MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

Pozwolę sobie następny wątek założyć, bo tamten to już się ciężko ładował, prawie 500 postów miał ;)

Link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-30-t174373,1,16.html

***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
8.07 zielonakoniczynka
14.07 Milenium - córcia :)
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ajcia - córeczka Matylda, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika córeczka ;) szpital Kartuzy

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Basia - córeczka Zuza, Zaspa
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :) szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka, Szpital Zaspa
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
10.09 Aniaa - córeczka, Szpital na Zaspie
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127 - synek Kamil Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
27.09 Anettkaboss - córcia Amelka, szpital na Zaspie
29.09 piggy- synek

MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin:17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15,07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
28.07 (termin 3.08) aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07)- nyzosia - córreczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna

Co do noszenia w chuście zimą- jak najbardziej!!! Właściwie to zimą jest fajniej w chuście niż latem :) Maluszek grzeje się od rodzica, a rodzic od maluszka :) My Tosię zimą do chusty ubieraliśmy w body, pajacyka, ciepły welurowy dresik z kapturem, czapeczkę, rękawiczki, najczęściej brał ją do chusty mąż, zapinał polar na niej już i w trasę :) Była cieplutka, ale nie zgrzana, w sam raz :) A miała 2 tygodnie... :)

Z Wojtusia pępkiem jest problem. Najpierw musimy jechać do chirurga- usunąć ziarninę (azotem). Następnie musimy kupić plasterki na pępuszek i ściągać skórę obok pępka plasterkiem, tak żeby pępek się wciągał. To ma potrwać ok. 2 tygodnie.
Mój mężczyzna waży już prawie 5 kg :D Od wyjścia ze szpitala (czyli w miesiąc) przybrał już 1600 g :D Szaleństwo!

Ale jestem zła trochę, bo poradnię dzieci zdrowych przeniesiono na I piętro przychodni, trzeba pokonać mnóóóóóstwo schodów :/ Nie wiem, jak tam się można z wózkiem dostać. Ja na szczęście poszlam z chustą...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 31

yecath podrzucilam Twoj watek z Toska i oczywiscie zaglosowalam:)

kurczaki, u nas ciagle cisza w eterze:) nic sie nie dzieje....
zastanawiam sie kiedy jechac do szpitala... moze faktycznie w piatek podjade to bedzie tydzien po terminie i zobaczymy co powiedza:)

Yecath glos oddany, przypominaj codzienie, bo wiesz ze w ciazy to skleroza czasem dopada ;)

laski, nudna jestem ;P ale przypominamy się z konkursem: http://pl.lennylamb.com/#chusta/konkurs/1983
Zagłosujcie na Tosiulindę, jeśli nie macie nic przeciwko :) :)

Moja wciąż regularnie kopie - miejsca chyba ma jeszcze dość :). No,ale najważniejsze, że to raczej nie boli :).

Nyzosia- ja też zamierzam raczej tu korzystać z lekarza - do polmedu to już kawałek drogi jest, niestety :(.
Najważniejsze, że ubezpieczenie w pracy jest opłacane i nie muszę płacić pełnej kwoty :).

A ja dziś już chyba kupię fotelik z bazą -powoli trzeba już wszystko kompletować ...Mało czasu zostaje.

No ucięło twojemu maluszkowi pół twarzyczki.
Moja mała strasznie się wierci. Zaczyna się obracać, leży w poprzek i strasznie kopie.
Dziś na 13:20 wizyta u gin. Ja mam straszne problemy z oddychaniem. nie mogę nabrać powietrza, robi mi się słabo, i czasem czuje jakby toś całą energię ze mnie wyssał. Do tego mam za sobą nieprzespaną noc. Ciekawe co na to powie mój lekarz. no ale nic pojdziemy, zobaczymy i damy znać jak wrócimy.

ja kawałek buzi - tak od noska i brzuszek :)

czy wy widzicie cos na tym moim zdjęciu?Mi je obcięło i widze tylko brzuszek i nozki mojego dziecka ;-)

Gosiaro, sliczne Maleństwo! Jak ja bym juz chciala swoje zobaczyc:)
Sylwia moja Mala ostatnio nie jest zbyt aktywna, chyba jej sie miejsce konczy, kopniaki raczej zmienily sie w rozpychanie, ale dla mnie tylko czasem bolesne, ogolnie wytrzymuje:)

dziewczyny czy wasze maluchy też tak mocno kopią i rozpychają się w waszych brzuszkach. Mi już się czasami na płacz zbiera :(

