MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=280820&c=1&k=130
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-VII-t285551,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=290193&c=1&k=130

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
5.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
6.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
7.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
8. Asica - 12.01.2012 - Synek
9.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
10.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
11.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
12.PaFFlinka - 22.01.2012
13.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
14.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
15.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
16. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
17.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
18.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
19.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
20.evilek - styczeń 2012 ?
21.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
22.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
23.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
24.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
25.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
26.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
27.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
28.elcia88 - 15.02.2012
29.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
30.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
31.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
32.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
33.lutka - połowa lutego
34.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.IX

misia83 to super, gratuluję:)))) cieszę się,że wszystko dobrze z Filipkiem:)
podaj proszę wagę i długość maluszka:)

dziewczyny ja też napuchnięta jestem, stopy jak balony aż sine są, ledwo co chodzę bo jak zginam stopę taki ból że szok, palców też nie mogę zginąć.. mam nadzieję,że to normalne jest... mała dziś jakoś mało się rusza i oczywiście zaczynam się martwić... do tego mam taki ból w podbrzuszu jak się ruszam ale to taki ból związany z przemianą materii nie wiem czy od tego jedzenia świątecznego czy od czego... dziś u nas są przeceny więc jedziemy na zakupy mam nadzieję,że coś kupimy dla małej tylko ja taka spuchnięta mam nadzieję,że jakoś dam radę:)

Gratuluje Misia! Ale super, powoli nas przybywa :) tzn dzieciaczków ;)

Gratuluje filipka,to ci niespodzianka.Ja tez jakos czuje sie jak balon,nogi napuchly jak nigdy,az tez palce.Chyba dlatego,ze tu gdzie jestem jest za goraco!!!U mnie w domku zawsze kilka stopni mniej jest.Swieta minely na obzarstwie,dobrze,ze juz praktycznie po...

Hej dziewczyny, piszę dopiero teraz bo wcześniej nie miałam kiedy za bardzo. 4 grudnia przyszedł na świat nasz synek Filipek (w 36 tyg ciąży) przez cc (ze względu na moje ciśnienie). Było dużo stresu , mały musiał ponad 2 tyg zostać w szpitalu,ale już od piątku jest z nami w domku. Pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt:)

Marti30 ja też mam takie balony,że szok, wczoraj tak mi napuchły jak nigdy, akurat na wigilię:( i do tej pory takie są... i tak mi ciężko jakoś że szok... nie wiem czy powinny takie być, chyba no normalne w ciąży.. Jakoś trzeba to wytrzymać:)

Dziewczyny Wesołych Świąt:)
Ja opuchnięta strasznie-zastanawiam się , czy faktycznie nogi powinny być aż tak opuchnięte-bolą mnie i "pikają" ciągle... nieprzyjemne uczucie. Też takie balony stopy macie?

I ja melduję się na szybkie świąteczne życzenia, zdrowych i wesołych świąt oraz szybkich i bezbolesnych porodów:)

kobietki zdowych i wesolych :)

Ja sie juz troche uwinelam z robota, salatki i piernik gotowy, choinka stoi, posprzatane, paznokcie tez pomalowane :) i teraz chwilka na kawke i internet. Potem jeszcze pakowanie prezentow, to na deser zostawilam :)
Dziewczyny, ja tez Wam zycze Wesolych, cieplych i rodzinnych Swiat, i tym ktore nie maja checi na swieta, zeby jednak nastroj sie poprawil :) szczesliwego rozwiazania, i zdrowych bobaskow bo to najwazniejsze:)

Życzę Wam i Waszym najbliższym wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia, mnóstwa spokoju i radości w ten świąteczny czas oraz spełnienia marzeń w Nowym Roku oraz terminowego, szybkiego, a przede wszystkim bezbolesnego porodu. :)
p.s. Dodatkowo, aby w te Święta nikt nie podniósł Wam ciśnienia jak to zrobiła wczoraj moja bratowa. Była zdziwiona, że po porodzie naturalnym nikt się dzieckiem w szpitalu nie zajmuje, tylko od razu przynoszą dziecko mamie. Ona jest w trzecim miesiącu ciąży i nie ma w ogóle pojęcia o porodzie, ani o tym jak to jest pod koniec ciąży. Mój brat robi już za nią wszystko, a co to będzie pod koniec ciąży? Powiedziała, że mój brat - jej mąż weźmie po porodzie miesiąc wolnego i będzie się dzieckiem zajmował.....

Ja również dołączam się do życzeń, WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!

Hej Dziewuszki:)

Wpadam tylko na chwilę żeby Wam życzyć wszystkiego dobrego na Święta, i zaraz lecę pichcić - uwielbiam te przedświąteczne przygotowania, dla mnie to są właśnie prawdziwe Święta. Potem jak się siedzi przy stole też jest miło, ale to już nie to samo;)

A więc życzę Wam po pierwsze miłej, rodzinnej i spokojnej atmosfery w te Święta, niezależnie od tego, z kim je spędzicie;) Oprócz tego zdrówka dla Was, waszych drugich połówek i dla tych wyczekiwanych maluszków:) I żeby spełniały się nasze małe marzenia:)

Witam dziewczęta.

