MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.4

mTusia gratuluję udanego usg i dziewczynki, mam nadzieję, że u mnie 20.02 też się Wsydzioch ujawni i pępowina miejscówkę zmieni!
Co do wstawania w nocy to u mnie też nieciekawie, po 6 razy chodzę w nocy do toalety.
Kamyczek mi też pawie się jeszcze zdarzają, a to już początek piątego miesiąca. A jak jestem głodna to odruch wymiotny gwarantowany!
Asienkaj ja byłam ostatnio w invicta u dr Puzio. Sprzęt mają bardzo dobry na nim robią 4d Usg kosztuje 120 i zrobił je naprawdę szczegółowe, 30 min byliśmy w gabinecie, gdzie na nfz wizyty u mnie trwają 5-7 min.

no i wróciłam włąsnie z USG i wszystko z maleństwem wporządku jednak płci nie znam jeszcze , kurcze to chyba ten sprzęt NFZ , chyba wybiorę sie na jakieś lepsze USG tylko powiedzcie gdzie warto i żebym majątku nie zostawiła bo akurat mamy trochę wydatków

A ja dziś rano miałam wielki powrót wymiotów.....kurcze myślicie, że to może tak nagle wrócić czy to jednorazowe....eh

No ja też wstaję w nocy do toalety ale na szczęście na razie też tylko raz :) Za to po powrocie z toalety nie mogę zasnąć, nie to że mi nie wygodnie czy coś tylko po prostu tak jakby ktoś wyłączył mi funkcję sen :( potem zasypiam i z łózka nie moge się zwlec :(
A co do wizyt u lekarza, to czekam w miarę spokojnie, do czasu gdy zostaje dzień czy dwa przed wizytą, wtedy włączają się złe myśli i koszmary, ale na szczęscie na razie jest ok :) Bałam sie bo odrobiłam dopiero 2 kg ze straconych 3,5 kg a to juz piaty miesiąc, ale na szczęśćce maluch wyprzedza wagowo termin porodu z miesiączki o 3 dni, więc jak to ekarz stwierdził wszystko rozwija się ksiązkowo :) Nawet termin z USG jest ciągle taki sam, chociaż lekarz mówił by teraz już na to nie patrzeć :)
Miłego dnia :)

Dzisiaj na jogę nie dam rady, ale dzięki za info i myślę że któregoś dnia dołączę do Was :)
Poduchę będę miała już w sobotę, więc mam wielką nadzieję, że coś pomożę na bezsenność no i z mlekiem też spróbuje :)
Jejku jak Was czytam to jestem przerażona ile Wy razy wstajecie w nocy do toalety, wrrr.... Ja odpukać tylko raz z tym, że ja bardzo późno chodzę spać. Ale póki co na 1 razie się kończy i mam nadzieję, że tak pozostanie :) za to w ciągu dnia nadrabiam :D

Hej dziewczyny.
Gratuluję pozytywnych USG i poznania płci!
Ja też kiepsko śpię jakoś jak wstanę siku toi potem dwie godziny się męczę,żeby zasnąc i znowu siku;/ chyba muszę zmobilizować się do tej poduszki chociaż w pierwszej ciąży nie używałam,ale chyba nie potrzebowałam po prostu bo nie miałam takich kiepskich nocy.

Aniulek_80 joga jest w Sopocie na 3go maja. Ja dziś idę z Dumelkiem na 17.30 - moze dołączysz? (tylko n ajpierw tam zadzwon czy sa miejsca, ale raczej nie powinno byc problemu).
Jesli chodzi o niespanie, ja miałam problemy zanim kupiłam poduchę - teraz śpię już całkiem ok, bo mi wygodnie i nawet do toalety chodze ostatnio 1-2 razy tylko a nie 4-5 jak to juz bywalo.

Aniulek_80 - na bezsenność to zostają tylko metody domowe jak ciepłe mleko. Ale pocieszę cię że na razie to lepiej nie będzie :-). Ja w 8 miesiącu o 4 rano telewizja i komputer. Potem w ciągu dnia odsypiałam. Teraz nie mam na razie kłopotów, wręcz przeciwnie :-) Zasypiam szybciej od mojej córki.

Cześć dziewczyny, witam wszystkie nowe Kobitki, które do nas dołączyły i gratuluje tym, które już znają płeć, mam wielką nadzieję że i ja 1 marca też już będę mogła się tym pochwalić :) Najgorsze to czekanie od wizyty do wizyty, też tak macie ? :)

Widzę, że niektóre z Was już szaleją z zakupami dla maluszków, ja jeszcze mam jakieś obawy, nie wiem sama dlaczego, tak naprawdę nawet nie wiem kiedy zacząć ogarniać to wszystko, ale postanowiłam sobie, że dopiero po połówkowym.

Powiedzcie mi kochane, czy orientujecie się jak to jest ze szkołą rodzenia, od którego tygodnia najlepiej, bo jedni mówią, że już od 20 można inni, że dopiero po 25, sama już zgłupiałam, a chciałabym już zacząć orientować się w tej kwestii. A Wy już macie wybrane, gdzie będziecie chodziły ?

Ja dzisiaj w końcu wybrałam się na zajęcia dla ciężarnych, ależ mi brakowało tego, wrrrrrrr :D
Aknahh, a gdzie odbywa się joga typowa dla ciężarnych? bo nigdzie nie mogę znaleźć.

