MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Gratulacje, czyli udało się urodzić prawie w terminie :)

Hej dziewczyny! Pamiętacie mnie jeszcze? ;)
Zuzia jest na świecie! :) Urodziłam 3.08 o 5:15 rano na Zaspie. Bolało, nie powiem, ale teraz patrząc na malutką już tego nie pamiętam :) Od wczoraj jesteśmy w domku i uczymy się wszystkiego. Bardzo boję się żeby nie zrobić małej krzywdy.
Nogi mi strasznie spuchły i wyglądają jak baleronki. Nie wiem co zrobić :(
Pozdrawiam wszystkie czekające i wszystkie mamusie :) Jeszcze niedawno stresowałam się, że nie poznam kiedy wszystko się zacznie a teraz mam wrażenie że to było sto lat temu ;)

Weronika wszystkiego naj naj z okazji rocznicy:)

no i powidzenia jutro :)

jesli jeszcze tu zajrzysz dzis wieczorem to opisz swoje bole prosze... bo ja sie zastanawiam czego sie spodziewac, hehe
momentami wydaje mi sie ze tez cos czuje ale nie wiem czy sobie nie wkrecam:)

Nyzosia:
Jeszcze będziesz ciążę proponowała koleżankom jako najlepszą dietę odchudzającą :)

A ja dziś kupiłam karuzelkę z pszczółkomisiami :) - jaka słodka ....

A ktos ma jakies wiadomosci od panny z mokra glowa? Bo chyba dawno nie pisala?

Nyzosia,
Ja jutro też wybieram się do pediatry z brzuszkowymi problemami..
Tak jak małado tej pory spała jak w zegarku, tak dziś w nocy budzenie co 1,5 godziny, stękanie, prężenie się i w końcu płacz :(
A później cały dzień z małą przy piersi, bo była totalnie rozbita i niewyspana.. i ciąg dalszy brzuszkowych problemów..
Kupki też wali strzelające, dzisiaj po kąpieli zrobiła na ręcznik baaaardzo rzadką kupkę.. Nie wiem czy to dobrze :( i martwię się strasznie!

Moja Mati to też mega pieszczoch ;) Śpi z nami w wyrku i nawet w ciągu dnia też nie chce spać w swoim łóżeczku.. Już nas sobie ustawia ;) Teraz śpi obok mnie w salonie.. ;)

Dzisiaj na brzuszkowe stękanie i prężenie się testowaliśmy suszarkę i faktycznie! Działa!! :)
Czego to ludzie nie wymyślą..

Gratuluję szybkiego spadku wagi! Ja mam jeszcze 2 kg do wagi sprzed ciąży, ale tak mało jem ( z racji tego, że boję się jeść cokolwiek, bo boję się, ze te rewolucje małej to przeze mnie), że czuję, że do wagi sprzed ciąży wrócę raz dwa ;)

Pozdrawiam i życzę, żeby Helka nie cierpiała i ładnie przespała noc :)

weronika-co-ma-bzika wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
no i trzymam kciuki, zeby Malenstwo Wam zrobilo dzis prezent i wybralo sie na druga strone brzuszka ;)

jak moj robi kupke to chyba wszyscy slysza:) a na pierwszym spacerku bylismy juz w zeszla niedziele w 4dobie jego zycia:) wtedy bylo ciezko ale to zemna bo powoli chodzilam:P maly ladnie lula na dworzu wiec sie ciesze:) na zakupach i w odwiedzinach tez z nim bylismy.

Co do ciuchow to nie zapinam sie w piersiach yyyyyyyyyyy i musze kupic chyba jeszcze pare stanikow do karmienia. staram sie w nich spac ale jak cos w nocy cisnie to sciagam

Ciekawe jak jutro dam rade sama z malym... a co jecie mamy karmiace??? bo nie wiem co moge zaczac wprowadzac pomalu... ale jem pomidory salate szczypiorek i chyba jest ok ale mam ochote juz na normalny obiad

image

nyzosia to pieknie Ci kg lecą w dół - super!!!

