MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-III-t258386,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=266079&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-V-t273103,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek KACPER
3.misia83 - 06.01.2012 - Synek
4.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
5.Hatari - 09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
6.Brygida - 09.01.2012 - szpital Zaspa, Córeczka ZUZIA
7. Asica - 12.01.2012 - Synek
8.madziakin - 17.01.2012 - Royal Free Hampstead, Córeczka JULIA
9.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
10.PaFFlinka - 22.01.2012
11.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
12.Marti30 - 20.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek JAKUB
13.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
14. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
15.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
16.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
17.olcia_ - 31.01/02.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek
18.evilek - styczeń 2012 ?
19.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
20.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
21.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
22.niewiem1303 - 07.02.2012 - szpital Swissmed, Synek NIKODEM
23.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka MAJA
24.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
25.elcia88 - 15.02.2012
26.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
27.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
28.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka LIWIA/LUIZA
29.lutka - połowa lutego
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.VI

Hej.
Brygida...mój jadłospis wygląda bardzo podobnie do Twojego, raczej sobie niczego nie odmawiam. Mam na plusie już 10 kg i nadzieje, że zrzucę po porodzie. Ale mimo tych 10 kilo to ludzie raczej mówią, że tylko brzuch mi widać. Pewnie jeszcze trochę przytyje, bo odebrałam wyniki na glukozę i nie mam cukrzycy. W ogóle wszystkie wyniki mam dobre a szyjkę wzorcową jak powiedział lekarz wiec jestem dzisiaj mega szczęśliwa a córeczka ma już 750g;)

image

Madziakin kolor padł na srebrno szary chociaż bardzo mi się podobał też czerwony.

Marti30 ten wózek zawsze będzie miał małe kółka z przodu a duże tam gdzie masz rączkę bo tylko wkład przedkładasz przodem lub tyłem do kierunku jazdy. Byłam w sklepie i sama przekładałam budę:)
tutka znalazłam w Tczewie jest po 1199zł a jak zażyczysz sobie inny kolor ramy np czarny, czerwony dopłacasz 100zł. Gdzie będziesz kupowała może znalazłaś gdzieś taniej??

Ja stawiam na grandera alu tutek -chyba srebrno-szary, muszę wpłacić zaliczkę i 2 tyg czekać.
Czekam Madziakin na twoją recenzję co do spacerówki i grubości śpiworka w nim:)
Zastanawiam się jak będzie np. wiało to rączki nie przełożę w spacerówce, tylko muszę całą górę przełożyć a to podobno już głupio wygląda. Małe kółka będą z tyłu wtedy.... W Tygrysku (gdzie wózek chcę kupić) były tylko 2 reklamacje na ten wózek , więc pewnie się na niego skuszę.

olcia_ a jaki kolorek będziesz kupowała? jak dojdzie mi wózek to go wypróbuję i zdam ci relacje:)))

Marta-B ja jem podobnie do Ciebie, z tym że, jadłam dużo słodyczy ale już je ograniczyłam... ale i tak codziennie zjadam coś malutkiego słodkiego;) czasami skuszę się na chipsy... i jak mąż ma wolne to wtedy jakiś cięższy obiadek smażone mięso czy jakiś sos.. ale to nie zawsze i staram się nie jeść jakiejś mega dużej porcji...
Aniulka87 to fajnie,że po Tobie nie widać tych 10 kg... u mnie widać i to dużo, w pracy co chwilę mi ktoś komentuje jak to ja przytyłam... niby w żartach ale zaczyna mnie to już drażnić... wcześniej mi to nie przeszkadzało,że tyję ale już czuje się jak hipopotam a jeszcze 2 miesiące zostały i ciekawe jak to będzie... ale cóż, jakoś damy radę dziewczyny:)))))

Dziewczyny nawet nie wiecie jak się cieszę że sobie pogadałyśmy o jedzeniu:) Aniulka - nie zdołowałaś mnie:) Po prostu czytając posty różnych osób, które odżywiają się różnie i różnie tyją można stwierdzić, że tycie w ciąży nie zależy od jedzenia. Tak więc będzie mi teraz na pewno lżej, że mimo że tyję, nie jest to jakaś moja wielka wina, tylko po prostu tak mam i już.

Już wykluczyłam słodzenie inki za radą Marti30. Więcej chyba zrobić nie mogę. I niech się dzieje co chce:)

No to ja się wypowiem w kwestii tycia i jedzenia. Jestem w 25 tygodniu. Na początku jadłam mało słodyczy, ale teraz sobie odpuściłam. W ogóle, od 4 miesiąca jem wszystko, dosłownie. Nawet chipsy, pijam od czasu do czasu pepsi czy colę, kawę od jakiegoś miesiąca prawie codziennie z jednej łyżeczki z dużą ilością mleka 3,2%. Smażone mięsko, zagęszczane zupy, 2-3 kanapki z wędliną i warzywami, owoce codziennie, herbaty (zwykła i owocowe, słodzone) kilka razy w ciągu dnia. Naprawdę, jem normalnie. Na plusie w 23 tygodniu miałam 9,7 kg. Przed ciążą ważyłam 54 kg, przy moim wzroście miałam niedowagę. Przez okres 19 tc. a 23 przytyłam 3 kg. Ale, wg słów osób postronnych, nic po mnie nie widać, że zyskałam na wadze prawie 10 kg. Tylko brzuch mi rośnie, biust :) i uda się troszkę powiększyły :)
Mam nadzieję, że nikogo nie "zdołowałam" swoim wpisem. Następna wizyta 17 XI, więc wtedy się dowiem, ile ważę, bo nie mam w domu wagi :)

