MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna
28.lutka - połowa lutego
29.moniii1985 - 28.02.2012 - Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.V

Luciolla fajny ten wózeczek, a jaki tani:) no i jaka różnica w cenie, aż nie do wiary:) a przyszedł Ci już czy jeszcze czekasz???
ja będę kupowała taki jaki jak Marti-30 grander alu:) kolor srebrno fioletowy, a Ty Marti jaki wybierasz???

ja mam jak na razie mały brzuszek... aż czasami się martwię,czy wszystko ok ze mną... w Pl mi powiedzieli,że dzidzia jest mniejsza o tydzień, teraz jak byłam na wizycie z położną mierzyła ona miednicę i powiedziała ,ze jest mniejsza niż powinna, jak za 3 tygodnie będzie mniejsza to wyślą mnie na dodatkowe USG...no i takim sposobem to se wkręcam czy aby wszystko ok i czy moja dzidzia rośnie... ale czuję ją jak się rusza, kopniaki są coraz mocniejsze, więc mam nadzieję,wszystko jest ok. Ale tak jak oolenka1 czuję ciągły strach o moje maleństwo... nie wiem czy to minie???

tak w ogóle to strasznie mnie dziś zgada męczy:/ nigdy w życiu nie wiedziałam co to jest, dopiero teraz miałam okazję się przekonać... masakra:/

Marti30, rozumiem twa obawę przed zakupem rzeczy dla dziecka, zanim się ono pojawi. Ja właśnie tak mam, jestem 6 miesiącu a w zasadzie nic dla dziecka nie mam. Cała ciąże dmucham i chucham by wszystko bylo dobrze, ale z w kazdym miesiącem pojawiają sie inne zagrożenia. Przez pierwsze 3 miesiące- strach przed poronieniem, 4 miesiąc- troche oddechu, 5 i 6- strach przed przedwczesnym porodem. W 7 mam nadzieje ze troche odsapne.

Luciolla faktycznie ładny i tani ten wózek.

Marti30 ja też chce kupić ten wózek:) Mam nadzieje, że sprawdzi się. Oglądałam go w sklepie w Tczewie kosztuje chyba 1150.
Ja też planuję wszystko wywozić do mamy łącznie z mebelkami i chce żeby mąż umeblował i przygotował wszystko dla maluszka tak żebym miała"niespodziankę" jak wrócę ze szpitala

Mi udało się kupić fotelik maxi cosi za 100zł praktycznie nie używany więc jestem mega zadowolona.

A ja nie mam wcale wielkiego brzuszka. Mieszczę się jeszcze w swoje bluzki i swetry. Kupiłam sobie na allegro ładną bluzeczkę ciążową ale jeszcze jest za duża:/

Luciolla -ale tani ten wózek!! Super cena.
Ja kupuje podobny choc trochę droższy.
http://allegro.pl/tutek-grander-alu-lekki-wielofunkcyjny-sprawdz-i1861226419.html

Dla Kubusia mam juz wszystko:)
Kołyske odkupiłam z forum i wyprana stoi w suszarni (mysle , że będzie do 4 mca) a wózek kupię po porodzie . Jakos się boję trzymać kołyske i wózek w domu przed porodem. Nie wiem czemu ....
Brzuch mam jak w 9 mcu:) Masakra jakaś.

Chciałam się jeszcze pochwalić zakupem :)

http://allegro.pl/deltim-outlet-delti-cat-2009-gondola-spacerowka-i1857526402.html

Dla porównania w Mama i Ja kosztuje 1350 a w Akpolu 1290 zeta. Polecam tym którzy jeszcze nie wybrali bryki.

Ja tez chce żeby tatuś był przy mnie, głównie z czysto egoistycznych pobudek :)

A ja oprócz tego myślałam jeszcze o znieczuleniu. Zastanawiałam czy chce i czy dałabym rade bez... A jakie wy macie zdanie o tym?