Hej dziewczyny....

Dziś mam z mężem rocznicę ślubu i trochę świętowaliśmy.... ;D

Jutro z rana mam zgłosić się do szpitala...

Ale wydaje mi się że w południe odszedł mi czop i dostaje bóli nieregularne ale może coś z tego wyjdzie...

Trzymajcie kciuki...

Cześć dziewczyny,

Ssabinka już myślałam ze się nigdy nie odezwiesz:) Dobrze ze znalazłaś czas:)

My mieliśmy dzisiaj dzień pełen wrażeń. Najpierw mała została z babcia a my wyrwaliśmy sie do sklepu a potem byliśmy na pierwszym spacerku:)
Helka super spala:)

W nocy staram sie ja odkładać do łóżeczka ale nie zawsze sie daje. dzisiaj spala pol nocy na moim brzuchu:) jest mega przytulak:) w dzień nie ma mowy żeby spala sama.

jutro idziemy jednak do lekarza bo mała ma problemy z brzuszkiem:((( Płacze tak około pół godziny po jedzeniu a do tego robi takie strzelające kupy:( Czy wasze dzieci tez tak maja??

Z dobrych wieści mam 2,5kg mniej niz przed ciążą i jak dzisiaj ubrałam moje stare jeansy to mi z tyłka spadały:)

Anettkaboss kupilismy Emmaljunge Mondial Duo Combi. Wklejam zdjecie:) Nie ukrywam ze w wozku sie po prostu zakochałam, zawsze chcialam miec taki troche stylizowany na starszy:) Dla mnie duza zaleta jest to ze ma duza gondole bo Mala bedzie jezdzila cala jesien i zime. Przed zakupem widzialam pare Mam z takim wozkiem wiec wypytałam o wszytsko i byly bardzo zadowolone wiec sie zdecydowalam:)

image

Uploaded with ImageShack.us

alycja - takich rzeczy naopowiadał mi zaprzyjaźniony pediatra...zresztą jest dużo opinii na ten temat innych doświadczonych osób jak i "zwykłych" opinii w necie, wystarczy poczytać...po co Mała ma później mieć jakieś problemy z brzuszkiem wole chuchać na zimne ;)

ssabinko gratuluje :) Twój Filipek będzie miał pewnie wielkie szczęście :)

ssabinko gratuluję!!!To bedzie miał Filipek farta w zyciu!
Maja tez spała ze mna na początku.Teraz spi w swojej kolysce, ale i tak się czasami nudzi i chce do nas.Nie wiem, czy da sie rozpiescic takie malenstwo, ale ja tak lubie tak sobie lezec razem z nią i sie na nia patrzeć, że ciężko by mi bylo z tego zupelnie zrezygnowac.

Nyzosiu Maja tez trzyma glowke juz i pani doktor sie nawet dziwila ze sie teraz takie silne dzieci rodza.Do zmartwien powodow mi zadnych nie dala, wiec nic sie nie martw!!!

Witam. :)

Pisalam juz dawno ale skasowalo mi sie i zniechecilam sie powtarzac:P nie mialam tak czasu pisac bo co chcwile ktos w odwiedziny albo my na spacerku itp bo tatus juz jutro idzie do pracy. Maly spi z nami w nocy:P nie chcialam tego ale tak jedynie spi po 3 a nawet 4 godzinki a jak go przenosze do kolyski to max 30min i sie budzi. Mam nadzieje ze takiego malucha nie da sie jeszcze rozpiescic i to minie.

Co do porodu to jak pisalam wtedy ze to chyba to to sie sprawdzilo:P po 17 czy 18 mialam juz regularne co 2 minuty bole krzyzowe nic nie czulam na brzuchu nie czulam przerwy miedzy tymi skurczami tak naprawde o 19 bylismy na IP a o 20 na porodowce:) Porod mielismy rodzinny bardzo mi moj pomogl masowal plecki robil oklady podawal wody a oddychal mocniej i glosniej niz ja:P Niestety musieli mnie naciac do tego popekalam a lekarka musiala na brzuch sie klasc a moj na plecy maly nie chcial wylezc moze ma za duza glowke jak dla mnie a na usg nie bylam w stanie juz wstac.

