MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Jezeli to tylko hormony to mi sie chyba nigdy nie upokoją.Też poryczalam się na wczorajszych "Faktach", a przy tej piosence co karoll wstawiła to normalnie histeriaaaa...

Aśku - głowa do góry, na pewno te wszystkie początkowe komplikacje się niedługo skończą. Musicie, mamy, przetrwać ten najgorszy okres, potem nawet o nim nie będziecie pamiętać ;) Czego życzę Wam i niedługo sobie.

Karolla - Ty masz chyba specjalizację: "wyciskacz łez" - poryczałam się, jak słuchałam tej piosenki ;) Zastanawiam się, kiedy te hormony się we mnie uspokoją. Wczoraj przeryczałam resztę "Faktów" - o materiału o oknach życia, w których ostatnio jakaś mama zostawiła bliźniaki...

Asku tak ja napisala yecath z ta waga przy karmieniu piersia to się nie zalamuj, bo na poczatku moja tez slabo przybierala a tydzień po wyjsciu ze szpitala mialla juz ponad 300 gram na plusie!!!

Karoll super opis, a myslalam ze tylko moje dziecko takie zlosliwe, ze przy zdejmowaniou pampersa sika i robi kupke jednoczesnie;-)dobrze, ze to dziewczynka, bo inaczej bym pewnie sucha od przewijaka nie odeszla, a tak to tylko ją musze myc i przebierać;-)

dla wszystkich mamusiek :) na mily poczatek dnia :)

http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA

nyzosia 15 kropel do kazdego mleczka przez 2 dni potem zmniejszasz dawki do 10 kropel i co druga butle..potem jeszcze mniej i na koncu raz na wieczor do mleka

A co do nic niejedzenia to wiem coś o tym:) Ale masz racje i tak to naszym dzieciakom nie pomaga ze my czegoś nie jemy:( Wiec chyba trzeba zacząć jeść.

Ja mam już chroniczny ból głowy i obstawiam albo głód albo zmęczenie:(((

Ajcia a jeszcze jedno pytanie - dajesz malutkiej infacol przed każdym posiłkiem tak jak jest na ulotce?
Pytam bo na ulotce jest tez napisane ze jest dla dzieci od 1 miesiąca życia.

Karollla a jak Ty podawałaś/podajesz sab simplex??

Nyzosia, tak Infacol.. Wydaje mi się, ze dzisiaj zaczął działać jak trzeba.. A o jabłkach nic nie wiem.. Ciągle myślę, że wszystko Mati szkodzi.. a skoro nic nie jem, a z brzuszkiem są problemy tak czy siak, ja chodzę jakbym miała umrzeć z osłabienia za godzinę, to zaczynam jeść i obserwuję.. C obędzie, to będzie, ale ja długo tak nie pociągnę.. ;) Dzisiaj zjadłam jagodziankę i pomidorówkę i maliny.. Zobaczymy co Mała na to..
Damy radę!!

Panna z mokra glowa- ja slyszałam od kolezanki ostatnio dobra opinie o porodzie w Redłowie, wiec mysle ze nie ma sie czym martwic, pewnie tylko na IP jest tak "sympatycznie" :)

Aniaa - tak, na IP w Redłowie taka rzeźnia odchdzi ;) Ale faktycznie trzeba przyznać, że trafiłam akurat na nawał pacjentek... Nadal mam zamiar tam rodzić ;)

Nyzosia - dzięki za info o Ani, mam nadzieję, że szybko jej jednak pójdzie. Może nie będzie się męczyć te dwa tygodnie, jak Ty...

Nilkaa - ja też się cieszę, że jeszcze trochę czasu spędzę w domku zamiast na patologii..

karolla - ja też, podobnie jak dziewczyny, się wzruszylam :)

Uff, chyba nadrobiłam wszystkie poruszone kwestie ;)

Ojj- a Ania tak chciała wcześniej urodzić ...
Niestety tego nie da się zaplanować :(.

No,ale może za drugim razem się uda :)

Ajcia wy tez macie Infacol no nie? Mówisz ze trochę lepiej z brzuszkiem?

Ja jabłka tez odstawiłam - ponoć nie można jeść przy kolkach:((

Nyzosia, ja też jeszcze nie ogarniam :) Nie kumam o co Małej chodzi jak płacze i do 12 chodze w piżamie, bo marudzi i najchętniej cały dzień spędziłaby na a) rękach b) na brzuszku c) na piersi d) byle gdzie byle przy mnie.. ;) Ale damy radę! ;)
Mała w nocy pięknie spała, ale dzisiaj była trochę rozbita.. Jednak najważniejsze, że z brzuszkiem jakby lepiej. Bączkuje i kupkuje koncertowo i jakby mniejszy ból przy tym. Napina się tylko i daje czadu ;)
Oby się wszystko unormowało..
Dzisiaj jadłam w miarę "normalnie" i od razu lepiej się czuję, a Malutka jakby szybciej się najadała. Teraz jeszcze na kolację ryżowe wafle i danio bananowe. No i czeka na mnie jabłuszko..
Zobaczymy co na to Matisia ;)

Pozdrawiam i trzymam kcuki!

U nas z kolką jakby trochę lepiej. ale może to tez dlatego ze spokojniej do tego podeszliśmy.

Zobaczymy.

Panna z mokrą głową i Nilkaa - pisze do Was bo wiecie o kogo chodzi - rozmawiałam z Anią przedszkolanką i okazuje sie ze podzieliła mój los i leży na patologii od piątku. Miała wczoraj podana oksy ale nie zadziałała. Jutro kolejna próba.

Nyzosiu napewno bedzie dobrze, głowa do gory!:) Heh teraz my nierozpakowane pocieszamy swieze mamusie, a niedługo to Wy nas bedziecie ratowac swoim doswiadczeniem;)

karolla jestem pod wrazeniem Twojego opisu :) Ech tez mi sie lezka zakrecila

Nyzosiu, Helenka ma dopiero 13 dni, jeszcze 2 tygodnie nie minely, czyli wychodzi na to, ze juz za kilka dni u Ciebie tez bedzie wszystko poukladane :)

dzieki dziewczyny :) tak mnie jakos naszlo hihih :)

nyzosia bedzie okej :) krople sab simplex u nas po 2-3 dniach.

Karollla super to opisałaś:)

Ja tylko nie doszłam do tego etapu kiedy zaczyna się wszystko porządkować ale mam nadzieje że z tygodnia na tydzień będzie lepiej:)

Dziewczyny które dawały jakieś kropelki na kolki - po jakim czasie była poprawa?

karollla pięknie to opisałaś. Nic tylko przeżyć pierwsze roztargnienie i unormować sobie plan dnia i z górki.

Dokladnie, ja tez sie wzruszylam karolla:) Nie moge sie doczekac:) (mimo wszystko:P)

Inne tematy z forum

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...