MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

No to nowy :)

*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
08.07. pillotka /raczej Synek
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK Napoleon
21.07. Basieniak / CÓRECZKA
21.07 asienkaj
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234

*SIERPIEŃ*
01.08. Gosia
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /Synek
17.08 Sensimilia / Synek
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986
27.08 pszczoola /raczej Synek

poprzedni wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-4-t445865,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.5

Ja widziałam jeszcze sklep z ciuchami ciążowymi przy Grunwaldzkiej, obok kasyna, w takim pawilonie handlowym obok dworca we wrzeszczu. Trzeba wejść po schodkach. Sklep nazywa się kamama czy coś w tym stylu - sklep nie jest jakis duży, ale trochę ciuchów różnego typu, sukienek jest. Też wybieram się na wesele w maju i na chrzest i będę czegos szukać.

Ja też w Huppy Mum coś kupiłam - teściowa zrobiłam mi prezent i kupiła bluzki ciążowe, które zupełnie do mnie nie pasowały. Na szczęście wzięła paragon i mogłam spokojnie je wymienić na coś, co mi odpowiada. Ceny wysokie, ale np. jedną bluzkę z tej firmy, którą kupiłam w pierwszej ciąży noszę już trzy lata (także po ciąży, bo krój nie jest ewidentnie ciążowy, kolor neutralny i bez wzoru). Więc można powiedzieć, że się zamortyzowało ;)
Teraz jest jednak dużo ciuchów w normalnych sklepach "luźnych", pasujących na nasze figury, więc warto się rozejrzeć też tam :)
Na poprzedniej wizycie okazało się, że od początku ciąży przytyłam 3 kilo, mam nadzieję, że właśnie w takim tempie będę przybierać i zaraz nie wyskoczę :)

Hej!
któraś z Dziewczyn idzie na wesele i szukała sklepu z fajnymi ciuchami ciązowymi, prawda?! Polecam Happy Mum w Gdyni w Klifie. Byłam tam dzisiaj i zaopatrzyłam się w świetne spodnie :))) Mają piękne rzeczy, oczopląsu mozna dostać, fasony chyba dla każdej przyszłej mamusi, jakość też super! Szkoda, że ceny troche wysokie, ale w jakis jeden czy dwa ciuszki można zainwestować... Dla zainteresowanych podaje ich strone: http://www.happymum.pl
... miłych zakupów :)

Cześć Dziewczyny=)
Dawno się nie odzywałam.. u nas remontu ciąg dalszy, więc ciężkie czasy trwają... ale w przyszłym tygodniu powinien się skończyć =) zostanie nam tylko meblowanie i sprzątanie.

Śmiesznie tak bo jak Was czytam to mi zazwyczaj zwiastujecie objawy ciążowe =P Najpierw tak było z krwotokami z nosa, jak o nich pisałyście to się cieszyłam, że nie mam i niedługo potem dopadły i mnie. Potem tak było z zaparciami... teraz czekam na ten ból w pachwinach, ciekawe czy mnie też dopadnie =P

Też się już nie mogę doczekać wizyty. Stęskniłam się za naszym synkiem, chociaż ostatnio mocno dokazuje i ciągle mnie kopie =) Uwielbiam to kopanie, ale zobaczyć go też bym chciała =)

Miłego wieczoru =)

Hej Dziewczyny, u mnie jako tako, ogólnie dużo na głowie, bo nowe mieszkanie już prawie wykończone i jest dużo drobiazgów do zrobienia, więc też pomagam.
Pachwina boli co raz mocniej, teraz już nawet przy chodzeniu. Koleżanka mówiła mi, że miała rwę kulszową w ciąży, albo że macica może naciskać na pachwinę. W piątek idę do gina, to się zapytam. Już się nie mogę doczekać tej wizytę. Może dowiem się na 100% jaka płeć, no i zobaczę naszego dzieciaczka :)

aknahh ja chętnie wybiorę się do body&mind. Trochę przeraża mnie godzina, bo ostatnio źle śpię, ale się postaram.

