poród naturalny będzie możliwy, a ciążę bez problemów donosisz. Więc bądź dobrej myśli!!

Z pomysłów obiadowych, to w łikend ;] była szynka pieczona w tymianku, a dziś pierogi z truskawkami :)

będziecie zmażyć pączki w czwartek? ja zamierzam - zakupy zrobione, przepis wybrany, smalcu tylko w sklepie zabrakło ;]

witam , dawno nie pisałam , jestem na zwolnieniu bo w czwartek coś mnie brala choroba i wolałam wyleżeć w domu , do końca tygodnia odpoczne, dzisiaj byłam w przychodni i odciągneli mi troche krwi , ciekawe jakie wyniki będą ale dowiem się dopiero 12 lutego , już nie moge doczekać się USg może dowiem się i ja co w środeczku jest czy chłopiec czy dziewczynka :)
dzisiaj właściwie od kilku dni jakoś bolą mnie nogi tak łudki i w dół , nie wiem od czego będe musiala powiedziec lekarzowi , a tak to chyba wszystko ok , codziennie nie czuje maleństwa ale co jakiś czas daje znać :)

Pozwoliłam sobie do Was napisać.
Zapraszam na moje aukcje same firmowe ubranka znanych angielskich marek od rozmiaru 50 do 74 w stanie nowym, idealnym i bdb.
Wcale nie zniszczone i dla chłopca i dla dziewczynki codziennie dokładam nowe. Dopiero połowa została umieszczona.
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4466707

możliwość odebrania Gdańsk Orunia, Chłem, Nowy Horyzont lub Wrzeszcz, raz w miesiącu Puck. Może czasem w weekendy Gdynia. Zapraszam do kontaktu.

Mam jeszcze do sprzedania lerzaczek bright Starts hybrydowy używany 3m sporadycznie. Mała woli leżeć na płasko. Baterie gratis,

A u mnie cudownie, dalej żadnych objawów, brzuch delikatnie się powiększa. Dziecko ma już 8 cm, ręce, nogi, serce. Najlepsze są paluszki.

I termin porodu mi zmienił z 1 na 4 sierpnia.

Mój 15tygodniowy lokator pozdrawia. I jego mama też :)

Ps.
wczoraj czułam takie jednorazowe dziwne ruchy w brzuchu, jakby ktoś z hura przebijał bąbelkową folię, kto wie może to ruchy dziecka?

Inne tematy z forum

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...