Aaaa i jeszcze jedno, czy któraś z Was też miewa problemy ze snem?
Ja od jakiegoś czasu strasznie cierpię na bezsenność, dobija mnie to okrutnie :( zasypiam dopiero ok. 4 rano a później budzę się nieprzytomna :( Macie jakąś dobrą radę na to ?

Dziewczyny, ja juz po USG :)
Będzie córka jak nic :) tak się wystawiła, że nawet my z mężem nie mielismy wątpliwości co do płci, zanim lekarz powiedział :)
Ma ok 15,5 cm i waży 295g :) Mózg symetryczny, serduszko bije prawidłowo, dwie komory i dwa przedsionki, zmierzona kośc udowa i brzuszek i wszystko dobrze, zdrowa dziewczynka, szyjka długa i zamknięta, prawidłowa ilość płynu owodniowego i łożysko też ok :)
Więc jestem przeszczęśliwa :)
Wynikami mam się nie przejmować, podobno dopóki hemoglobina nie spadnie poniżej 11 to nie ma się czym martwić :)
Mała miziała się po buzi i machała rączkami i nóżkami :) Widok wzruszający :)
I jak ja wytrzymam 4 tygodnie do następnego usg ? :)
pozdrawiam

Bezglutek, no śliczne te Twoje ciuszki, ajj za szybko wystawiłaś, bo pewnie te najładniejsze szybko zejdą, a ja usg potwierdzające dziewczynkę mam dopiero 20.02 Te sukienki jakie słodziaki :) No brałabym cały komplet

gratuluję wszystkich udanych usg :)))

ja dzisiaj zaczęłam się rozglądać za mebelkami do pokoju malucha i powiem Wam, że albo nic mi się nie podoba albo ceny są tak kosmiczne że szok... ehh ;/

a ostatnio zaczęłam tyle jeść, że na koniec ciąży to się chyba będę toczyć :D ale nie żałuję sobie, nie wiem czy to dobrze hehe:) przedwczoraj o 1 w nocy miałam zachciankę na McDonalda, oczywiście pojechaliśmy a co śmieszniejsze nie byłam tam jedyną ciężarną :D

Panno - to chyba nawet więcej niż dwie taliczki :D ..przynajmniej tabliczka, którą wczoraj zużyłam do ciastek miała 100g.. ;] a jaki długi?!?!?

Panno - pisałam wyżej o zmianach w zajęciach na awf, doczytałaś?
a dziś się dowiedziałam, że w ten pt zajęcia na 9:30, nie na 9:45.
nas niestety nie będzie, przez ten pogrzeb :(
a w środę ma być film o porodzie :) oprócz ćwiczeń.

Ja już po usg. Mój syn waży równo 222 gramy. Pogrzebałam w szafceze słodyczami (u teściowej, bo my w domu nie mamy ;) i wyszło mi, że to dwie tabliczki czekolady. No i płci nie znam, w sensie, na tym nfz-towskim sprzęcie nie było widać. A ja siedziałam cicho, ze już coś wiem ;) W sumie zaraz na połówkowe, zaczęłam 18. tydzień i za trzy tygodnie idę znów na to 3D.

Ale porozmawialam z lekarzem i lekarką ogólną i wymyśliliśmy, że zrobię sobie jednak prywatnie wszelkie badania na tarczycę, łącznie z usg. Tak profilaktycznie. U mojej mamy zdiagnozowano ostatnio Hashimoto, więc wolę wiedzieć, czy mam problem, czy jeszcze nie.

Ja też chodziłam do Iwony Guć na ćwiczenia, ale trzy lata temu. I one były jeszcze w spzitalu. A teraz są na nowej siłowni, prysznice, sprzęty itd więc ciekawa jestem, czy sam program też się zmienił.

My jeszcze kiblujemy z młodym w domu, ale może w piątek uda mi się pojechać na AWF. Jeśli któraś z Was będzie, to się poznamy :)

ja będę wklejała po trochu - co obrobię to Wam podam, może akurat coś komuś w oko wpadnie :)

Dlatego właściwie chciałam drugą dziewczynkę hehe - dla wygody ;)
Ale teraz przynajlniej będę miała radochę z kupowania chłopięcych...zamiast się obijać muszę działać ;)

I chętnie zajrzę do aukcji jeżeli ktoś chce się pozbyć ciuszków po synku :-)

Proszę bardzo :-)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=3705692
Codziennie coś będe dorzucać, przedział wiekowy do 4 lat, także jak ktoś zainteresowany dla starszych dzieciaczków zapraszam za jakiś czas. Muszę się przedrzeć na razie przez te małe.
Mama nadzieję, że Pani doktor nie zmieni za miesiąc zdania. Była pewna, nawet mojej córce powiedziała, że będzie braciszek.

dzięki, -mTusia-.

daj znać, co u Twojej córeczki słychać. Mamy prawie ten sam termin, to dzieciaczki powinny być porównywalne :) ciekawa jestem, jak duże jest to moje Maleństwo. Ono najbardziej lubi kopać, jak trzymam laptopa na brzuchu :D

Bezglutek - możesz wkleić link do swoich aukcji??

Inne tematy z forum

Jak odpieluchować malucha? (37 odpowiedzi)

Dziewczyny doradźcie mi proszę co mam zrobić :) Mój synek ma rok i 7 m-cy i od dziś postanowiłam...

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Jaką nakładkę na WC polecacie? (11 odpowiedzi)

Jestem zielona w temacie, każda pasuje? jaka jest najlepsza, najwygodniejsza? proszę o poradę....