hejka

ja nigdy nie nadrobię tych zaległości w czytaniu i normalnie nie jestem w temacie:)

pozdrawiam i przy okazji Wesołych Świąt życzę:)))

Z tą glukozą to najczęściej jest tak, że jak się idzie prywatnie np do Brussa to mają swoją glukozę, a jak na NFZ to trzeba mieć swoją :)
Ja też słyszałam, że jak jest wszystko ok to do końca 7 miesiąca mżna śmiało podróżować.
Dziewczyny współczuję diety, ciekawe jak u mnie wyjdzie glukoza, z drugiej strony jakbym miała bat nad sobą to może nie jadłabym tyle :( zwłaszcza owoców :( a to sam cukier :(

POŁANIECKA NIE WIEM co masz za lekarza.. skoro wszystko jest dobrze to nie powinien nic takiego mówić. Ja tydzień temu wróciłam z wakacji w Hiszpanii i lekarz nie miał nic przeciwko temu - dodam że podróż powrotna trwała 24 godziny bo samoloty itp.. no ale cóż widzę ze co lekarz to lekarz...

W Body&Mind na początku zaświadczenia nie potrzeba, ale trzeba podpisać oświadczenie ze się ćwiczy na własną odpowiedzialność. Później trzeba donieść. Ja jestem na L4 i zaświadczenie na ćwiczenia brałam później - lekarka mi nie robiła żadnych problemów - przeciez to są dwa różne świstki!
Wg mnie dobrze ze wymagają zaświadczeń - z tego co słyszałam to niektóre kobiety potrafią być mega nieodpowiedzialne i np w 4 mcu ciąży chodzić na pilates i klasc sie brzuchem na piłce - bo uważają ze się im nic nie stanie, a np. nie dały znac instruktorce o ciąży.. paranoja!
Połaniecka - moze po prostu zapytaj lekarza dlaczego nie chce dać zwolnienia? Lepiej wiedziec na czym się stoi.

Ja dziś się kiepsko czuję. Mam jakies uciski w dole brzucha, prawie w okolicy łona i sie stresuję. Dzwoniłam do ginki i powiedziała, że mam nospę wziac i jutro zorbic badanie moczu... Kurcze a cały czas było tak dobrze :((

połaniecka najlepiej zadzwoń tam gdzie będą Ci pobierać krew i się spytaj. Ja kupowałam (jest bez recepty) ale dziewczyny pisały że nie musiały.

Co do wyjazdu to lekarz ogólnie ma takie zdanie czy są u Ciebie jakieś przeciwwskazania? Mi gin powiedział że dalsze podróże i wczasy owszem ale max do 2 miesięcy przed porodem potem lepiej nie.

To mnie pocieszyłyście - bo ja już koniecznie muszę sie gdzieś ruszyć - raczej nie schudne pewnie od takich ciążowych ćwiczeń, ale przynajmniej się czlowiek porusza.

Jeszcze w kwestii tej glukozy chciałam pociagnąć temat: czy tą glukozę to sie samemu kupuje czy dają w przychodni? A jak się samemu kupuje to z czy bez recepty? Byłam dzisiaj u obcego gina i jakos tylko mnie ta wizyta zdenerwowała. Dowiedziałam się, że jak mi zależy na zdrowiu dziecka to się w żadne podróże nie powinnam wybierać - a ja chciałam jeszcze mamunię odwiedzić, posiedzieć w południowym słonku, buzie opalić. Wygląda na to, że już jestem wyrodną matką:/

połoniecka-u mnie na zajęciach instruktorka tylko pyta czy lekarz wie o uczestniczeniu w zajęciach i czy wyraził zgodę żadnych zaświadczeń nie trzeba,ale mój lekarz pytał czy ma wypisać zaświadczenie u mnie wystarczyło słowne "pozwolenie"

współczuje dziewczyny diety szczególnie ze względu na zbliżające się święta! Ja staram się oszczędzać od samego początku i przybrałam niby dopiero 4 kilo zobaczymy co będzie po świętach;)