Hahaha oolenak, wiedzialam,ze komus polepsze humor:)

Nie mniej jednak na swoje usprawiedliwienie powiem,ze i tak mega polepszylam swoja "diete", bo wczesniej kiedy jeszcze pracowalam jadlam tylko i wylacznie fastfoody, albo zupki chinskie czy inne gotowe swinstwa.
Nie bylo czasu na nic innego... bywaly takie dni, ze w barach jadlam i sniadanie i obiad i kolacje.
Takze i tak sie ogarnelam:)

Oj Brygida, Brygida- jak dobrze mi po przeczytaniu twojego postu :))))

Najlepiej bedzie jak zadzwonisz do przychodni w której chcez wykonac ta glukoze i dowiedziec sie w recepcji co i jak masz zrpbic. Ja nie wiedziałam ze samemu tez mozna ja rozrabiac

Jak tak czytam co jecie to mam coraz większe wyrzuty sumienia...
U mnie zazwyczaj na śniadanie miska płatków i jezcze jakis jogurt, albo ze 3 kanapki.
Potem do czasu obiadu zdąże jeszcze napchać się czymś słodkim czy owockiem i zjem ze dwie kanapeczki.
Potem obiad - jakis ryz/kasza/najczesciej ziemniaki i do tego mięsko, rzadko chude i jeszcze najczesciej z sosem. Czasem jakis makaron z warzywami czy czyms innym, rzadziej zupki, rybe zazwyczaj jem w weekend jak jemy w jakis restauracjach.
Zaraz po obiedzie mam mega ochote na slodkie, wiec nie rzadko konczy sie na pochlonieciu czekoladki.
Na kolacje jakies kanapki, czasem pizza/zapiekanka czy cos innego tlustego i niezdrowego.
Powiem jeszcze, ze nie kupuje niczego z napisem chude, mleko pelnotluste, normalne serki wiejskie i inne - nie lekkie.
Dodatkowo raz na dwa tygodnie robie napad na McDonalda i jestem cala szczesliwa.

Podejrzewam,ze rozgrzeszylam wszystkie z Was,ktore mysla,ze jedza zle czy za duzo, wcale tak nie jest...

Monika - ja robiłam sama tą glukozę, ale 50. Tam chyba było napisane żeby rozpuścić w około szklance wody (chodzi o to żeby dało się wypić, im gęstsze tym słodsze). Po 60 minutach dopilnowałam żeby pobrano mi krew. Tak kazała mi zrobić moja gin.

Inna sprawa że w przychodni mnie ochrzanili że sama robiłam, że to się robi inaczej, ale chodzi chyba o to że wyszedł im zaburzony wynik. Ale lekarz prowadzący wie o co chodzi i potrafi odczytać prawidłowo wynik, nawet jeśli na kartce z przychodni wychodzi że glukoza jest spooooro ponad normę.

a gdzie robilas badanie? bo ja mam to zrobic na kolobrzeskiej

Marta B- dzięki za wsparcie, ja leze plackiem 90% dnia, takze mega duzo. Ktoś tam pisał ze kawe pije- ja też słabą, rozpuszczalna z mlekiem ale nie codziennie, tak z 3 razy w tygodniu

Monika1987- ty sama chcesz rozrobic ta glukoze? Idziesz do przychodni, pobieraja krew po raz pierwszy, dajesz glukoze pielegniarce, ona to rozrabia-ty wypijasz- a po 2 godzinach pobieraja krew po raz drugi. Tak to wygladało u mnie

jak wy to zrobiliscie?

kTORA Z WAS WIE JAK ZROBIC TA GLUKOZE A MIANOWICIE ILE WODY WLAC DO 75G GLUKOZY?

Tekla - a kawę pijesz prawdziwą? Pytam bo tego mi bardzo brakuje, ale trochę się boję pić.

Luciolla - a czemu tak malutko jesz? Nie jesteś głodna?

Marti30 ja nie lubię tłustego więc jem podobnie jak Ty. Wszystko chude, jem jednak czasem smażone mięso na obiad z tego względu że mieszkamy w całą rodziną i obiady są wspólne. Więc na razie nie mam możliwości tego zmienić:(

Oolenka nie wiem ile teraz waży Zuzia, bo mi tego moja gin nie mówi, chyba nie ma odpowiedniego sprzętu.
Daj znać jutro jak po wizycie u Twojego gina, będę trzymać kciuki żeby było dobrze, ale myślę że jak dużo odpoczywasz to powinno być oki!!

Oolenka - mi się wydaje że jemy podobnie, ja ostatnio ograniczam tylko słodycze ale z reszty chyba bym nie mogła zrezygnować bo bym chyba padła z głodu.

Odpoczywanie idzie mi średnio - niby dużo poleguję lub jestem w pozycji takiej półleżącej, ale tu trzeba było zawieźć kogoś z rodziny do lekarza, tu podjechać do apteki, i to mnie męczy bardzo, jakbym miała już z 70 lat.

Tak, chodzę do Wejherowa do szkoły rodzenia, niby mogę ćwiczyć nadal ale miałam takie skurcze że wczoraj sobie odpuściłam, wysiedziałam tylko na wykładach i to ledwo. Lekarz nie zabronił.

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...