No to wklejam wam moją dzidzie

image

Hej dziewczyny :)
Zaglądam tutaj do Was codziennie, ale fakt - trochę mam mało czasu żeby pisać, więc tylko czytam.
Mały rośnie jak na drożdżach, też już wyrasta z ubranek, ale nie ma się co dziwić skoro ostatnio w ciągu dnia potrafi jeść co 30min :/
Kolki, gazy już przerabialiśmy - okazało się, że powodem gazów było to, że brałam dwie tabletki żelaza dziennie co widocznie na niego też miało wpływ. Jak jedną odstawiłam, zaczął się w miarę normalnie załatwiać. No i dwa razy dziennie piję herbatę koperkową.
A kolki miał raz przez śliwki suszone, a raz ... już nie pamiętam. Ale to jest koszmar jak tak dziecko płacze :/ z tego powodu wprowadziłam dietę eliminacyjną i póki co jest spokój :)

Niestety mały daje nam ostatnio popalić w nocy. Budzi się np o pierwszej i do czwartej trzeba go zabawiać :/ jak prześpi całą noc budząc się "tylko" co dwie godziny na jedzenie to jest mega sukces. A tak, to dzisiaj np mam na koncie tylko 3h snu, poskładane oczywiście z drzemek. No ale może mu się to w końcu unormuje.

No nic, mały ssak się obudził i już cmoka znacząco :)
pozdrowienia dla wszystkich :)

Dziewczyny jak macie ochotę to powrzucajcie zdjęcia waszych dzieciaczków. Strasznie jestem ciekawa jacy przystojniacy i jakie damy się porodziły.

aaa...i najwazniejsze...juz za 2 dni odbieramy wozek wiec zaczne jezdzic na spacerki jupiiiii :D

hej dziewuszki :)

moj aniolek spi wiec mam chwilke dla siebie... :) wlasnie skonczylam sprzatac lazienke a zaraz robimy obiadek :)

z tymi szczepieniami to slyszalam, ze lepiej isc standardowa sciezka, to znaczy nie brac tych programow 5+ lub 6+ tylko normalna ilosc...nie wiem jeszcze , musze poczytac...

Konrad przybral od wyjscia ze szpitala 600gram, wiec ma juz 3,6kg ale jest niemilosiernie dlugi !! spiochy mi sie za krotkie zrobily dla niego :)

A dziewczyny jak to jest z wyborem przychodni i pediatry? Kiedy to sie robi i jak, dzwoni sie do tej przychodni ze sie dziecko urodzilo i ze sie chce tam zarejestrowac?

My mamy abonament w LuxMedzie ale musimy poczekać na pesel młodej. Poza tym chce z niego korzystać sporadycznie w nagłych przypadkach bo ta pani dr z przychodni jest na prawdę bardzo fajna - pracowała jako neontolog w szpitalu wiec zna sie na rzeczy:

Własnie wróciliśmy od lekarza. Bardzo fajna pania dr mamy. 45 min u niej siedzieliśmy!!!

No wiec mała ma kolki - prawdopodobnie nietolerancja laktozy. Mamy dać jej infacol - to jest to samo co sab simplex tylko ma mniejsza ilość czegoś tam. a potem możemy dawać ss - w niedziele będziemy go mieli.
Ja mam odstawić wszystko co od krowy - problemy po nim idą w parze z kolkami - i pic wapno. ponoć maluchom tez pomaga jak mama pije wapno.
no i mamy uzbroić sie w cierpliwość:)

Młoda przytyła 300g od wyjścia ze szpitala:) tak wiec elegancko:)

Pani dr powiedziała nam tez z czego może wynikać problem z jedzeniem z cycka - młoda źle otwiera dolna wargę. Musimy z nia trochę poćwiczyć.

Co do podnoszenia główki to tak ma być:)))

I mogę czytać wszytko w internecie ale potem mam do niej przyjść to skorygować:))))

Tak wiec Nilkaa wal do pani dr Stec jak w dym:))))

Gratuluje nowej mamusi!
Dzisiaj jestem super wyspana, bo Maja oibudzila sie tylko 2 razy w nocy na karmienie.Chyba mi dziecko podmienili ;-).Teraz sobie spokojnie leży i rozglada się.
Po wczorajszej wizycie u ortopedy jestem mega szczesliwa.bioderka zdrowe, więc malutka nie odziedziczyla dysplazji po mamusi!Uffff.

Mam jeszcze pytanko do mamus odnośnie szczepien.Szczepicie na rotawirusy i pneumokoki?wybieracie te płatne sczepienia redukujące ilosc ukłuć?Ja mam narazie mały metlik w głowie...

My mamy abonament w Polmedzie - naprawdę ułatwia to życie. Małą też od razu zapiszemy jak się urodzi :).

Gratulacje dla kolejnej mamusi;)!

U Nas nie ma problemu zeby sie dostac,dzwoni sie rano i sie idzie na konkretna godzine,ale to nie w centrum wiec moze dlatego.

Moj mały jeszcze nosi najmniejszy rozmiar tylko rekawki robia sie przykrotkie a nogawki sa dobre;)
Przytył od wyjscia ze szpitala juz 1,5kg hehe rosnie w oczach.

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...