Maly jest w czepku urodzony:) dostalam opieprz bo nie mialam przec a parlam i maly w tym kokonie wyskoczyl polozna w ostatniej chwili go zlapala. Czyli wyskoczuyl nam Filip z Konopi:P

Potem czekalo mnie szycie ktore trwalo godzine a Filipek byl z tatusiem i babciami wtedy jeszcze mialam lyzeczkowanie.. a urodzil sie o 22.52 wiec chyba szybciutko jak na pierwszy porod. Nie moglam przez pare dni siedziec ale juz teraz smigam:) i tez brzuszek mam prawie plasciutki:)

Tez bolaly mnie brodawki i mialam guzki:( Pije herbatke szalwiawa bo mam za duzo pokarmu.

Filipek jest bardzo grzeczny bez kolek itp a ja zaczynam powoli wprowadzac cos innego do menu:)

image

Cześć. Gratulacje dla nowych mamuś :). Aniaa jaki wózek kupiłaś? Ja mam cały czas o wózek wojnę w domu, nie możemy się zdecydować...
Co do łóżeczka. Nie wiem jak w praktyce, ale wszyscy znajomi, którzy mają łóżeczko z szyfladą stwierdzają, że nie praktyczne, bo szuflada jest mała w dość płaska. Wszyscy mówią, że lepiej kupić łóżeczko bez szyflady w pod łóżeczko wstawić kosze lub pudełka (np z ikei). dużo więcej się zmieści.

Moja znajoma tez mienila z Bebiko ktore w szpitalu dawali małemu na NAN 1 .
Ja nie zmienialam cały czas Mały pije Bebiko;)

Nyzosia napewno bedzie,przeciez juz jest lepiej wiec z czasem jeszcze bardziej:)

Malaniunia ja tez wierze ze będzie coraz lepiej:)))

hej

przyszlamama, nie wiem kto Ci naopowiadal takich rzeczy ze nie wolno zmienic w razie czego mleka... ja nie mialam pokarmu przy pierwszej Corci wiec dostawala w szpitalu mleczko-bylo to bebiko (dodam jeszcze ze w szpitalu bylysmy dwa tygodnie), a po powrocie do domu zaczelam jej dawac Nan:) i nie bylo z tym zadnego problemu
takze naprawde nie nakrecaj sie:) absolutnie nie ma z tym problemu:) no chyba ze dziecko ma skaze bialkowa czy inne klopoty to musi byc specjalne mleko

a u mnie nadal cisza... cos mnie dzis strasznie goni co prawda i wydaje mi sie ze jakies skurczyki zaczynam poczuwac ale sama nie wiem:) przy pierwszej corci nie mialam takich "atrakcji" bo bylo planowe CC wiec coz..........czekam na wodowanie:))))))))

Sylwiir gratulacje:) No no jest Nas coraz wiecej:)

Nyzosia,jako mama z dłuzszym o dwa tygodnie stazem hehe moge Ci powiedziec ze udało mi sie pare razy ogolic nogi i pomalowac pazurki wiec bedzie coraz lepiej u Ciebie hehe moze nawet uda sie wyskoczyc na babskie zakupy po jakies fajne ciuszki:D,ja juz byłam:P

Dzisiaj byłam po kiecke i buty na wesele i nawet zmiescilam sie w normalana 'mala czarna' wiec jestem mega zadowolona,taka mała rzecz a cieszy:D

Inne tematy z forum

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

wierszyk na dzień babci i dziadka (24 odpowiedzi)

potrzebuję ładnego wierszyka na DZIEŃ BABCI, DZIADKA może Wasze dzieci uczą się czegoś fajnego...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...