Za mną okropna noc! Pełnia nie dała mi w ogóle spać,a jak rano przysnęłam to obudziłam się z takim bólem gardła,że nie mogę mówić:( młody też przeziębiony,wszystko przez tą pogodę;/ a zaraz mama przyjedzie myć okna bo później czasu nie będzie a w Wielkanoc Ksawciu ma urodziny więc goście będą.

Miłego dnia dziewczyny oby ta wiosna już do nas przyszła!

mentorka tak mi troszkę lepiej że nie jestem sama :) czas zacząć się ruszać i przestać podjadać słodkości a będzie dobrze :)
miłego dnia :)

połoniecka moja też mi nie dała zaświadczenia, mówi że jak wystawiła zwolnienie, to nie może. A wystarczyło tylko troszkę dobrej woli i wypisać zwolnienie zalecające np ćwiczenia na kręgosłup. No ale... jeszcze wczoraj zajrzałam na stronę siłowni, zagadałam z koleżanką i na ogół nie wymagają takiego zaświadczenia. Więc ja od przyszłego tygodnia zapisuje się na zajęcia, czas zacząć się ruszać!! :)

kararinah to ja w zeszłym tygodniu byłam 8 kg na plusie .. teraz pewnie jest z 9 ;/ hmmm może też powinnam przejść na dietę ... bo jak tak dalej pójdzie to się toczyć zacznę... ;/

Dziewczyny, czy na tych zajęciach fitnesowych musicie mieć jakieś zaświadczenia od gina, że wolno ćwiczyć?

Nie wiem dlaczego, ale mój nie chce mi takiego zaświadczenia dać - a obiektywnie to nic się ani ze mną ani z dzieciątkiem nie dzieje. Nie wiem co robić... Chciałabym się trochę poruszać, choćby na pilatesie bo jak sobie pomyślę, że będę taka zastana, nieruszająca się i utyta rodzić to mi słabo...

Dzięki:) Troche mnie pocieszyłyście! Ja w sumie nie wiem gdzie mam łożysko, bo lekarz nie mówił, a na żadnym opisie usg też nic nie jest napisane. Cóż, wypada czekać, może moja Dzidzia sprawi mi prezent na święta?! Kararinah- spróbuję Twojej metody, ciekawa!!!

Miłego dnia!!! Dzisiaj wreszcie czuć w powietrzu wiosnę :)

image

Aisak ja poczułam Kruszka dopiero po 20 tc. Mam łozysko z przodu i podobno wtedy ruchy czuje sie pozniej, bo łożysko chroni.

Mentorka wg mojej wagi 8 (bo ważę się rano) wg. wagi w gabinecie 9. Najwięcej przytyłam przez ostatnie 6 tygodni, bo 4 kg. i to chyba o to ten "krzyk", no ale rzeczywiście apetyt mi ostanio strasznie dopisuje i sobie za dużo pozwoliłam i teraz dietka! Zła jestem sama na siebie i jakaś od rana bez humoru :(
Aisak nie martw się, dużo zależy od tego gdzie dziecko jest ułożono, to jest moja pierwsza ciąża, a ruchy poczułam dopiero w 22 tyg. też się martwiłam, ale koleżanka jest ginekologiem i mnie uspokoiła. Jeśli chcesz poczuć ruchy, bo napewno są, tylko nie potrafisz wychwycić :) to po jedzonku połóż się na lewy bok i po ok 10 min powinny być wyczuwalne delikane ruchy :) ja tak zrobiłam :)

Aisak ja poczułam szybko bo 15/16 tydzień ale moja koleżanka dopiero w 20 więc nie ma reguły, spokojnie:)

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...