Czesc brzuchate :)
Ja rowniez rodzę z mężem. Ani ja, ani on nie wyobrażamy sobie żeby było inaczej. On strasznie chce przy tym byc.
A porody rodzinne:
"Pobieranie opłat za tzw. porody rodzinne i za intymne warunki podczas porodu (sala pojedyncza) przez placówki, które zawarły z NFZ kontrakt na udzielanie świadczeń medycznych związanych z porodem, jest sprzeczne z konstytucyjnymi zasadami szczególnej opieki nad kobietą w ciąży (art.68 ust.3 oraz art.71 ust.2), a także z zasadą równego dostępu do świadczeń opieki zdrowotnej (art.68 ust.2)"
Tak więc, jesli ktos bedzie Was chcial skasowac za porod rodzinny- mozecie powiedziec, zeby się bujał :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja również będę rodzić z mężem:) kiedyś miałam inne zdanie na ten temat, ale teraz nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Mam nadzieję,że zdąży dojechać z pracy na czas;)

Ja pierwszy porod mialam rodzinny i platny a teraz moja kolezanka rodzila w sierpniu i nie placi sie juz za porod tylko polozna powiedzial ze mozna dac ale nie trzeba dla poloznych co laska ale nie trzeba.Teraz też bym chciala rodzic z mężem ale zobaczymy co wyjdzie:o

A ze tak spytam tutejsze mamusie zamierzacie rodzic z mezem co o tym sadzicie ?
image

madziakin o jak fajnie wiedziec dziekuje za odpowiedz ;) image

Monika1987 koleżanka niedawno rodziła na Zaspie i nic nie płaciła, druga koleżanka w Wojewódzkim jakiś czas temu też rodziła i nic nie płaciła za rodzinny.

Witam wszystkie mamusie mam pytanie odnosnie porodu rodzinnego jak to jest w gdansku czy sa platne pytam sie bo chcialabym zeby maz byl ze mna przy porodzie moze ktoras wie ;)
image

Luciolla nie powinno być to nic niepokojącego, gdyż gdzieś wyczytałam,że między 16 a 22 tygodniem ciąży rozpoczyna się laktogeneza, tzn., że gruczoł piersiowy pod wpływem hormonów ciążowych osiąga pewne możliwości wydzielnicze. Mleko przedporodowe gromadzi sie w pęcherzykach i u niektórych kobiet pojawia sie na brodawkach... no ale w poniedziałek masz wizytę,więc będziesz wiedziała,czy wszystko ok:)

Trzymam kciuki dziewczyny żeby wam się dzieciaczki ładnie "zaprezentowały" :)

Ja również do gina w poniedziałek ale głównie po skierowanie na badania i lekarz wspominał że chce się dokładnie przyjrzeć jak serduszko pracuje i czy dobrze już rozwinięte. Więc będę miała okazję posłuchać :D

Któraś z was wspominała, że wypływa jej już płyn (bo nie wiem jak to inaczej określić) z piersi. Nadal tak macie? Bo ja dziś też zauważyłam plamę na staniku. Zapytam się w poniedziałek co to może być bo chyba trochę za wcześnie według mnie...

Monika20 ja z mezem pragnelibysmy chlopca poniewaz mamy juz 2 kochane corcie ale tego nie mozna wyczuc kiedy mozliwosc jest zaplodnienia chlopca czy dziewczynki wiec najwazniejsze dla nas jest zdrowie naszego szczescia a co bedzie to bedzie rowniez mocno kochane jak nasze corcie. Zycze tobie zdrowej i uroczej corci ;D
image

Monika1987 ja chodze do gina w akademi medycznej ale jeżdże na usg dokładniejsze do sopotu do dr f*utowskiego:) ja mam na 10 i żeby sie dzidzia pokoazała bardzo bym chciała wiedzieć bo mój mąż cały czas mówi że to chłopiec a ja że dzieczynka.Moja siostra też jest w ciąży tylko 2tyg póżniej bedzie rodzić i bedzie miała córe ja też bym chciała ale zobaczymy.

W końcu kupiłam parę ciuszków dla synka:) Byłam przypadkowo w C&A i były promocję a ciuszki takie śliczne że nie mogliśmy się oprzeć. Do tego przy kasie okazało się, że mają promocję i 25% obniżają każdy rachunek więc nakupowałam trochę więcej:)

Oglądałam kołyski w Mama i Ja i ta co w internecie kosztuje z przesyłką 200zł tam kosztuje 350 więc mają drogo:/

Mały wierci się coraz bardziej. Lubie jak kopie ale czasami robi coś dziwnego tak jak by się przekręcał gdzieś głęboko i to trochę boli i takie dziwne uczucie:/

Monika1987, Monika20 trzymam kciuki, żebyście poznały płeć dzieciaczków na kolejne wizycie

Monika20 ja tez za tydzien ide na usg i mam ogromna nadzieje ze dowiem sie kto mieszka w moim brzuszku dokladnie to w piatek na 12.00 jestem zapisana ul kolobrzeska a ty gdzie chodzisz? ;P
image

Monika20 pewnie nie możesz się doczekać:) oby tylko dzidzia chciała pokazać;)

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1244 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....