Mnie dziś zostało tylko obżarstwo i lenistwo :)
Wczoraj od znajomych dostaliśmy pierwsze prezenty: Ja pieluchy.... a mój M grę komputerową.... hmmmm.... :/
Ale jak otworzyłam te tyci tyci pieluchy, to się rozkleiłam :)

Madziakin dziękuję za życzenia.
I ja również życzę Wam wszystkim i Waszym bąbelkom w brzuszkach i tym już rozpakowanym, przede wszystkim zdrowia, miłości najbliższych oraz aby ten czekający nas okres był jak najszczęśliwszy. Żeby ominęły nas zbędne troski. Żebyśmy mogły kochać i być kochane :)

Brygida ja też się muszę dziś zmieścić w rajstopy M, a żałuję,że nie kupiłam sobie większych, bo coś czuję,że będzie ciężko... opuchlizna troszkę tylko zeszła, ale zostało mi jeszcze kilka potraw do zrobienia więc przypuszczam że na kolację będę wyglądać tak jak wczoraj:/

Kochane, życzę Wam Spokojnych, Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia, by upłynęły w ciepłej rodzinnej atmosferze, dużo prezentów pod choinką i pyszności na stole:) Życzę Wam również szczęśliwego Nowego 2012 roku, przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania, dużo dużo zdrówka dla Waszych dzieciaczków!!! :)

Ja mialam bolesne skurcze ( i na tyle intensywne,ze liczylam ze stoperem, czy nie robia sie regularne) dokladnie 2 tyg i 3 dni temu - wiec w moim wypadku teoria 2 tyg sie nie sprawdza, bo juz powinnam byc rozpakowana:)

Madziakin - moje nogi wczoraj wygladaly podobnie, na szczescie wiekszosc zrobilam, wiec mam nadzieje,ze chociaz dzisiaj bedzie lepiej...
Musze je wcisnąć w rajstopy, kore wzielam M i juz zaluje, ze nie XL..

Maz wstal rano i pojechal po pieczywko, oczywiscie mnie tez nie omieszkal obudzic, ale dzielnie nie wylaze spod koldry:)

ja też takich skurczy jeszcze nie miałam. Raz mi się zdarzyły straszne bóle brzucha o krzyża chyba 3 godziny trwały z 10 później co 20 minut ale nie wiem czy to były skurcze czy co to było.

ja cały czas w kuchni, nogi mam jak balony, jeny jak to wygląda...:/

Nie miałam jeszcze skurczy przepowiadających. Czasem mam małe skurcze, ale występują co kilka dni i trwają raptem chwilę.
Z tego co pamiętam ze szkoły rodzenia takie skurcze przepowiadające mogą pojawiać się na dwa tygodnie przed porodem.

wow, ja nie miałam takich skurczy, jedynie bezbolesne. Odpoczywaj i leż teraz dużo.

Ja właśnie miałam takie skurcz, aż nie spodziewałam się, że tak bolą:/ trwał godzinę i tylko kilka razy na parę sek odpuszczał. Prysznic nawet nie pomagał:( Boje się, że jeszcze w tym roku urodzę. Czy też miałyście już skurcze przepowiadające??

Za mną też piwko ostatnio chodziło i w końcu mąż kupił mi bezalkoholowe. Wypiłam z sokiem malinowym prawie że duszkiem- nigdy wcześniej mi tak piwko nie smakowało.
Ja z kolei mam przeczucie ze wcześniej urodze, ale mam nadzieje ze nie wcześniej niż 20 stycznia, własnie dlatego by dzieciątko tym nieszczęsnym koziorozcem nie było- tak jak mój mąż i ojciec.

Przez ostatni tydzień jakaś taka okraglejsza się zrobiłam, brzuch mi jeszcze urósł i tak jakby na boki się rozrasta, cała taka opuchnieta jakbym była i coraz większa i wieksza. Od wczoraj właśnie doła jakiegoś mam, a to z powodu tego że mąż swego brata z rodziną na święta zaprosił( wolałabym w tym roku do nich pojechać i siedziec za stołem, a nie nadskakiwać), a to ze tak duzo waże, a na dodatek ciasto mi dzis nie wyszło, jest poprostu nie dobre. Popłakalam sie i wczoraj i dziś. mam nadzieje ze jutro bedzie bardziej radosny nastrój.

Inne tematy z forum

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...

Galeria twarzy - pytanie. (18 odpowiedzi)

Czy ktoś coś wie o firmie galeria twarzy - centrum Filmowe ATV. Bo mój synek dostał się ale wiem...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy